Τα «πηγαδάκια» συζητήσεων σε wall posts ανάμεσα σε φίλους αλλά και κάποιο απίστευτο βίντεο, μπορούν να οδηγήσουν τους χρήστες του Facebook στο να χρησιμοποιήσουν σκληρή γλώσσα.

Σύμφωνα με τη Reppler, μία νέα εταιρεία που διεξάγει έρευνες σχετικές με το online marketing, περίπου το 47% των δημοσιεύσεων στους τοίχους του Facebook περιέχουν κάποια μορφή βωμολοχίας.
Η έρευνα βασίστηκε σε δείγμα 30.000 χρηστών, και διαπιστώθηκε επίσης ότι περίπου το 80% των βωμολοχιών προέρχονται από δημοσίευση κάποιου φίλου του χρήστη και όχι από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του εκάστοτε τοίχου.
Η αναφορά της έρευνας δημοσίευσε τις επικρατέστερες «κακές λέξεις» αλλά εδώ στο Gugoo.gr θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να τις αναπαράγουμε. Η πιο συνηθισμένη πάντως είναι η γνωστή σε όλους λέξη που αρχίζει από f…
Σίγουρα, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι χρήστες και είναι ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να λάβει σοβαρά υπόψιν του το Facebook. Μπορεί όμως να κάνει κάτι γι’ αυτό; Λέτε να δούμε σύντομα κάποια λειτουργία που φιλτράρει το λεξιλόγιο των αναρτήσεων και των σχολίων;


http://www.gugoo.gr/2011/05/25/facebook-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top