Η "φιλία με ανταλλάγματα" δεν είναι και τόσο κακή ιδέα…Αλλά και πάλι, δεν είναι και τόσο εύκολο όλο αυτό. Υπάρχουν ορισμένα dos και don'ts.


Μιλάμε για την αμοιβαία επωφελή σχέση μεταξύ δύο φίλων, που επιδίδονται σε περιστασιακό σεξ χωρίς δεσμούς και χωρίς προσδοκίες. Σε μια εποχή που όλοι οι άνθρωποι σκέφτονται πώς θα λύσουν τα οικονομικά τους θέματα, η τάση αυτή έχει γίνει πλέον μόδα. Η δέσμευση θα μπορούσε να περιμένει, αλλά η επιθυμία για την απόλαυση δεν σε αφήνει ποτέ.


Στην ερώτηση γιατί έχει δημιουργηθεί η τάση αυτή, η ειδική σε θέματα σχέσεων, Rachna Kothari υποστηρίζει: «Μερικοί από τους λόγους θα μπορούσε να είναι απλώς και μόνον το εμφανές γεγονός ότι οι δύο φίλοι νιώθουν φυσική έλξη ο ένας για τον άλλο και μπορούν να επωφεληθούν σεξουαλικά, η επιθυμία για ευχαρίστηση, το αίσθημα της μοναξιάς ή η ανάγκη διατήρησης μιας ερωτικής σχέσης χωρίς ετικέτες.


Για όσους πιστεύουν ότι ζουν σε μια κουλτούρα που επιδιώκει τον ατομικισμό ως τον υψηλότερο στόχο, αυτή η σχέση φαίνεται πιο ρεαλιστική. Λόγω του ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση ή ευθύνη, οι δύο εραστές είναι απαλλαγμένοι από το φόβο να αισθανθούν πληγωμένοι, να πονέσουν κ.λπ., και αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ ειλικρινής και πρακτικός τρόπος να προχωρήσει η σχέση τους. »


Είναι σίγουρο, λαμβάνοντας υπόψη το πόσο άνετα μπορεί να νιώθει κανείς μέσα σε μια τέτοια σχέση, ότι η "φιλία με ανταλλάγματα" δεν είναι και τόσο κακή ιδέα. Αλλά και πάλι, δεν είναι και τόσο εύκολο όλο αυτό. Υπάρχουν ορισμένα dos και don'ts.


Τις περισσότερες φορές, σε μια τέτοια σχέση, είναι δύσκολο να διατηρηθεί οικειότητα μετά την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης. Είναι ριψοκίνδυνο να μπεις σε μια τέτοιου είδους σχέση με κάποιον που αισθάνεσαι πολύ δεμένος ή που δεν αντέχεις να μη βλέπεις συχνά. Οι περισσότεροι συνήθως λένε ότι οι γυναίκες τείνουν να ερωτεύονται το σύντροφό τους, μετά από τη σεξουαλική επαφή.


Ωστόσο οι μελέτες καταρρίπτουν αυτό το μύθο. Είναι φυσιολογικό από τη στιγμή που είχατε σεξουαλική επαφή το σώμα να εκπέμπει φυσικές ορμόνες, που παράγουν αισθήματα αγάπης και στοργής.


Μερικές φορές ένας από τους δύο συντρόφους συμφωνεί να είναι ‘’φίλοι με ανταλλάγματα’’ απλά και μόνο επειδή στο βάθος έχει αισθήματα για τον άλλο και πιστεύει ότι με το να έχουν περιστασιακό σεξ στην πραγματικότητα θα δημιουργηθούν ελπίδες για το ξεκίνημα μιας σχέσης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χωρισμό ή στο να χαλάσει η φιλία ή σε ακόμη χειρότερο σενάριο ή και στα δύο.

men24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top