Ενενήντα ένας άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι εννέα από σφαίρες, σήμερα, δεύτερη κατά σειράν ημέρα των συγκρούσεων...

ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφάλειας στη Σουλεϊμανίγια, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη στο Κουρδιστάν, ανέφερε ο ιατρός διευθυντής του δημόσιου νοσοκομείου της πόλης, ο Ρίκοτ Χάμα Ρασίντ.
Τα θύματα στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους τραυματίστηκαν, ενώ ο όγκος των διαδηλωτών κινείτο στην οδό Peeramard ακριβώς στο κέντρο της Σουλεϊμανίγια, που απέχει από τη Βαγδάτη 270 χιλιόμετρα βόρεια.
Στη Σουλεϊμανίγια μετά από την 17η Φεβρουαρίου οι διαδηλώσεις πρακτικά είναι καθημερινές, αναφέρουν πολιτικές πηγές.
Παραδείγματος χάρη η διαδήλωση χθες Κυριακή είχε ως απολογισμό 31 τραυματίες, κατά σύμπτωση πάλι εννέα από σφαίρες.
Οι διαδηλωτές ζητούν: να παραιτηθεί, αμέσως, η τοπική κυβέρνηση, να παραπεμφθούν να δικαστούν οι δράστες τριών δολοφονιών νεαρών ατόμων στη διάρκεια του Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους 'Φρουρούς του Δημοκρατικού κόμματος του Κουρδιστάν' που συνεπικουρούσαν τακτικοί αστυνομικοί και, τέλος, να παταχθεί η διαφθορά.
 Ο συνολικός απολογισμός των διαδηλώσεων αυτών στη Σουλεϊμανίγια στο Κουρδιστάν είναι πέντε νεκροί (οι δύο αστυνομικοί), αλλά και περισσότεροι από 100 σοβαρά τραυματίες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top