Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του τελικού του Κυπέλλου, ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, μιλάει στο gazzetta.gr δίνει το σύνθημα της νίκης και αναφέρεται στα οφέλη της ομάδας του.

 Ανέλαβε το τιμόνι της διοικητικής ηγεσίας της ομάδας του Περιστερίου το 2005 και μέσα σε 6 χρόνια, ευτύχησε να πανηγυρίσει την πρώτη πρόκριση του Ατρομήτου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ενασχόλησή του με τα διοικητικά άρχισε από νεαρή ηλικία (25 ετών) και η πρώτη μεγάλη του επιτυχία ήταν η άνοδο της Χαλκηδόνας στην Α’Εθνική από την πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία. Η εξασφάλιση της παραμονής στην Superleague και η διεκδίκηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία του συλλόγου καθιστά την εφετινή χρονιά άκρως επιτυχημένη, αν και ο Γιώργος Σπανός, μιλώντας στο gazzetta.gr, δεν έκρυψε την επιθυμία του να “σηκώσει” το βαρύτιμο τρόπαιο και να αφήσει την ΑΕΚ στην... αναμονή!

- Κατ' αρχήν, πείτε μας εσείς πως υποδεχτήκατε την πρόκριση του Ατρομήτου στον τελικό του Κυπέλλου και αν αυτή η ευκαιρία διεκδίκησης του πρώτου τίτλου στην ιστορία της ομάδας σας, αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειας που καταβάλλετε τα τελευταία χρόνια;


«Σίγουρα, αυτή η πρόκριση στον τελικό μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε μία μεγάλη μοναδική στιγμή στην ιστορία του Ατρομήτου... Όλοι μας στην ομάδα, παίκτες, διοίκηση, κόσμος, περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την έναρξη του μεγάλου αυτού αγώνα, για να δούμε κατά πόσο θα μπορέσουμε να κάνουμε το μεγάλο μας όνειρο πραγματικότητα...»


- Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα, καθώς έχει να πανηγυρίσει τίτλο από το 2002 και φέτος δεν έχει επιδείξει σταθερότητα στην απόδοσή της, νιώθετε ότι έχετε περισσότερες ελπίδες απ' ότι αν παίζατε κόντρα στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό σε έναν μονό τελικό;


«Αυτό είναι αλήθεια και το γεγονός ότι ο τελικός του Κυπέλλου είναι ένα ματς στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν, μας δίνει ελπίδες ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε... Με βάση την συνολική αγωνιστική εικόνα που παρουσιάσαμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, θεωρούμε ότι διαθέτουμε την ποιότητα που χρειάζεται για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Αν επαναλάβουμε την εμφάνιση που κάναμε απέναντι στις περισσότερες μεγάλες ομάδες στην Superleague, πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε, αλλά ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο...»


- Η ΑΕΚ δεν σας φοβίζει;


«Σεβόμαστε την ΑΕΚ, που είναι ένας μεγάλος σύλλογος και ψάχνει έναν τίτλο μετά από αρκετά χρόνια, αλλά κι εμείς από την πλευρά μας, “διψάμε” για το τρόπαιο, είναι η πρώτη μας φορά σε έναν τελικό και ειδικότερα σε ομάδες του βεληνεκούς του Ατρομήτου, δεν παρουσιάζονται συχνά τέτοιες ευκαιρίες... Η “Ένωση”, αντίθετα, στο μέλλον θα έχει κι άλλες ευκαιρίες να διεκδικήσει έναν τίτλο, όχι μόνο στο Κύπελλο αλλά και στο πρωτάθλημα...»


- Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αυτή η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου, σας δίνει το κουράγιο να συνεχίσετε με μεγαλύτερη όρεξη αυτή την προσπάθεια που αρχίσατε εδώ και κάποια χρόνια;


«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαι προβληματισμένος για αρκετά πράγματα τα οποία συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Από 'κει και πέρα, εμείς σαν Ατρόμητος το συγκεκριμένο παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε σαν μία γιορτή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα “κατέβουμε” απλά για να συμμετάσχουμε στον τελικό... Εμείς θα αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις όσες πιθανότητες μας αναλογούν για την κατάκτηση του τροπαίου... Ο συγκεκριμένος τελικός αποτελεί μία μεγάλη υπόθεση για όλη την πόλη και το μεγάλο στοίχημα μετά τον αγώνα, θα είναι να κρατήσουμε και να συσπειρώσουμε τους 12.000 φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο και να δώσουμε στην ομάδα μια μεγαλύτερη δυναμική... Όπως καταλαβαίνετε μία ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου, θα δώσει στον Ατρόμητο μία τεράστια ώθηση έτσι ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει καινούριες γενιές φιλάθλων...»


- Καθώς, η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό πλησιάζει προς το τέλος της, έχετε δει κανένα όνειρο;


«Όχι κάτι ιδιαίτερο... Σας ξαναλέω ότι εμείς πάμε για τη νίκη και το Κύπελλο... Από 'κει και πέρα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα υπάρξει και επόμενη μέρα... Σίγουρα το άγχος του φαβορί το έχει η ΑΕΚ γιατί έχει καιρό να γευθεί έναν τίτλο και πιστεύω ότι αυτό θα είναι το δικό μας πλεονέκτημα...»


- Εσείς είστε αρκετά χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο... Πως βιώνετε όλα αυτά τα γεγονότα που τον τελευταίο καιρό βλέπουν το φως της δημοσιότητας και “κηλιδώνουν” ακόμη περισσότερο το ήδη καταταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο;


«Αυτά που ακούμε, διαβάζουμε και βλέπουμε, σίγουρα δεν είναι ευχάριστα αλλά από τη στιγμή που πλέον έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, θα πρέπει να περιμένουμε την ετυμηγορία της, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε οποιοδήποτε σχόλιο... Αναμφισβήτητα, όμως, όλα αυτά δεν βοηθούν το ποδόσφαιρο και την ανάπτυξή του, που όλοι εμείς που το αγαπάμε, τόσο πολύ προσδοκούμε...»


- Ποια είναι η άποψή σας για το θέμα των αδειοδοτήσεων;


«Όλες οι ομάδες θα πρέπει να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα κάτω από τους ίδιους όρους και με κανονισμούς που θα τηρούνται στο έπακρον και για όλους ανεξαιρέτως... Όσες ΠΑΕ έχουν παραβατική συμπεριφορά όσον αφορά στις οικονομικές προϋποθέσεις της συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα, θεωρώ ότι συμβάλλουν στη νόθευση της λίγκας! Πρέπει να υπάρχει ισονομία και οι κανονισμοί να ισχύουν για όλους...»

http://www.gazzetta.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top