Το να ονειρεύεται κάποιος είναι μία από τις πιο μυστηριώδεις και ενδιαφέρουσες εμπειρίες στη ζωή του. Κατά τη Ρωμαϊκή Εποχή κάποια όνειρα είχαν υποβληθεί στην Ρωμαϊκή Γερουσία για την ανάλυση και την ερμηνεία τους διότι θα μπορούσαν να ήταν πιθανά μηνύματα από τους θεούς. Όνειρο διερμηνείς συνοδεύανε ακόμη και στρατιωτικούς ηγέτες σε μάχες και εκστρατείες!
Εκτός από αυτό, είναι επίσης γνωστό ότι πολλοί καλλιτέχνες έχουν λάβει τις δημιουργικές ιδέες τους από τα όνειρά τους.
Αλλά τι πραγματικά γνωρίζουμε για τα όνειρα;

Εδώ θα βρείτε 15 παραδοχές για τα όνειρά σας

1. Ξεχνάτε το 90% των ονείρων σας

Μέσα στα πρώτα 5 λεπτά του ξυπνήματος το μισό του ονείρου σας έχει ξεχαστεί. Μέσα σε 10, το 90%
2. Οι τυφλοί βλέπουν όνειρα

Οι άνθρωποι που τυφλώθηκε μετά τη γέννηση τους μπορούν να δουν τις εικόνες στα όνειρά τους. Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τυφλοί δεν βλέπουν εικόνες, αλλά έχουν όνειρα εξίσου έντονα με τη συμμετοχή άλλων αισθήσεων όπως του ήχου, της όσφρησης και της αφής.

3. Όλοι ονειρεύονται
Κάθε άνθρωπος ονειρεύεται (εκτός από τις περιπτώσεις ακραίας ψυχολογικής διαταραχής). Εάν νομίζετε ότι δεν ονειρεύεστε απλά ξεχνάτε τα όνειρά σας.

4. Στα όνειρά μας βλέπουμε μόνο πρόσωπα που ήδη γνωρίζουμε

Το μυαλό μας δεν επινοεί πρόσωπα - στα όνειρά μας βλέπουμε μόνο πρόσωπα ανθρώπων που έχουμε δει κατά τη διάρκεια της ζωής μας, αλλά ίσως δεν μπορούμε να θυμηθούμε. Όλοι μας έχουμε δει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσωπα σε ολόκληρη τη ζωή μας, έτσι έχουμε μια ατελείωτη προσφορά από χαρακτήρες για να αξιοποιήσει ο εγκέφαλος μας στα όνειρά μας.

5. Δεν βλέπουν όλοι έγχρωμα όνειρα

Ένα 12% των ατόμων με προβλήματα όρασης βλέπουν όνειρα αποκλειστικά σε μαύρο και άσπρο. Μελέτες από το 1915 μέχρι το 1950 υποστηρίζουν ότι η πλειονότητα των ονείρων ήταν σε μαύρο και άσπρο, αλλά τα αποτελέσματα αυτά άρχισαν να αλλάζουν τη δεκαετία του 1960. Σήμερα, μόνο το 4,4% των ονείρων των ατόμων κάτω τω 25 ετών είναι σε άσπρο και μαύρο. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η αλλαγή των αποτελεσμάτων μπορεί να συνδέεται με τη μετάβαση από την ασπρόμαυρη τηλεόραση και κινηματογράφο στα έγχρωμα μέσα
6. Τα όνειρα είναι Συμβολικά

Αν ονειρεύεστε κάποιο συγκεκριμένο θέμα, δεν είναι συχνά το όνειρο σας γι 'αυτό. Τα όνειρα μιλούν σε μια βαθιά συμβολική γλώσσα. Όποιο και αν είναι το σύμβολο των ονείρων σας είναι μάλλον απίθανο να είναι ένα σύμβολο το οποίο σημαίνει κάτι συγκεκριμένο για εσάς
7. Συναισθήματα

Η πιο κοινή συγκίνηση που βιώνει κάποιος στα όνειρα είναι το άγχος. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι πιο κοινά από τα θετικά.
8. Μπορείτε να έχετε επτά με τέσσερα όνειρα σε μια νύχτα.

Κατά μέσο όρο, μπορείτε να ονειρεύεστε μία ή δύο ώρες κάθε βράδυ.
9. Τα ζώα βλέπουνε όνειρα

Μελέτες έχουν ήδη γίνει σε πολλά διαφορετικά ζώα και όλες δείχνουν ότι τα ζώα εκπέμπουν τα ίδια εγκεφαλικά κύματα κατά τη διάρκεια του ύπνου όπως οι άνθρωποι. Παρακολουθήστε ένα σκυλί που κοιμάται. Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια του ύπνου, τα πόδια του κινούνται σαν να τρέχουν, όπως ο άνθρωπος μπορεί να κυνηγάει κάτι κατά την διάρκεια ενός ονείρου.
10. Παράλυση του σώματος

Η ταχεία κίνηση των ματιών κατά την διάρκεια του ύπνου είναι ένα φυσιολογικό στάδιο που χαρακτηρίζεται από ταχείες κινήσεις των οφθαλμών. Αυτός ο ύπνος σε ενήλικους ανθρώπους καταλαμβάνει συνήθως το 20-25% του συνολικού ύπνου, περίπου 90-120 λεπτά του ύπνου μιας νύχτας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης το σώμα παραλύει από ένα μηχανισμό στον εγκέφαλο, προκειμένου να αποφευχθούν οι κινήσεις που εμφανίζονται στο όνειρο και να προκαλέσουν το σώμα να κινηθεί. Ωστόσο, είναι δυνατόν αυτός ο μηχανισμός να ενεργοποιηθεί πριν, κατά την διάρκεια ή μετά τον ύπνο και ενώ ο εγκέφαλος ξυπνάει.

11. Ενσωμάτωση εξωτερικών ερεθισμάτων στα όνειρα μας

Το μυαλό μας ερμηνεύει τα εξωτερικά ερεθίσματα που οι αισθήσεις μας βομβαρδίζουν όταν είμαστε κοιμισμένοι κάνοντας τα μέρος των ονείρων μας. Αυτό σημαίνει ότι αν μερικές φορές όνειρά μας ακούσουμε έναν ήχο πραγματικό τον ενσωματώνουμε κατά κάποιο τρόπο στο όνειρο μας. Για παράδειγμα, μπορεί να ονειρεύεστε ότι είστε σε μια συναυλία ενώ ο αδελφός σας, παίζει κιθάρα κατά τη διάρκεια του ύπνου σας.
12. Οι άνδρες και οι γυναίκες ονειρεύονται διαφορετικά

Οι άνδρες έχουν την τάση να ονειρεύονται περισσότερο άλλους άνδρες. Περίπου το 70% των χαρακτήρων στο όνειρο ενός ανθρώπου είναι άλλα άτομα. Από την άλλη πλευρά, το όνειρο της γυναίκας περιέχει σχεδόν ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών. Εκτός από αυτό, τα αρσενικά έχουν γενικά πιο επιθετικά συναισθήματα στα όνειρά τους από τα θηλυκά

13. Προφητικά όνειρα

Τα αποτελέσματα των διαφόρων ερευνών σε μεγάλα σύνολα πληθυσμό δείχνουν ότι μεταξύ 18% και 38% των ανθρώπων που έχουν βιώσει τουλάχιστον ένα προφητικό όνειρο, το 70% από αυτούς έχουν βιώσει και déjà vu.

14. Εάν ροχαλίζεις τότε δεν μπορείς να ονειρεύεσαι.

Η θεωρία αυτή αναπαράγεται σε όλο το Διαδίκτυο, αλλά είμαι λίγο ύποπτος για το αν είναι αληθινή, καθώς δεν έχω βρει καμία επιστημονική απόδειξη για να την υποστηρίξω
15. Μπορείς να βιώσεις οργασμό μέσα στο όνειρό σου

Όχι μόνο μπορείς να νιώσεις ότι κάνεις σεξ κατά την διάρκεια ενός ονείρου, αλλά βιώνεις και την εμπειρία ενός οργασμού τόσο ισχυρού όσο ενός αληθινόυ χωρίς κανένα υγρό αποτελέσματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top