http://newzar.files.wordpress.com/2008/07/pistol.jpgΠοινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το μεσημέρι ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου...
στον 55χρονο κτηνοτρόφο Δημήτρη Καρύδα από την περιοχή Φαρρών της Αχαΐας για τον φόνο του 34χρονου δασοπυροσβέστη Βασιλείου Γκότση. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο και ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Ο κατηγορούμενος μετά την ολοκλήρωση της δίκης οδηγήθηκε στη φυλακή, αφού προηγουμένως άσκησε έφεση κατά της απόφασης.



Η απόφαση έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους συγγενείς του θύματος που ήταν παρόντες, με χαρακτηριστική φιγούρα την μητέρα του αδικοχαμένου νέου η οποία κρατούσε στα χέρια της την φωτογραφία του 34χρονου γιου της. "Ο άνθρωπός μας δεν γυρίζει πίσω", είπε η αδελφή του θύματος εκφράζοντας τις ευχαριστίες της οικογένειας προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία που μέσα από την ανάκριση οδήγησε στη σύλληψη του δράστη. «Η απόφαση δικαιώνει τον αγώνα της οικογένειας του Βασίλη Γκότση για την αλήθεια και απαντά στο αίτημα της κοινωνίας για δικαιοσύνη», τόνισε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος.

«Μετά από περίπου πέντε μήνες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης και οι δικαστές, ομοφώνως επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της οικογένειας που από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκαν ότι ο συγγενής τους που βρέθηκε απανθρακωμένος δολοφονήθηκε και δεν ήταν ο θάνατός του αυτοκτονία. Δυστυχώς, ατυχείς δηλώσεις έβαλαν την διαδικασία σε άλλο μέρος με αποτέλεσμα να καθυστερήσουμε και να φτάσουμε στην καταδικαστική αυτή απόφαση μετά από τρία χρόνια», τόνισε ο έτερος των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής Κωνσταντίνος Κρεμμύδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top