http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2011/04/Real-Life-Super-Heroes-480x225.jpgMε τόσες πολλές ταινίες με υπερήρωες όπως Spiderman και Hulk...
έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες στον κινηματογράφο τουλάχιστον. Υπάρχουν όμως άτομα με εκπληκτικές ικανότητες στην πραγματική ζωή;
Daniel Tammet
Daniel Tammet

O Daniel Paul Tammet γεννήθηκε στις 31 Ιανουάριου 1979 στο Λονδίνο. Μωρό ήταν λέει πολύ φωνακλάς και η ανάπτυξή του εντελώς φυσιολογική. Λίγο μετά το πρώτο έτος της ηλικίας του κατάφερε να πει τα πρώτα του λόγια. Δυστυχώς όμως σε ηλικία των τεσσάρων ετών, ο Daniel Tammet υπέστη σοβαρή επιληπτική κρίση κατά την οποία θα είχε πεθάνει αν δεν είχε μεταφερθεί εγκαίρως από τον πατέρα του στο νοσοκομείο. Οι γιατροί κατάφεραν με την κατάλληλη αγωγή φαρμάκων να αποτρέψουν τα επόμενα τρία χρόνια περαιτέρω κρίσεις, ώσπου ο Daniel να καταφέρει να σταματήσει εντελώς την λήψη φαρμάκων.
Τον Σεπτέμβριο του 1984, ο Daniel Tammet ξεκίνησε το σχολείο. Το περίεργο όμως ήταν ότι ο ίδιος είχε άλλη αντίληψη για το πώς βλέπει τους αριθμούς και τα γράμματα στα βιβλία. Στον δικό του κόσμο οι αριθμοί είχαν άλλο σχήμα, διαφορετικό μέγεθος και χρώμα, πχ. το οκτώ είναι μεγαλύτερο από το έξι και το εννέα είναι μπλε. Για πολύ καιρό δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί τον προέτρεπαν επανειλημμένως οι δάσκαλοι του να γράφει τα ψηφία και τους αριθμούς στο ίδιο μέγεθος.
Ο Daniel Tammet πέρα του ότι ήταν από την φύση του εσωστρεφής και ντροπαλός χαρακτήρας, – έπασχε επίσης από το σύνδρομο Asperger – την ηπιότερη μορφή αυτισμού. Αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει μοναχικός καβαλάρης σε όλα του τα σχολικά χρόνια.
Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο (High school), αντί να σπουδάσει σε κάποιο κολέγιο ξάφνιασε τους πάντες όταν αποφάσισε να μεταβεί στο εξωτερικό για ένα χρόνο ως εθελοντής καθηγητής αγγλικών στη Λιθουανία. Όταν επέστρεψε στο Λονδίνο, παρέδιδε σε παιδιά ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών, ορθογραφίας και ανάγνωσης. Από τα χρήματα που κέρδισε, αγόρασε έναν υπολογιστή. Το διαδίκτυο του έδωσε την ελευθερία έκφρασης και επικοινωνίας που ποτέ δεν είχε αφού στα Chat Rooms και στα Emails μπορούσε να επικοινωνεί με τον δικό του τρόπο.
Στις 14 Μαρτίου 2004 αποφάσισε να συμμετάσχει σε εκδήλωση της Εθνικής Ένωσης Επιληπτικών Αγγλίας για τη διεθνή μέρα του αριθμού Πι αφιερωμένο στον γερμανό φυσικό νομπελίστα Άλμπερτ Αϊνστάιν για τα 125ά γενέθλια. Εκεί ήθελε να σπάσει το ευρωπαϊκό ρεκόρ στην απαγγελία του αριθμού Πι, κάτι που το κατάφερε αφού απομνημόνευσε χωρίς λάθη και 22 514 ψηφία σε πέντε ώρες και εννέα λεπτά!
Κάθε αριθμός ανάμεσα στο 1 και το 10000 είναι για τον Daniel Tammet μια οπτική παρουσίαση, που του προκαλούν και συναισθηματικές αντιδράσεις. Για να πολλαπλασιάσει δύο αριθμούς, δεν χρειάζεται όπως εμείς να λογαριάζει, αλλά μεταξύ των δύο ψηφίων απλά μέσα σε δευτερόλεπτα, βλέπει μία νέα μορφή: το αποτέλεσμα. «Είναι σαν να λογαριάζεις, χωρίς να χρειάζεται να σκέφτεσαι» λέει. Αντίθετα, δυσκολεύεται στην άλγεβρα, καθώς στερείται των αριθμών.
Μετά το επίτευγμά του με τον αριθμό Πι, ένα αμερικανικό κινηματογραφικό συνεργείο τον πήρε μαζί του για περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακολούθησαν διάφορες επιδείξεις ικανότητας, όπως στο Λας Βέγκας που κέρδισε στο blackjack εναντίον του καζίνου, και στο Salt Lake City, όπου αντιμετώπισε τον Kim Peek Savant (1951 – 2009), τον πραγματικό «Rain Man» που υποδύθηκε ο Dustin Hoffman στην ομώνυμη ταινία.
Πλέον ο Daniel Tammet ήταν παγκοσμίως γνωστός σας ο «Brainman» και το αποκορύφωμα της περιοδείας του ήταν όταν μέσα σε μια εβδομάδα έμαθε τόσο καλά την ισλανδική γλώσσα, η οποία θεωρείτε μία από τις πιο δύσκολες γλώσσες του κόσμου, και μπόρεσε να δώσει στο Ρέικιαβικ μία ζωντανή συνέντευξη εξολοκλήρου στα ισλανδικά!
Ο ίδιος πέρα από την μητρική του γλώσσα τα αγγλικά, μιλάει άπταιστα γαλλικά, φινλανδικά, εσθονικά, ισπανικά, γερμανικά, λιθουανικά, ρουμάνικα, ουαλικά και ισλανδικά. Έχει επίσης αναπτύξει τη δική του γλώσσα, την οποία αποκαλεί Mänti.
Σήμερα ο David Tammet μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του www.optimnem.co.uk παραδίδει οnline πληρωμένα μαθήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών. Επίσης έχει γράψει και δικά του βιβλία που περιγράφουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεται εκείνος τον κόσμο. (via)
Ben Underwood
Ben Underwood

Ήταν μόλις 2 ετών όταν οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο του αμφιβληστροειδούς και στα 2 μάτια του Ben Underwood και μετά από τις αναγκαίες επεμβάσεις έχασε για πάντα την όρασή του. Σύντομα όμως ανακαλύφθηκε ότι ο μικρός από το Σακραμέντο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ήταν ιδιαίτερα προικισμένος με το χάρισμα της αναγνώρισης και προσανατολισμού μέσω ήχων. Μια τεχνική που ονομάζεται echolocation και χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από τα δελφίνια και τις νυχτερίδες!!! Αποτέλεσμα ο Ben να διαπρέπει σε videogames, Skateboards και Shoots Hoops.
Πρόσφατα επισκεπτόμενος το San Diego’s SeaWorld Adventure Park επί 45 λεπτά και σε απόλυτη συννενόηση, έπαιζε μέσα στο νερό με το δελφίνι Sandy, αιφνιδιάζοντας τον υπεύθυνο του θαλάσσιου πάρκου ο οποίος παραδέχτηκε ότι ποτέ δεν έχει δεί ανάλογο θέαμα και πρότεινε στον μικρό μια θέση εργασίας εκεί όταν θα γίνει 18 ετών.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι »δεν είμαι τυφλός απλά δεν μπορώ να βλέπω»!!!(via)
Daniel Browning Smith
Daniel Browning Smith

ΕιναιΑμερικανός γνωστός με το παρατσούκι : «Ο Ανθρωπος Λαστιχο».Ειναι ο πιό «ελαστικος» Ανθρωπος παγκοσμιως.Το σώμα του μπορεί να στραφει προς ολες τις κατευθύνσεις ακομα και τελειως ανάποδα. Μπορει κυριολεκτικά να φιλησει τον πισινό του. Εργαζεται σε Τσιρκα και εχει παρει μερος σε πολλα Live show και αμετρητες τηλεοπτικες εκπομπες παρουσιαζοντας αυτην την ικανοτητά του.Τα ρεκόρ του Εκπληκτικά : 5 Φορές στο βιβλίο Guiness σαν αρκούν ; (via)
Michel Lotito
Michel Lotito

Ο Michel Lotito (γνωστός και ως Monsieur Mangetout = κύριος «Τρώω Τα Πάντα») γεννήθηκε το 1950 στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας και από την ηλικία των 9, ξεκίνησε να τρώει ασυνήθιστα πράγματα.
Στα 16 του προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού, και ξεκίνησε να δίνει παραστάσεις τρώγοντας μεγάλες ποσότητες μετάλλου, γυαλιού, λάστιχου και άλλων υλικών. Μεταξύ των περίεργων γευμάτων του, υπήρξαν πολλά ποδήλατα και τηλεοράσεις, αλλά αυτό το οποίο του χάρισε μία θέση στο βιβλίο Γκίνες ήταν ένα αεροπλάνο Cessna 150, το οποίο του πήρε 2 χρόνια για να το φάει ολόκληρο. Όλα του τα γεύματα ήταν κομματιασμένα σε μικρές μερίδες και τα κατάπινε κανονικά. Όσο έδινε παραστάσεις κατανάλωνε ένα κιλό μέταλλο την ημέρα, μαζί με μπόλικο νερό. Ο ίδιος υποστήριζε ότι ποτέ δεν αρρώστησε από κάτι που έφαγε, ακόμα και όταν κατανάλωνε υλικά τα οποία θεωρούνται δηλητηριώδη, ενώ οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπίστωσαν ότι το στομάχι του είχε διπλάσιο πάχος από ενός κανονικού ανθρώπου και ίσως εκεί να οφείλονται οι δυνατότητες του. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δυσκολευόταν να φάει μπανάνες και σφιχτά βραστά αυγά. Πέθανε από φυσικά αίτια (!) σε ηλικία 57 ετών. (via)
Rathakrishnan Velu
 Rathakrishnan Velu

Κατέχει τον τίτλο του ‘Bασιλιά της οδοντοστοιχίας’ και όχι άδικα. Ο Μαλαισιανός Rathakrishnan Velu κατάφερε να τραβήξει με τα δόντια του και μόνον μια αμαξοστοιχία επτά βαγονιών, κατακτώντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Κατέχει τον τίτλο του ‘Bασιλιά της οδοντοστοιχίας’ και όχι άδικα. Ο Μαλαισιανός Rathakrishnan Velu κατάφερε να τραβήξει με τα δόντια του και μόνον μια αμαξοστοιχία επτά βαγονιών, κατακτώντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Rathakrishnan έκλεισε τα μάτια του και άρχισε να αναπνέει βαθιά. Δευτερόλεπτα μετά, καθισμένος πάντοτε στις ράγες του τρένου, Μαλαισιανής πόλης, κινείτο προς τα πίσω, ενώ τα βαγόνια έρχονταν προς το μέρος του μέσω του μηχανισμού από σχοινί, που ξεκινούσε μέσα από το στόμα του.
330 τόνοι ήταν το συνολικό βάρος του –μήκους 2.8 μέτρων- τρένου που τράβηξε με τα δόντια του ο Μαλαισιανός, ο οποίος έσυρε το τρένο για 4.5 περίπου μέτρα. Πέραν της πρώτης βασικής προσπάθειας, ακολούθησαν άλλες δύο, συνολικής απόστασης πέντε περίπου μέτρων. ‘Το εγχείρημα, αναμένεται να κατακτήσει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, μέσα σε διάστημα δύο έως τριών εβδομάδων’, δήλωσε η μάνατζερ του Rathakrishnan, Anna Chidambar.
Δεκάδες περαστικοί είδαν από κοντά την απίστευτη προσπάθεια που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ο Rathakrishnan, κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε στο ίδιο…άθλημα. Το 2003 είχε τραβήξει ένα τρένο βάρους 260 τόνων.
Ο εξουθενωμένος Rathakrishnan ήταν εξαιρετικά φειδωλός στις δηλώσεις του και το μόνο στο οποίο αρκέστηκε αμέσως μετά, ήταν να αποκαλύψει πώς διατηρεί την άψογη φυσική του κατάσταση: 25 χιλιόμετρα την ημέρα, βάρη 250 κιλών ημερησίως και ξύπνημα στις 04:30 το πρωί. Ένα απλό, καθημερινό πρόγραμμα δηλαδή… (via)
Liew Thow Lin
Liew Thow Lin

Ένας 70χρονος συνταξιούχος, ο  Liew Thow Lin από τη Μαλαισία έγινε γνωστός μετά το τράβηγμα ενός αυτοκινήτου 20 μέτρα κατά μήκος μιας επίπεδης επιφάνειας  με τη βοήθεια μιας αλυσίδας σιδήρου, που γάντζωσε σε ένα πιάτο σιδήρου στο θώρακά του. Ο Liew λέει πως μετά από ένα άρθρο που διάβασε για μια οικογένεια στην Ταϊβάν που κατείχε τέτοια δύναμη, πήρε διάφορα αντικείμενα σιδήρου και τα έβαλε στην κοιλία του. Δεν έπεσε κανένα κι έτσι ο liew πιστεύει πως έχει την ικανότητα να κάνει τα αντικείμενα να κολλούν στο δέρμα του μαγνητικά. (via)
Thai Ngoc
Thai Ngoc

Ο 64χρονος Thai Ngoc  μετά από ένα πυρετό που έκανε το 1973, δεν μπορεί να κοιμηθεί μέχρι και σήμερα, δηλαδή, γύρω στα 35 χρόνια. Μέχρι και σήμερα μετράει αμέτρητα πρόβατα στις περισσότερες από 11.700 νύχτες του. «Δεν ξέρω αν η αϋπνία έχει δημιουργήσει επιπτώσεις στην υγεία μου, αλλά είμαι ακόμα υγιής και μπορώ να καλλιεργήσω κανονικά όπως οι άλλοι» είχε δηλώσει. Για να αποδείξει την υγεία του ο ηλικιωμένος κάτοικος της κοινότητας Que Trung, είπε ότι κουβαλάει δύο τσάντες με λίπασμα των 50 κιλών για 4 χιλιόμετρα κάθε μέρα που επιστρέφει στο σπίτι του.
Η γυναίκα του είπε πως όταν ο Ngoc πήγε στο Da Nang για μία ιατρική εξέταση, οι γιατροί του έδωσαν μία υγιές διάγνωση της υγείας του, εκτός από μια δευτερεύουσα πτώση στη λειτουργία συκωτιού.  Ο Ngoc ζει στο βουνό στο αγρόκτημά του και ασχολείται με την καλλιέργεια και την εκτροφή γουρουνιών όλη μέρα. Συχνά φρουρεί το αγρόκτημά του τη νύχτα για να αποτρέψει την κλοπή ενώ έχει δηλώσει πως τρεις από τους μήνες των άυπνων νυχτών του, τους χρησιμοποίησε για να σκάψει δύο μεγάλες λίμνες και να αναθρέψει τα ψάρια. (via)
Tim Cridland
Tim Cridland

Ο Tim Cridland έχει καταπλήξει τους πάντες με την ικανότητά του να καρφώνει βελόνες στα χέρια του. Επιστημονικά τεστ έχουν δείξει ότι ο Tim μπορεί να αντέξει πολύ υψηλότερα επίπεδα πόνου από το ανθρώπινο δυνατό. Ο ίδιος εξηγεί ότι, με τη δύναμη του μυαλού του, είναι σε θέση να σπρώξει τις βελόνες μέσα στο σώμα του και να ανεχτεί την ακραία θερμότητα και το κρύο.
Επειδή το τρύπημα μιας αρτηρίας θα μπορούσε να είναι μοιραίο, ο Tim έχει μελετήσει εκτενώς την ανθρώπινη ανατομία ώστε να κάνει με ασφάλεια το hobby του. (via)
Kevin Richardson
Kevin Richardson

Ένας «γητευτής λιονταριών» στην Αφρική αποδεικνύει πως, αν σέβεσαι την φύση, αυτή θα στο ανταποδώσει.
Ο Kevin Richardson είναι ένας σύγχρονος «γητευτής λιονταριών», χαρακτηρισμός που ακόμα κι αν δεν υπάρχει, καθιέρωσε ο ίδιος.
Ο Richardson μεγάλωσε αναπτύσσοντας μια ιδιαίτερη σχέση με τα ζώα γύρω, ξεκινώντας από τα πουλιά για να καταλήξει στα λιοντάρια. Έγινε ένας αυτοδίδακτος animal behaviorist, αψηφώντας τους όποιους κινδύνους επιφυλάσσει η συναναστροφή με άγρια ζώα, μέχρι που κατάφερε να αποδείξει πως αν σέβεσαι την άγρια φύση και τους νόμους της, αλλά και τα ίδια τα πλάσματα που στα μάτια μας φαίνονται άγρια και επικίνδυνα , μπορείς να δημιουργήσεις σχέσεις ζωής μαζί τους, όπως θα μπορούσες να κάνεις με έναν σκύλο ή μια γάτα.
Επισκεφτείτε το επίσημο site του για να μάθετε όλη την ιστορία του Richardson και τα κίνητρα που τον οδήγησαν, και τον οδηγούν ακόμα, στο να καταφέρει να γίνει ένα με τις αγέλες των λιονταριών της Αφρικής και παρακολουθήστε το video που ακολουθεί για να δείτε και μόνοι σας για τι ακριβώς μιλάμε. (via)
Claudio Pinto
Claudio Pinto

Ο Claudio Pinto μπορεί να σκάσει-πετάξει τις κόγχες των ματιών του 4 εκατοστά. Ο Pinto έχει υποβληθεί σε πολλές δοκιμές και οι γιατροί λένε πως δεν έχουν δει ή έχουν ακούσει ποτέ για κάποιον που μπορεί να «σκάσει» τα μάτια του τόσο όσο ο εκείνος. Ο ίδιος λέει πως μέσα από αυτή του την ικανότητα μπορεί να βγάλει εύκολα χρήματα και ότι πρόκειται για ένα δώρο που του έδωσε ο Θεός.

1 σχόλια:

  1. Δηλαδη ο Ben Underwood ειναι ο Daredevil και ο Liew Thow Lin ειναι ο Magneto!!! Καλη φαση... Δεν θα ηθελα να γνωρισω τον Hulk...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top