«Ο μαχητής σεΐχης Άμπου Αμπντάλα Οσάμα Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από τις σφαίρες της προδοσίας και της αποστασίας», γράφει σε ανακοίνωσή της η Αλ Κάιντα.

Την επιβεβαίωση του θανάτου του ηγέτη του δικτύου επισκίασαν οι απειλές για σκληρά αντίποινα, ενώ όπως έγινε γνωστό  «σύντομα» θα μεταδοθεί ηχητικό μήνυμα που ηχογράφησε ο ηγέτης του δικτύου μία εβδομάδα πριν το θάνατό του.

Σε μήνυμα της, το οποίο εντόπισε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων, η Αλ Κάιντα ορκίστηκε να συνεχίσει τον ένοπλο αγώνα. Τόνισε ότι το αίμα του Μπιν Λάντεν θα είναι πάντα μία κατάρα για τους Αμερικανούς, καλώντας τους μουσουλμάνους του Πακιστάν, να εξαγνίσουν τη χώρα τους «από τη βρώμα των Αμερικανών».

Στο μεταξύ, μία από τις συζύγους του Μπιν Λάντεν δήλωσε στους Πακιστανούς ανακριτές ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα και η οικογένειά του ζούσαν τα τελευταία πέντε χρόνια στο κτιριακό συγκρότημα του Αμποταμπάντ.

Σύμφωνα με Πακιστανό αξιωματούχο, πρόκειται για την Αμάλ Άχμεντ Αμπντουλφατάχ, τη νεαρότερη από τις συζύγους του Μπιν Λάντεν, η οποία τραυματίστηκε στη διάρκεια της αμερικανικής επιχείρησης.

Από την πλευρά τους εισηγητές του ΟΗΕ ζήτησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες να δημοσιοποιήσουν «στοιχεία» προκειμένου να αποδείξουν ότι η επιχείρηση ήταν σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

http://www.elzoni.gr/html/ent/204/ent.9204.asp

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top