«Αυτό που κάνει κάποιον να εθίζεται σε αλκοόλ, κοκαΐνη ή σεξ είναι ο ίδιος ο εαυτός. Συνήθως αρχίζει με μια τσακισμένη υπόσχεση. Όταν αρχίζεις να λες ότι δεν
πρόκειται να κοιμηθώ μαζί του σήμερα, δεν πρόκειται να τον δω και στο τέλος καταλήγεις στο κρεβάτι του είναι όταν εισέρχεσαι στην γη του εθισμού.»


Το 8ωρο του Ιάκωβου στη δημόσια υπηρεσία που είχε ρουτινιάσει τα τελευταία 15 χρόνια ήταν…συναρπαστικό.

Ο διευθυντής του παρατηρούσε την λαιμαργία που καταβρόχθιζε τα έγγραφα που είχε μπροστά του και ήταν ικανοποιημένος που είχε έναν υπάλληλο με τέτοια αυταπάρνηση.

Οι ώρες περνούσαν σαν λεπτά ενώ ο Ιάκωβος κοιτούσε με μοναστηριακή προσήλωση τα χαρτιά του λες και έβλεπε τους τελευταίους πειρασμούς του…Ή μήπως τους έβλεπε;

Κάθε ημέρα πριν εισέλθει στα φουτουριστικά γραφεία της δημόσιας υπηρεσίας του ο Ιάκωβος έκανε την απαραίτητη βόλτα από το περίπτερο όπου μέσα στην μεγάλου μεγέθους αθλητική εφημερίδα του έκρυβε περιοδικά πορνό όπως παλαιοκομμουνιστής τον Ριζοσπάστη.

Οι ξανθιές σιλικονάτες bimbo του είχαν γίνει εμμονή. Ο Ιάκωβος ήταν εθισμένος στο σεξ.. «Στα 13 νόμιζα ότι εφηύρα τον αυνανισμό. Το έκανα καθημερινά για αρκετές ώρες. Τα πάντα είχαν παραμεριστεί στη ζωή μου» έλεγε ο Ιάκωβος στον θεραπευτή που αποτάθηκε για να πάψει να είναι άθυρμα του σεξ.

Μια απηνής μάχη για την κατανίκηση που κατέληγε πάντοτε σε ήττα. Μια παρέλαση πορνοπεριοδικών, βιντεοκασετών που αντικαταστάθηκαν από τα βιντέακια στο διαδίκτυο, callgirls, μασέζ είχαν εισβάλει φασιστικά στη ζωή του Ιάκωβου.

«Συνέχεια χειροτέρευε. Στην δουλειά μου οι μισές ώρες του ωραρίου μου είχαν αφιερωθεί στα περιοδικά πορνό» λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια για την κατάσταση του που πλέον έχει γίνει αφόρητη.

Με δύο κατεστραμμένους γάμους στο cv του ο Ιάκωβος παρότι βρίσκεται υπό την στενή επιτήρηση επιστημόνων δεν έχει καταφέρει να συνέλθει.

«Όταν σκέφτομαι την πορνογραφία δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μου. Αφοσιώνομαι εκεί και δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ερεθίζομαι και ξεχνώ τα πάντα. Είναι το μόνο που θέλω» έλεγε ο Ιάκωβος λες και παρακολουθούσε σαν αόρατος μάρτυρας τη ζωή της Νεκταρίας.

Μιας μέτριας εμφάνισης γυναίκας που έχοντας διαβεί το κατώφλι των 30 αναζητούσε κάτι πιο σταθερό στη ζωή, συνήθως σε ένα τρεμάμενο από τον όγκο των επισκεπτών… κρεβάτι της.

Η Νεκταρία είχε καταληφθεί από την ψύχωση του ιδανικού και τον αναζητούσε με κάθε πιθανό τρόπο. Εξόδους ντυμένη με προκλητικά ρούχα που ανεδείκνυαν το πληθωρικό μπούστο της, ασύστολο φλερτ στον χώρο εργασίας, ώρες επί ωρών στα τσατ και στο facebook συνήθως είχαν την ίδια κατάληξη.

Ένας νέος άντρας στο κρεβάτι της όπου η Νεκτάρια έμοιαζε με ένα άγριο θηρίο που νοιαζόταν για την ικανοποίηση της…

Φανατική του ηδονικού κομμουνισμού που έγραφε ο Πασκάλ Μπρικνέρ ένιωθε υπέροχα όταν είχε πολλούς άντρες να την ικανοποιούν ταυτόχρονα.

Ως κοκέτα που ήταν συνήθιζε να επισκέπτεται δύο φορές την εβδομάδα τον κομμωτή της, ο οποίος εκτός από την κουπ της φρόντιζε να επιμεληθεί με διαφορετικούς φίλους του κάθε φορά τις ακόρεστες ορέξεις της Νεκταρίας.

Μόλις τελείωνε ο σεξουαλικός παροξυσμός η Νεκταρία φορούσε το σοβαρό της ύφος και έλεγε αφήνοντας εμβρόντητους τους παρισταμένους ότι αναζητά έναν σταθερό δεσμό.

Η Νεκταρία με την επίφαση του πολυαναμενόμενου δεσμού μακίγιαρε τον απαρασάλευτο εθισμό της για το σεξ.

Ακόμη και σήμερα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές η Νεκταρία πείθει τον εαυτό της ενώ υποκύπτει στους περισσότερους άνδρες ότι αναζητά τον άντρα που θα παντρευτεί…

Η Σούζαν Τσίβερ δεν είχε τέτοια προβλήματα. Παντρεμένη για κάποια διαστήματα, κόρη γνωστού συγγραφέα κατέγραψε τις αναμνήσεις του εθισμού της από το σεξ στο βιβλίο «Desire: Where Sex meets addiction»

Η ίδια αποφεύγει επιμελώς να αυτοχαρακτηριστεί εθισμένη στο σεξ. «Όταν ήμουν τρομαγμένη ή είχα πανικοβληθεί από κάποια κατάσταση, συνήθως έτρεχα στην αγκαλιά ενός άνδρα που εμφανιζόταν για να με γεμίσει με αυτοπεποίθηση για να ξεπεράσω τις δύσκολες στιγμές».

Μια τέτοια κατάσταση ήταν όταν η μητέρα της διαγνώστηκε να έχει προσβληθεί από καρκίνο. «Μόλις το άκουσα ένιωσα αβοήθητη. Ήθελα και πάλι να αισθανθώ καλύτερα.

Πίστεψα ότι ο μόνος τρόπος να το καταφέρω αλλά και παράλληλα να βοηθήσω την υγεία της μητέρας μου ήταν να κάνω σεξ με τον γιατρό. Το έκανα και σήμερα η μητέρα μου είναι καλά» λέει η Τσίβερς ξεσπώντας σε τρανταχτά γέλια.

«Αυτό που κάνει κάποιον να εθίζεται σε αλκοόλ, κοκαΐνη ή σεξ είναι ο ίδιος ο εαυτός. Συνήθως αρχίζει με μια τσακισμένη υπόσχεση.

Όταν αρχίζεις να λες ότι δεν πρόκειται να κοιμηθώ μαζί του σήμερα, δεν πρόκειται να τον δω και στο τέλος καταλήγεις στο κρεβάτι του είναι όταν εισέρχεσαι στην γη του εθισμού»

Το καλοκαίρι ο ηθοποιός Ντέιβιντ Ντουκόβνι παραδέχθηκε πως ήταν εθισμένος στο sex λίγο πριν πρωταγωνιστήσει στην σειρά «Californication», όπου υποδυόταν έναν ψυχωτικό με το σεξ συγγραφέα.

Πολλοί θεώρησαν ότι ήταν μια ομολογία σε timing που βοηθούσε την προώθηση της σειράς. Ο πρώην αστέρας των X FILES όμως άρχισε να επισκέπτεται μια ειδική κλινική προκειμένου να απεξαρτηθεί από έναν βασανιστικό εθισμό.

Σήμερα οι άνθρωποι που παραβρίσκονται σε ειδικές συνεδρίες για να καταπολεμήσουν τον εθισμό τους για το σεξ πληθαίνουν καθημερινά.

Στην Αμερική λειτουργούν αρκετά κέντρα που βασίζουν τις αρχές τους σε αυτές των Ανώνυμων Αλκοολικών.

Ο ψυχολόγος Πάτρικ Κέιρνς που έχει ακούσει εκατοντάδες ιστορίες σεξουαλικού εθισμού υπογραμμίζει τους κινδύνους αυτής της ερεθιστικής εμμονής.

«Συνήθως ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από όσα αντέχουν, διακυβεύουν τους γάμους τους ενώ γίνονται φορείς σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων» .

Στην Αμερική υπολογίζεται ότι το 3 ως 5% των πολιτών έχει κάποια στιγμή στη ζωή του γίνει υποχείριο του σεξ στην πλέον εμφατική του μορφή…Τον εθισμό…
 
 
http://newsvolos.blogspot.com/2011/05/blog-post_3588.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top