Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, από την πρωινή... γυμναστική. Και μη φανταστείς πως θα πρέπει να ξυπνήσεις πέντε ώρες πιο πριν και να τρέξεις στο γυμναστήριο πρωί πρωί...
Οι ασκήσεις που σου προτείνουμε για να σμιλέψεις το σώμα σου και να γεμίσεις με ενέργεια είναι απλές, εύκολες και θα τις κάνεις ξαπλωμένη στο κρεβάτι σου.


1. Ξύπνησε το σώμα με διατάσεις
Ξάπλωσε ανάσκελα στο κρεβάτι σου και τέντωσε χέρια και πόδια σαν να προσπαθείς να φτάσεις όσο πιο μακριά μπορείς. Νιώσε το σώμα σου να τεντώνει και μείνε σ’ αυτή τη στάση για 4-5 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια χαλάρωσε και επανέλαβε το ίδιο άλλες 2 φορές.

2. Κάνε ποδήλατο
Από την ίδια θέση ανάσκελα, λύγισε τα γόνατα και με τα χέρια στον αυχένα, άρχισε να κάνεις ποδήλατο με τα πόδια λυγισμένα στον αέρα. Κάνε 10-12 κύκλους και χαλάρωσε, επαναφέροντας τα πόδια στην αρχική τους θέση (λυγισμένα γόνατα). Επανέλαβε 11-12 φορές ακόμη, για να γυμνάσεις μηρούς και κοιλιακούς.

3. Σμίλεψε χέρια και ώμους
Παραμένοντας ανάσκελα φέρε το ένα χέρι στην ανάταση και το άλλο δίπλα σου παράλληλα με τα πλευρά σου. Άλλαζε θέση στα χέρια, εναλλάξ, κατεβάζοντας το ένα στο πλάι και ανεβάζοντας το άλλο στην ανάταση. Επανέλαβε 12-15 φορές, γυμνάζοντας έτσι τους ώμους, το στήθος και τα χέρια. Η κίνηση να είναι συνεχής, χωρίς να ακουμπούν τα χέρια στο κρεβάτι. Επανέλαβε το σετ μία φορά.

4. Κολύμπησε στο κρεβάτι σου
Γύρισε μπρούμυτα, με τεντωμένα τα πόδια και τα χέρια στην ανάταση. Σήκωσε αργά το ένα πόδι και το αντίθετο χέρι, λίγα εκατοστά από το κρεβάτι. Μείνε εκεί για 1-2 δευτερόλεπτα και κατέβασε αργά, χωρίς να τα αφήνεις να ξεκουράζονται στο κρεβάτι. Με την άσκηση αυτή δυναμώνετε τους μηριαίους, τους γλουτούς, τις ωμοπλάτες και τους ώμους. Επανέλαβε 10-12 φορές και άλλαξε πόδι και χέρι.

5. Flat κοιλιά
Γύρισε και πάλι ανάσκελα, για να κάνεις μία άσκηση για κοιλιακούς. Με λυγισμένα γόνατα, για να μην επιβαρύνεται η μέση και τα χέρια στον αυχένα, για να στηρίζουν το βάρος του κεφαλιού, ανασήκωσε το πάνω μέρος του κορμού ελαφρά και αργά. Κατέβασέ το πάλι αργά και κάνε 12-15 επαναλήψεις. Χαλάρωσε και επανάλαβε 1-2 φορές ακόμη.

6. Χαλάρωσε και ξεκίνα την ημέρα σου
Από την ίδια θέση, φέρε τα γόνατα κοντά στο στήθος, τραβώντας τα με τα χέρια περασμένα κάτω από τα γόνατα. Νιώσε το ελαφρύ τράβηγμα στη μέση και μείνε εκεί για να την ξεκουράσεις και να χαλαρώσεις για 10-15 δευτερόλεπτα.

Τώρα είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις την ημέρα σου!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top