O Chris αναλύει το ρόστερ του Ολυμπιακού, βρίσκει τα κενά και φτιάχνει την ομάδα της νέας περιόδου με στόχο την Ευρωπαϊκή καταξίωση. Που πονάνε οι ερυθρόλευκοι και ποιες κινήσεις είναι απαραίτητες για να αλλάξει επίπεδο η ομάδα. 
Επιμέλεια 4-2-3-1 : www.tesera4.blogspot.com


Βαλβερδε,  Μαρινάκης,  Κοβάσεβιτς  έχουν βάλει μπροστά εδώ και μέρες το σχέδιο για την νέα ομάδα του Ολυμπιακού που θα παρουσιαστεί στην σεζόν 2011-2012. Μια χρονιά που εξ αρχής είναι διαφορετική για τους ερυθρόλευκους μιας και ξεκινάνε από φανερή θέση ισχύος.

Πέρυσι, τέτοια εποχή η ομάδα είχε διοικητικές ανακατατάξεις, δεν είχε προπονητή, χρειαζόταν πάρα πολλές μεταγραφές και ετοιμαζόταν για Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τον Ιούλιο. 

Φέτος, ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδος, με σταθερή διοίκηση, ικανό και σοβαρό προπονητή και έναν κορμό βασικό στο ρόστερ.

Η σύγκριση ανάμεσα στις δύο χρονιές γίνεται για να είναι αντιληπτό πως ο πήχης άλλαξε (η τουλάχιστον πρέπει να αλλάξει) για τους Πειραιώτες. Ο περσινός τόσο σύντομος αποκλεισμός στην Ευρώπη σε συνδυασμό με το πρωτάθλημα ήταν μεν επιτυχία για φέτος, δεν θα είναι όμως το ίδιο για του χρόνου.

Για να επιτευχθεί το βήμα παραπάνω θα πρέπει στον σχεδιασμό που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες η ισχυρή τριάδα της ομάδας να μην αναλογιστεί την εγχώρια δύναμη αλλά να δημιουργήσει ένα ρόστερ ικανό να κάνει τον Ολυμπιακό να προχωρήσει στο Champions League.

Πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι η στελέχωση της ομάδας με έναν ικανό και μεγάλο τερματοφύλακα που θα εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο Νικοπολίδης έχει σταματήσει και οι ευκαιρίες που έδωσε ο Βαλβέρδε στον Πάρντο δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η σταθερότητα κάτω από τα δοκάρια θα πρέπει να είναι ο βασικός στόχος για τους πρωταθλητές καθώς δεν νοείται πλέον ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη και δεν διαθέτει έναν μεγάλο γκολκίπερ.

Δεύτερο μείζον θέμα για τον Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό είναι η θέση του αμυντικού χαφ. Το σύγχρονο ποδόσφαιρό όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές βασίζεται κατά πολύ στην σκληράδα της μεσαίας γραμμής. Ένας παίχτης με τα χαρακτηριστικά του Καρεμπέ είναι απαραίτητος στο νέο ρόστερ.

Εδώ ακριβώς είναι η διαφορά που δείχνει την δυναμική του Ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός έπαιξε φέτος ένα ποδόσφαιρο κατοχής με πίεση κοντά στην περιοχή του αντιπάλου και καθάρισε εύκολα το πρωτάθλημα χωρίς να φανούν ιδιαίτερα αυτά τα κενά. Στην Ευρώπη όμως δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί στο 100% το ίδιο πλάνο, η ομάδα πρέπει να έχει και σιγουριά στο τέρμα και έναν παίχτη που θα προσφέρει κλεψίματα πιο χαμηλά από την πρώτη γραμμή πίεσης του Βαλβέρδε.

Τρίτη και τελευταία απαραίτητη κίνηση είναι η θέση του αριστερού μπακ. Ο Ραουλ Μπράβο μπορεί να μη αντιμετωπίζει προβλήματα με τα χαμηλού επιπέδου χαφ του Ελληνικού πρωταθλήματος αλλά το κενό της ομάδας στα αριστερά θα είναι τεράστιο σε αγώνες με σοβαρούς αντιπάλους. Θυμηθείτε άλλωστε πως στον τελευταίο αποκλεισμό από το Champions League στην Γαλλία από την Μπορντό ένας από τους βασικούς υπευθύνους ήταν ο Ισπανός.

Στις υπόλοιπες θέσεις το ρόστερ των ερυθρολεύκων σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται ικανό να ανταποκριθεί και οποιαδήποτε επιπλέον κίνηση αποτελεί ενδυνάμωση, τερματοφύλακας, αμυντικός χαφ και αριστερό μπακ όμως δεν αποτελούν βελτιώσεις της ομάδας αλλά απαραίτητες κινήσεις για να αλλάξει επίπεδο και από πρωταθλητής Ελλάδας να γίνει αξιόλογος Ευρωπαϊκός σύλλογος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top