Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι δεν αποκαλύφθηκε το γεγονός πως η Ουάσινγκτον γνώριζε το κρησφύγετο του Οσάμα μπιν Λάντεν, για το οποίο είχαν ενημερωθεί 16 μέλη του Κογκρέσου τους προηγούμενους μήνες.

"Ως και 16 μέλη του Κογκρέσου γνώριζαν που κρυβόταν ο μπιν Λάντεν, αλλά δεν υπήρξε καμιά διαρροή", τόνισε ο Μπάιντεν σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον με αφορμή την 50η επέτειο του Ατλαντικού Συμβουλίου.

"Η επιθυμία να επιτύχει η αποστολή ήταν μεγάλη", είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

"Ο κόσμος είναι πιο ασφαλής σήμερα, όχι μόνο για τους Αμερικανούς, αλλά για όλους", πρόσθεσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή, αλλά και την έκπληξή του για τις αντιδράσεις που έφτασαν στις ΗΠΑ από όλον τον κόσμο.

Ο Μπάιντεν τόνισε ακόμα πως "ο αγώνας (κατά της τρομοκρατίας) συνεχίζεται, υπογραμμίζοντας την δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό ο πρώην πρόεδρος της χώρας Τζορτζ Μπους αρνήθηκε πρόσκληση του Μπαράκ Ομπάμα να παραστεί αύριο Πέμπτη σε εκδήλωση στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσαν επίσημες πηγές.

"Ο πρόεδρος Μπους δεν θα παραστεί στην εκδήλωση. Εκτιμά την πρόσκληση, αλλά αυτήν την περίοδο προτιμά να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Γιορτάζει με όλους τους Αμερικανούς τη σπουδαία αυτή νίκη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη ο Ομπάμα θα συναντηθεί με οικογένειες των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

i-Reporter

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top