Συστατικά

1 τονάκι ρίο μάρε
1 μέτριο κρεμύδι
1 κομάτακι σκόρδο
5 μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
Λίγη κάπαρη
Πουμαρό (χυμό-πολτός ντομάτας)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο


Οδηγίες Μαγειρέματος

Βάζουμε σε κατσαρόλα.....
νερό ως τη μέση και την αποθέτουμε στη φωτιά και ρίχνουμε 2 χούφτες αλάτι, προσθέτουμε τα μακαρόνια, και ρίχνουμε 2 στάλες ελαιόλαδο. Αφήνουμε να έως ότου γίνουν Αλ-τέντε!

Παράλληλα, σε τηγάνι της αρεσκείας μας βάζουμε λίγο ελαιόλαδο αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο και όταν το λαδάκι μας είναι έτοιμο εναποθέτουμε το κρεμμύδι μας που πρέπει να το έχουμε ψιλοκόψει όσο πιο ψιλά μπορούμε, μαζί ρίχνουμε ψιλοκομμένο και το σκόρδο. 

Μόλις πάρουν λίγο ρίχνουμε το μικρό τονάκι μας και ανακατεύουμε έτσι ώστε να μην καεί το κρεμμύδι ή να τσικνίσει το σκόρδο. Σε λίγο προσθέτουμε τον χυμό-πολτό ντομάτας (πουμαρό), ρίχνουμε την κάπαρη μας, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση και ανακατεύουμε 3-4 φορές ώστε να πάνε τα υλικά παντού.

Όταν η σάλτσα μας πιεί τα νερά του χυμο-πολτού μας, είναι έτοιμη.

Τοποθετούμε τα αλ-τέντε μακαρόνια μας σε πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας από πάνω.

Σημείωση: 
Μπορούμε αντί να βάλουμε κάπαρη του εμπορίου, να προσθέσουμε ένα κλωναράκι από αρμύρα , πάνω στη σάλτσα.

 Η συνταγή είναι μια πρόταση από το foodland.gr 
 Για περισσότερες συνταγές:    
http://www.foodland.gr/recipes/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top