Σύσσωμο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καταφέρεται εναντίον των οδηγιών του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ι. Πανάρετο. Ομόφωνα η σύγκλητος εξέδωσε απόφαση- απάντηση στον κ. Πανάρετο αλλά και ο πρύτανης κ. Μυλόπουλος με τη δήλωση του εναντιώνεται στον Υφυπουργό.

Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος του Α.Π.Θ., απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Υφυπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ι. Πανάρετο:

«Σας γνωστοποιούμε ότι η Σύγκλητος του Α.Π.Θ., στη με αριθμό 2834/12-5-11 συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα:

Να μην εφαρμοστούν οι οδηγίες σχετικά με εκκρεμείς διαδικασίες εκλογής ή εξέλιξης μελών Δ.Ε.Π. που αναφέρονται στο σχετικό (α) έγγραφό σας», και να σας επισημάνει τα εξής:

Οφείλουμε, να σας υπενθυμίσουμε ότι η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ρητά τα ελάχιστα και τα ανώτατα χρονικά όρια για τη διεξαγωγή κρίσεων για εκλογή ή εξέλιξη μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού. Επομένως, καμία επίσπευση ή καθυστέρηση των σχετικών διαδικασιών δεν είναι δυνατή σύμφωνα με το νόμο.

Εξάλλου, εφόσον οι προβλεπόμενες προθεσμίες τηρούνται κανονικά, οι άνωθεν υποδείξεις ή χειραγωγήσεις, επιλεκτικές ή συλλήβδην, σχετικά με την ταχύτητα ή επιβράδυνση των κρίσεων αντενδείκνυνται απολύτως.

Κατά τα λοιπά, αν έχετε πληροφορίες για οποιαδήποτε συναλλαγή ή άλλη παράνομη συμπεριφορά, σας καλούμε να μας τη γνωρίσετε άμεσα, ώστε να κινήσουμε τη διαδικασία αναζήτησης ποινικών ή πειθαρχικών ευθυνών».


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΥΤΑΝΗ ΑΠΘ

«Ο νόμος καταργείται μόνο διά νόμου» δήλωσε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και επισήμανε «Δεν είναι δυνατόν ο Υφυπουργός Παιδείας, ο οποίος είναι αυτός που εγγυάται τη νόμιμη λειτουργία των Α.Ε.Ι. της χώρας, να προτρέπει σε παρανομία τις διοικήσεις των πανεπιστημίων. Είναι πρωτοφανές και γι αυτό η Σύγκλητος του Α.Π.Θ. αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την ανάκληση του εγγράφου αυτού».
spnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top