Δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ανδρών με την κατηγορία της «Πορνογραφίας ... Ανήλικων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια, σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.
Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη των τριών εξ’ αυτών, ενώ ο τέταρτος ακόμα διαφεύγει.

Η δικογραφία σχηματίστηκε στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας. Έπειτα από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, η οποία διενεργήθηκε από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω του ειδικού προγράμματος διαδικτυακής έρευνας TLO, η οποία διήρκησε δύο μήνες, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ηλεκτρονικών ιχνών από την Ελλάδα, σε online διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Από την ηλεκτρονική ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν τα ψηφιακά ίχνη των 4 ανδρών, οι οποίοι από την Αθήνα και τα Χανιά, διακινούσαν σχετικό υλικό. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν υπάλληλο του ΟΣΕ και τρεις άνεργους, εκ των οποίων ο ένας είναι υπήκοος Πολωνίας.

Στην έρευνα των αστυνομικών σε Αθήνα και Χανιά, διαπιστώθηκε πως οι κατηγορούμενοι είχαν στην κατοχή τους υλικό παιδικής πορνογραφίας, το οποίο διακινούσαν μέσω ίντερνετ, μέσω ειδικού προγράμματος ανταλλαγής αρχείων (peer to peer), με άλλους παιδόφιλους από το εξωτερικό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κατέσχεσαν 8 σκληρούς δίσκους Η/Υ οι οποίοι περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, με σκοπό να εξεταστούν προκειμένου να συμπεράνουν οι αστυνομικοί αν οι δράστες συνεργάζονταν μόνο μεταξύ τους, ή και με άλλους χρήστες του ίντερνετ.

Ο αποθηκευτικός χ΄ρος των δίσκων ήταν 3.000Gb, ενώ σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες ο οποίος ζούσε στα Χανιά, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για «Αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών.



newsbomb.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top