thumb
Οι βραβευμένοι Τιμ Χέδερινγκτον, του «Vanity Fair», και  Κρις Χόντρος του πρακτορείου «Getty», σκοτώθηκαν στη Μισράτα της Λιβύης από βλήματα όπλων.

Ο Χόντρος τραυματίστηκε στο κεφάλι και υπέκυψε στα τραύματά του λίγες ώρες αργότερα. Χθες η φωτογραφία που είχε τραβήξει από το νεκροταφείο της Μισράτα ήταν το βασικό θέμα στο πρωτοσέλιδο της Washington Post.
Δύο ακόμα φωτορεπόρτερ τραυματίστηκαν χθες, ο Βρετανός Γκάϊ Μάρτιν από το πρακτορείο Panos και ο Αμερικανός Μάϊκλ Μπράουν συνεργάτης του Corbis.
Ο Χέδερινγκτον είχε τιμηθεί το 2007 με τη διάκριση World Press Photo of the Year, ενώ ήταν συν- σκηνοθέτης του προτεινόμενου για Οσκαρ ντοκιμαντέρ το 2010  "Restrepo με θέμα τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.
Ο Χόντρος ήταν βραβευμένος φωτογράφος, έχοντας καλύψει σημαντικές αποστολές στο Κόσοβο, την Αγκόλα, τη Σιέρα Λεόνε, τον Λίβανο, το Αφγανιστάν, το Κασμίρ, τη Δυτική Όχθη, το Ιράκ και τη Λιβερία.
Στις 12 Μαρτίου ένας εικονολήπτης του Al Jazeera και ένας δημοσιογράφος του ίδιου τηλεοπτικού δικτύου έχασαν τη ζωή τους, σε ενέδρα κοντά στην Βεγγάζη.

http://www.topontiki.gr/article/16035

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top