Ανώτερος Υπαστυνόμος συνελήφθη σήμερα από συναδέλφους του, ως εμπλεκόμενος στην υποθεση της εκπόρενευσης γυναικών από την Κίνα. Η αστυνομία πραγματοποίοησε σήμερα το πρωϊ αιφνιδιαστική επιχείρηση στην παλιά Λευκωσία και συνέλαβε δεκάδες γυναίκες οι οποίες πιστεύεται ότι τύγχαναν...
 εκμετάλλευσης από κύκλωμα που τις εκπόρνευε.
Ο αξιωματικός της αστυνομίας φέρεται να προστάτευε το κύκλωμα ενώ συχνά επισκεπτόταν τρία σπίτια που λειτουργούσαν ως οίκοι ανοχής και έκανε σεξ με τις αλλοδαπές. Στα σπίτια βρέθηκαν 25 γυναίκες μεταξύ των οποίων και μία ανήλικη 15 ετών.

Οι πληροφορίες που ενέπλεκαν τον αξιωματικό στην υπόθεση είχαν περιέλθει σε γνώση της αστυνομίας πριν από 25 μέρες όταν είχε συλληφθεί μια αλλοδαπή. Ο Ανώτερος υπαστύνόμος φέρεται να λάμβανε και χρήματα για να βοηθάει αλλοδαπές που συλλαμβάνονταν. Από άλλες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο αξιωματικός αυτός διευθέτησε σε μία περίπτωση να μην απελαθεί Κινέζα που είχε συλληφθεί για παράνομη παραμονή και σε μια άλλη περίπτωση διευθέτησε να επιτραπεί η είσοδος σε άλλη Κινέζα, παρόλο που οι αρχές του αεροδρομίου Λάρνακας το είχαν απαγορεύσει.

Ο ανώτερος υπαστυνόμος υπηρετεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και ανακρίνεται. Αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος κράτησης. Επίσης η αστυνομία ερευνά πληροφορίες για μεγάλα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς αλλοδαπής η οποία φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος. Ερευνήθηκαν στα τρία σπίτρια που ερευνήθηκαν βρέθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στην επιχείρηση δεν έλαβε μέρος υπηρεσία της αστυνομίας στην οποία υπηρετεί ο ύποπτος αξιωματικός

politis-news.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top