https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHsJcRIOTgZobVO80spSIrbL1Q9NL2r3fbCJdKRApO6HlzGsj5_5e6Sc_ZCFcQeQixxO3suUeggMd5_j58bNOpyGQbobSNqSv6YD3JtA1zA8mCoZZjFE8IEvim9kscPeC-Ud4-b5wHNuI/s1600/ethel.jpgΑυτά ήταν τα λόγια ενός οδηγού λεωφορείου στην Ε.ΘΕ.Λ. προς έναν ταλαιπωρημένο...
ακάθαρτο και άστεγο - όπως έδειχνε επιβάτη- και μάλιστα Έλληνα, ο οποίος στεκόταν όρθιος απέναντι από την πόρτα του λεωφορείου χωρίς να ενοχλεί κανέναν.

Την άποψη αυτή του οδηγού φρόντισαν να επιδοκιμάσουν αμέσως και κάποιοι επιβάτες που ενοχλούνταν προφανώς από την παρουσία αυτού του ανθρώπου και είχαν φροντίσει και ζητήσει να νανοίξουν τα παράθυρα.

Εκείνος αμέσως τους απάντησε θιγόμενος: Θα κατέβω στη στάση που θέλω και να κοιτάξετε τη δική σας βρωμιά.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι προφανή: Υπάρχει κάποιος νόμος που απαγορεύει να μπαίνουν ατημέλητοι άνθρωποι στα Μ.Μ.Μ.; Ο νόμος αν δεν απατώμαστε υπαγορεύει μόνο την ύπαρξη επικυρωμένου εισιτηρίου. Καλά λέει και για τα "χρηστά ήθη" («χρηστά ήθη» σημαίνει «οι κρατούσες συνήθειες»), αλλά ας μην μιλήσουμε καλύτερα!

Δυστυχώς όμως το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν γνωρίζουμε τους νόμους στην Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι από εμάς έχουν έλλειψη παιδείας και δεν γνωρίζουν ότι αυτά τα άτομα αν μη τι άλλο θα πρέπει να τα σεβόμαστε!

Οι συγκυρίες της ζωής γι' αυτούς δεν ήταν τόσο ευνοϊκές όσο οι δικές μας και τους έφεραν σ' αυτή τη δυσχερή κατάσταση. Αυτά τα άτομα θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με κατανόηση και όχι να προσπαθούμε να τα απομακρύνουμε και να τους δημιουργούμε ένα επιπλέον πρόβλημα.

Αυτός ο άνθρωπος δεν πείραξε κανέναν, γιατί εμείς θα πρέπει να τον προσβάλουμε και να τον αντιμετωπίσουμε με τέτοιο μίσος; Γιατί πρέπει να γινόμαστε και εμείς αρωγοί του κράτους στην απομάκρυνση και στην περιθωριοποίηση αυτών των ανθρωπών;

Τα Μ.Μ.Μ. είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Σε όσους δεν άρεσει αυτό θα πρέπει να επιλέγουν άλλο μέσο μετακίνησης.

clopyandpaste.blogspot.com

1 σχόλια:

  1. Και ομως η βρωμα μεσα στα λεοφωρεια τονιζει καθημερινα την ελλειψη παιδειας,οντως δεν υπαχρει νομος γιατι απλα υποτιθεται οτι μιλαμε για ανθροπους με νου και οχι για ζωα που απλα εχουν το αισθημα τησ επιβιωσης.Σιγουρα δεχομαι οτι σε καποιους ανθρωπους η ζωη τους εφεραν δυσκολιες ομως η καθαριοτητα ειναι οτι πιο βασικο.Ειναι λοιπον υποχρεωση ολων μας να σεβομαστε τους γυρο μας και το περιβαλλον ειδικα οταν θα χρησιμοποιησουμε τα Μ.Μ.Μ και γενικα Δημοσιους χωρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top