Η παραβίαση εκατοντάδων ιστοσελίδων ειδησεογραφικού περιεχομένου, είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή των κωδικών πρόσβασης 3.000.000 χρηστών, σε “password”. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών έχουν άγνοια για τη συγκεκριμένη επίθεση....


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 62% των χρηστών που επλήγησαν από την επίθεση δεν παρατήρησαν την αλλαγή εφόσον είχαν ήδη ορίσει ως “password” τον κωδικό τους!

Πολλά sites έχουν αναφέρει ότι λαμβάνουν<…>

μέτρα για την προστασία των λογαριασμών. Επιπλέον, πολλές ιστοσελίδες έχουν δημιουργήσει έναν νέο κανόνα που απαγορεύει την χρήση της λέξης “password” σαν κωδικό πρόσβασης.

Ενώ οι χρήστες αντιδρούν σε μια διαδικτυακή επίθεση παρόλα αυτά ενοχλούνται ακόμα και όταν πολλές ιστοσελίδες απαγορεύουν την χρήση των πιο δημοφιλών κωδικών.

Η ομάδα hacker με το όνομα “Obvious” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Από χιλιάδες παραβιασμένους λογαριασμούς Facebook και Twitter δημοσίευσαν το μήνυμα: “We are all Obvious! Don’t Expect Us”.

Ένα αρχείο 1,9 GB που περιέχει πάνω από 3.000.000 ονόματα χρηστών και έναν κωδικό πρόσβασης είναι τώρα διαθέσιμο για download, ως torrent στο Pirate Bay.

Για την αποφυγή παρόμοιων περιπτώσεων σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε πιο δύσκολους κωδικούς πρόσβασης και όχι τόσο εμφανείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top