Με την 5η συνεχόμενη νίκη του και πάρτι στο τέταρτο δεκάλεπτο έκλεισε ο Ολυμπιακός τους ...αγώνες του για το ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας. Οι “ερυθρόλευκοι” προσπαθούσαν φιλότιμα σε όλο το παιχνίδι να αποδείξουν ότι δεν κάνουν αγγαρεία και ο αρκετός κόσμος που πήγε στο ΣΕΦ τους το αναγνώρισε με θερμό χειροκρότημα σε κάθε ευκαιρία. Το τελικό 78-64 επί της Ζαλγκίρις είναι το τελευταίο που μετράει, καθώς όλα ήταν προδιαγεγραμμένα. Ο Ολυμπιακός ήταν ήδη πρώτος και θα έπαιζε με τη Σιένα που απόψε πέρασε εντυπωσιακά από τη Μαδρίτη.   

Αν και ξεκίνησε χαλαρά ο Ολυμπιακός, βελτιώθηκε κάπως στη συνέχεια και στο πεντάλεπτο ήταν ήδη μπροστά με 15-8. Το πιο ευχάριστο γεγονός βέβαια ήταν η παρουσία 5.000 οπαδών στις κερκίδες του ΣΕΦ, η μεγαλύτερη μετά το παιχνίδι με την Φενερμπαχτσέ. Μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα η Ζαλγκίρις βρήκε την ευκαιρία να πάρει τον έλεγχο και να κλείσει την περίοδο προηγούμενη με 19-20.

Ο Ίβκοβιτς προσπάθησε με συνεχόμενες αλλαγές να αφυπνίσει την ομάδα και ο Ολυμπιακός με ένα επιμέρους 9-2 μετέτρεψε το 26-29 (στο 15΄) σε 35-31 (στο 18΄). Με πρωταγωνιστές και σκόρερ τον Χαλπερίν και τον Μαυροκεφαλίδη, οι “ερυθρόλευκοι” έκλεισαν το ημίχρονο έχοντας προβάδισμα 41-34.

Με τον Ίβκοβιτς να φωνάζει στους “ερυθρόλευκους” να παίξουν καλύτερη άμυνα (που ήταν το όπλο στις μεγάλες επιτυχίες) κύλησε όλο το τρίτο δεκάλεπτο. Ευτυχώς που υπήρχε και ο Νεστέροβιτς να σκοράρει κατά βούληση (12 πόντους) και ο Ολυμπιακός τελείωσε το 30λεπτο με διαφορά ασφαλείας 58-49. Πολύ καλός στο δεκάλεπτο και ο Παπαλουκάς αν και αγωνίστηκε μόνο 4 λεπτά.   

Ακόμη και στους 19 πόντους (76-57, 3 λεπτά πριν τη λήξη) έφτασε η διαφορά στην τελευταία περίοδο, όπου οι Πειραιώτες πρόσφεραν και θέαμα με πρωταγωνιστές τους Νεστέροβιτς (3 τάπες), Παπαλουκά και Σπανούλη και Γκόρντον. Το πάρτι τελείωσε με standing-ovation για τον Νεστέροβιτς και αποθέωση για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς από τον κόσμο και το τελικό 78-64 απλά έγραψε την ιστορία της αναμέτρησης

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρτι και αποθέωση στο ΣΕΦ!http://24wro.blogspot.com/2011/03/blog-post_7135.html#ixzz1FZvgqlyD

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top