Η θλιβερή πλευρά του wrestling
Δεκάδες παλαιστές έχουν πεθάνει τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ γεγονός που...
γεννά τεράσια ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο προπονούνται και αναρρώνουν από τους τραυματισμούς οι αθλητές.

 Πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένους ανθρώπους, από μικροί περνούν αμέτρητες ώρες στα γυμναστήρια για να προπονηθούν αλλά υπάρχουν παράγοντες που δυστυχώς κοστίζουν ζωές. Σε πολλές περιπτώσεις αθλητές πήραν στεροειδή για να αυξήσουν το μέγεθος και την ισχύ των μυών τους. Συνέχιζαν όμως να παίρνουν μεγάλες ποσότητες στεροειδών για να κάνουν ακόμη μεγαλύτερη την επιθετικότητα και την ανταγωνίστικότητά τους.

 Δεν αρκέστηκαν όμως μόνο στα στεροειδή. Από την στιγμή που μπήκαν στο ρινγκ, η καταπόνηση στα σώματα τους από τις πτώσεις και τα χτυπήματα ήταν πέρα από τα ανθρώπινα όρια. Το επόμενο στάδιο ήταν τα παυσίπονα, κάθε είδους παυσίπονα για να μειωθεί ο πόνος. Αρκετοί όμως βλέποντας πως πλέον τα παυσίπονα δεν έκαναν τίποτα πέρασαν στα ναρκωτικά σε συνδυασμό με το αλκοόλ.

 Θάνατοι από καρδιακά εμφράγματα και εγκεφαλικά οφείλονται κατά τους επιστήμονες σε συστηματική χρήση στεροειδών, παυσίπονων, ναρκωτικών και αλκόολ.

 Ο πρόεδρος του WWE, Vince McMahon σε συνεντεύξεις που έχει δώσει έχει αρνηθεί ότι υποπέσει στην αντίληψή του ότι παλαιστές κάνουν χρήση ουσιών.

 Παρακάτω θα διαβάσετε ορισμένες τραγικές περιπτώσεις αθλητών που πέθαναν στον βωμό του θεάματος, των χρημάτων και της δόξας.

 Chris Benoit 1967-2007. Ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Ο Rabbit Wolverine όπως ήταν το παρατσούκλι του είχε κερδίσει όλες τις ζώνες. Τον Ιούνιο του 2007 σε μία κρίση αμόκ στο σπίτι του στο Ντιτρόιτ σκότωσε την γυναίκα και τον 7χρονο γιο του, ύστερα αυτοκτόνησε. Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο εγκέφαλος του Benoit είχε υποστεί τόση ζημία όση ο εγκέφαλος ενός 85χρονου που πάσχει από Αλτσχάιμερ.

  Eddie Guerrero 1967-2005. O Αμερικανός με μεξικανικές ρίζες παλαιστής πέθανε στις 15 Νοεμβρίου του 2005 σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Μινεάπολη των ΗΠΑ. Τον βρήκε παγωμένο στο κρεβάτι του δωματίου ο ανηψιός του Chavo (επίσης παλαιστής). H νεκροψία-νεκροτομή έδειξε καρδιακή ανεπάρκεια, επίσης οι γιατροί διαπίστωσαν καρδιαγγειακά νοσήματα.

 Eddie Fattu (Umaga) 1973-2009. Ένας από τους πιο άγριους και επιθετικούς παλαιστές. Λίγους μήνες πριν πεθάνει είχε λυθεί το συμβόλαιό του με το WWE εξαιτίας δημοσιευμάτων περιοδικών που υποστήριζαν ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Στις 4 Δεκεμβρίου του 2009 μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο καθώς δεν ανέπνεε και έβγαζε αίμα από την μύτη. Λίγη ώρα μετά υπέστη δεύτερο έμφραγμα και άφησε στο χειρουργείο την τελευταία του πνοή. Οι τοξικολογικές εξετάσεις εδειξαν ότι είχε αναμείξει παυσίπονα και στεροειδή.

 Curt Henning (Mr Perfect) 1958-2003. O Ηall of Famer Mr Perfect πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου του 2003 σε ξενοδοχείο της Φλόριντα όπου είχε πάει για να κάνει χρήση κοκαϊνης.

 Αndre Russimoff (Andre the Giant) 1946-1993. Παλαιστής τεραστίων διαστάσεων με ύψος 2.24 και βάρος 230 κιλά. Έφυγε από την ζωή στις 27 Ιανουαρίου του 1993 από καρδιακή προσβολή σε ξενοδοχείο στο Παρίσι.

 Anthony Durante, John Tenta (Earthquake), Rick Rude, Mike Lockwood, Russ Hass, Chris Candido και άλλοι πολλοί. Ο κατάλογος είναι τεράστιος. Υπαρχούν ακόμη πολλοί σπουδαίοι παλαιστές που έφυγαν από την ζωή και ο θάνατός τους αποδίδεται σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, ναρκωτικών και αλκόολ.

 Τα τελευταία δύο χρόνια γίνονται εντατικότεροι έλεγχοι στους παλαιστές αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι έλεγχοι αυτοί μπορούν να έχουν αποτελέσματα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top