Επιμένει στις φράσεις "μαζί τα φάγαμε" και "κοπρίτες" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. ΟΘ. Πάγκαλος, μιλώντας στο ρ/σ Βήμα 99,5, διευκρίνισε ότι δεν αφορούν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά σε αυτούς που προσλήφθηκαν με ρουσφέτι και που δεν παράγουν έργο....


"Όλοι έχουμε ευθύνες, σε διαφορετικό ποσοστό, αλλιώς ο πολίτης είναι άβουλος και έρμαιο των πολιτικών", είπε, σημειώνοντας ότι "οι βουλευτές εκλέγονται από τον λαό. Τους ψήφιζαν γιατί ήλπιζαν ότι θα τύχουν της εύνοιάς τους".

Πρόσθεσε ότι "διαφορετική ευθύνη έχει ένας βουλευτής με χιλιάδες διορισμούς και διαφορετική ένας πατέρας που περιμένει το διορισμό του παιδιού του. Άλλη η ευθύνη του μαστροπού και άλλη η ευθύνη του πελάτη ενός χαμαιτυπείου".

Προανήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή δεύτερου νομοσχεδίου
 του υπουργείου Εσωτερικών για συγχωνεύσεις οργανισμών.

"Ως προς τους υπαλλήλους αυτών των υπηρεσιών θα ισχύσει ό,τι και στο παρελθόν, δηλαδή οι μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες, ενώ όσοι υπάλληλοι είναι ορισμένου χρόνου θα παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους", είπε.

"Ο μέσος φορολογούμενος είναι αυτός που φέρει το βάρος πέραν του δέοντος
, καθώς τα υψηλά εισοδήματα καταφέρνουν με περίπλοκους και έμμεσους τρόπους να διαφεύγουν", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

"Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής συναντάμε την κακοδαιμονία της κρατικής μηχανής", είπε υπογραμμίζοντας ότι "ορισμένοι -όχι υπουργοί- δεν δείχνουν τη βούληση να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα".

Κληθείς να σχολιάσει για τον προσωπικό του πολιτικό βίο 
κι αν βλέπει το τέλος του, ο Θ. Πάγκαλος επισήμανε ότι έπειτα από 30 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας και ενώ διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του πρέπει να αντιμετωπίζει το τέλος της πολιτικής του διαδρομής.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτό δεν θα γίνει ούτε τους επόμενους μήνες ούτε τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια.



nooz

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top