Πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει. Μερικές δεκαετίες πίσω δεν μπορούσε να διανοηθεί κάποιος ότι ένας ROCK STAR θα ήταν gay. Πολλά μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής του ΡΟΚ έχουν δηλώσει ανοιχτά τις προτιμήσεις τους .

Οι μουσικοί πλέον μπορούν άνετα να είναι σε θέση να διαχωρίζουν τη θέση τους και να εστιάζουν στη μουσική τους και όχι στο φύλο. Η μουσική δεν έχει σχέση με το φύλο. Η μουσική είναι για τη μουσική.




10. Chuck Panozzo - Band: Styx

O Panozzo είναι  o μπασίστας και ιδρυτικό  μέλος του της μπάντας Styx.Επίσης είναι  και συγγραφέας του νέου βιβλίου The Grand Illusion: Αγάπη, Ψέματα και η ζωή μου με τους Styx.
Σε μια από τις συνεντεύξεις του, παραδέχεται ότι του πήρε πολύ καιρό να συμβιβαστεί  με τη σεξουαλικότητά του, όχι μόνο για τον φόβο ότι θα επηρεάζε την καριέρα του, αλλά γιατί θα έβλαπτε την οικογένειά του.
Ακόμη και όταν έγινε γνωστό ότι ηταν HIV-θετικός, το 1991, πάλι  δεν μπορούσε να το πει σε κανέναν.
Ο Panozzo τελικά βγήκε το 2001 σε ηλικία 53 ετών και με αυτόν τον τρόπο άλλαξε τα πάντα προς το καλύτερο όπως λέει ο ίδιος , ιδίως στην επαφή του με το κοινό.



.
9. Rob Halford -Band: Judas Priest
Το Βρετανικό βαρέων βαρών μετάλλο ,ο θεός για πολλούς, ο  frontman των Judas Priest Rob Halford βγήκε δημοσίως το 1998, και παραδέχτηκε ότι είναι ομοφυλόφιλός .Ενας από τους λόγους που πήρε το θάρρος να βγει ήταν για να προσεγγίσει το κοινο. Αν το είχε δοκιμάσει την δεκαετία του '70 ή του '80, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο. Σε αντίθεση με άλλους καλλιτέχνες, δεν έχει δραστηριοποιηθεί ποτε  για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, αλλά θεωρείται απο πολλούς gay ότι είναι μια μεγάλη επιτυχία σε έναν χώρο που ο ίδιος  αναγνωρίζεται ευρέως ως υπερ-αρσενικό,να συνεχίζει να υπάρχει όπως και παλιά.



.
8. Doug Pinnick Band:King X
Δεν ήταν τόσο εύκολο για τον frontman / μπασίστας Doug Pinnick του θρυλικού power-pop τρίο X KING, που ήταν στην αγορά ως μια χριστιανική ροκ μπάντα στη δεκαετία του 1990.Τόσο η δισκογραφική εταιρεία όσο και oi fans τους ενοχλήθηκαν απο την ανακοίνωση. ΟPinnick είπε: «Απλά αισθάνθηκα σαν υποκριτής κρύβοντας το, ειδικά στη χριστιανική μουσική σκηνή. Πολλά χριστιανικά βιβλιοπωλεία σταμάτησαν να πωλούν τα album του συγκροτήματος μετά την ανακοίνωση του Pinnick.



.
7. Michael Stipe -Band REM
Ο τραγουδιστής Michael Stipe των REM δημοσίως το ανακοίνωσε το 2001. Είπε ότι, αντίθετα με ό, τι τα μέσα ενημέρωσης τον έκαναν να είναι, εκείνος δεν ήταν  δειλός για να το παραδεχτεί.
Απλά ήθελε την ηρεμία στην προσωπική του ζωή.  Οι fans των REM δεν φάνηκαν να ενοχλούντε με τις προτιμήσεις του Stipe, καθώς συνεχίζουν να απολαμβάνουν την εμπορική επιτυχία του συγκροτήματος.





.
6. Morrissey- Band The Smiths
O Βρετανός τραγουδιστής Morrissey κατάφερε να διατηρήσει περισσότερο από 30 έτη επιτυχίας χωρίς να έχει ανακοινώσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό του. 
Για μερικούς ανθρώπους, αυτό μπορεί να είναι ένα κατόρθωμα, αλλά εάν είστε ένα άτομο παρατηρητικο, θα παρατηρήσετε ότι τα πάντα στην ζωή του Morrissey ήταν τόσο σταθερά και προφανώς τόσο γκέι.





.
5. Stefan Olsdal -Band: Placebo
Ακραίο glam rock τρίο Placebo με χαρακτηριστικό τον γκέι μπασίστα Stefan Olsdal και τον αμφιφυλόφιλο frontman / κιθαρίστας Brian Molko.
Η μπάντα έδειχνε πάντα ένα ανοικτό πρόσωπο για τη σεξουαλικότητά τους αλλά σε αντίθεση με άλλους μουσικούς που είχαν την επιθυμία να το πουν και  βγήκαν νωρίτερα ,εκείνοι άργησαν λόγω της αντιμετώπισης των media απο την αρχή της καριέρας τους που τους έκανε να είναι διστακτικοί.





.
4.Will Schwartz and Roddy Bottum -Band Imperial Teen
Pop / punk μπάντα οι Imperial Teen με πολύ  εύθυμα  τραγούδια έχει  δύο gay μέλη ,τον  Roddy Bottum και τραγουδιστής Will Schwartz. Ο Bottum, , δεν ήθελε πραγματικά να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του, επειδή ακριβώς όπως και οι ετεροφυλόφιλοι ανθρώποι, δεν πιστεύε ότι πρέπει να κρίνεται κάποιος με βάση τη σεξουαλικότητά του. Είναι μουσικός και θα προτιμούσε να μιλήσει για τη μουσική του.


.
3. Bob Mould Band: Husker Du
O Bob Mould είναι ένα σεβαστός τραγουδιστή - κιθαρίστας- συνθέτης και βγήκε το 1994 και είπε ότι είναι gay. Oταν το ανακοίνωσε εχασε μερικοους θαυμαστές,και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί σταμάτησαν να παίζουν τη μουσική τους, και αυτό τον έκανε να απορρίψει τον γκέι ακτιβισμό  Αυτό έχει αλλάξει τώρα.  Πέρασε  κάποιο χρόνο μακριά τη μουσική και έζησε έναν ανοιχτά gay τρόπο ζωής μέχρι που άρχισε να νιώθει  πιο ευτυχισμένος.  Επέστρεψε με μια  διοργάνωση συναυλίας για το δικαίωμα  των ανθρώπων να παντρευονται , ανεξάρτητα από την σεξουαλικότητα τους.



.
2. Joe Jackson
μουσικός- τραγουδιστής και πιανίστας / τραγουδοποιός Joe Jackson έχει τις μουσικές του ρίζες του στα τέλη της δεκαετίας του 1970 σε ένα στυλ «νέο κύμα» των σοφιστικέ ποπ / τζαζ / κλασικό ροκ. Ο Τζάκσον δεν είναι ένας gay ακτιβιστής και πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι είναι ομοφυλόφιλος.
Δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα του και ο ίδιος δεν στέκεται καθόλου σε αυτό στο βιβλίο του "A Cure for Gravity".



.
1. Jake Shears-Band: Scissor Sisters
O Jake Shears τραγουδιστής  του  disco / pop / glam συγκρότηματος  Scissor Sisters έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι gay, αλλά ισχυρίζεται ότι δεν ενδιαφέρεται να τραγούδαει ότι είναι  ομοφυλόφιλος. 
Είπε ότι θέλει οι fans να ακούσουν τη μουσική του και ότι δεν πρέπει να σκεφτονται  τη σεξουαλικότητα του ατόμου που λέει τραγούδι αυτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top