Στο Βόλο η δράση του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος
Η Αστική – Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library» και το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας & Τεκμηρίωσης Βόλου διοργανώνουν διήμερη συνάντηση, την Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Μαΐου στο πλαίσιο του «Προγράμματος για τις
Δημόσιες/Δημοτικές Βιβλιοθήκες», μιας δράσης του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος με σκοπό την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στην κατεύθυνση ανάπτυξης ενός μοντέρνου συστήματος υπηρεσιών βιβλιοθήκης και πληροφόρησης.

Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν θέματα και τρόποι με τους οποίους θα μετατραπούν οι βιβλιοθήκες σε ‘κόμβους της κοινότητας’ με κέντρο την εξυπηρέτηση του χρήστη και πολίτη

Το όραμα του Προγράμματος είναι να τοποθετηθούν οι δημόσιες και οι δημοτικές βιβλιοθήκες στο κέντρο των τοπικών κοινωνιών, τις όποιες υπηρετούν ως μοναδική πηγή γνώσης και ζωντάνιας.

Παράλληλα θα οργανωθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις σε βιβλιοθήκες της χώρας ως πόλοι συγκέντρωσης των δηµοσίων /δηµοτικών βιβλιοθηκών της περιοχής.


Οι συναντήσεις θα απευθύνονται σε στοχευµένες οµάδες χρηστών, βιβλιοθηκονόμων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με τη συλλογή των δεδοµένων θα αναλυθούν οι ανάγκες για να ληφθούν αποφάσεις για τη µελέτη σκοπιµότητας.



Στις παραπάνω συναντήσεις θα συμμετέχουν βιβλιοθήκες από τους Νομούς Μαγνησίας και Λάρισας, εκπρόσωποι τοπικών μουσείων, της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΓΑΚ Μαγνησίας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας & Τεκμηρίωσης Βόλου (Μικρασιατών 81, Κτήριο Σπίρερ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top