Η χώρα μας έχει παράδοση στην έλλειψη ή ακίμη χειρότερα στη μη εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων.
   Βέβαια οι νόμοι που δεν εφαρμόζονται είναι οι νόμοι που αφορούν στο κράτος δικαίου. Οι νόμοι που προστατεύουν το Κεφάλαιο, τις τράπεζες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες φυσικά και εφαρμόζονται.
    Όταν ο πολίτης έχει μια διαφορά με την τράπεζα και εχει δίκιο, τότε ο νόμος αρχικά αργεί χαρακτηριστικά να επιληφθεί και ύστερα όταν επιλαμβάνεται τελικά αθωώνει την τράπεζα και αφήνει τον πολίτη ξεκρέμαστο και χρεωμένο, με τα επιπλέον έξοδα της δίκης να τον βαραίνουν.
    Όταν η τράπεζα είναι κατήγορος, ο ανθρωποκτόνος νόμος εφαρμόζεται αμέσως και κατάσχονται σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, ψυγεία, κουζίνες, καλοριφέρ ή ό,τι άλλο ζητήσει η τράπεζα. Γρήγορος και "αποτελεσματικός" ο νόμος τότε.



   Και φυσικά η έλλειψη νόμων ή η επιλεκτική εφαρμογή τους βολεύει πάντα τους ισχυρούς. Όταν επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας (λέγε με και νεοφιλευθερισμό), οι ισχυροί επικρατούν σε βάρος των ανίσχυρων, τους οποίους μόνο ένας δίκαιος νόμος μπορεί να προστατεύσει.
   Και όταν οι πολίτες αντιδρούν στην επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, αποφασίζοντας να δράσουν ακτιβιστικά, αρνούμενοι να πληρώσουν τότε ο νόμος εμφανίζεται ως τιμωρός πάνω απ τα κεφάλια τους. Οι υπουργοί αμέσως αντιλαμβάνονται την απουσία αυστηρού νομοθετικού πλαισίου για φαινόμενα ακτιβισμού και τρέχουν να καταθέσουν τροπολογίες, νομοσχέδια προκειμένου να προστατεύσουν τους "εργολάβους-θύματα"!
   Αφενός συγκαλύπτονται σκάνδαλα-εγκλήματα όπως η Siemens και το Βατοπαίδι, χωρίς να πληρώσει γι αυτά κανείς, αφού ο νόμος προστατεύει αυτόν τον "κανένα" και αφετέρου ξαμολιούνται ανά την Ελλάδα οι Ράμπο της "υγείας" να κόψουν πρόστιμα στους μεγαλο-εγκληματίες του καπνίσματος. όπως προβλέπει ο νόμος φυσικά- και το γράμμα του και το πνεύμα του.
   Διώκεται ως παράνομο και ακταχρηστικό το δικαίωμα στην απεργία. Διώκεται ως εγκληματίας όποιος τολμά να κατέβει στο Σύνταγμα να διαδηλώσει, και στην περίπτωση που πετάξει κανένα αυγό, καμιά πε΄τρα πρέπει να ετοιμάζεται για... στρατοδικείο! Όταν αποφασίσει κάποιος να ξεριζώσει ένα-δυο παγκάκια και να τα χρησιμοποιήσει ως εστία φωτιάς, ακίνδυνης και να κάνει καθιστική διαμαρτυρία γύρω από τη φωτιά, τότε θεωρείται τουλάχιστον τρομοκράτης, γι αυτό και διώκεται αναλόγως απότ ο Κράτος.
   Όταν όμως η Αστυνομία χρησιμοποιεί χημικά, τα οποία έχουν κυρηχθεί παράνομα από τον ΟΗΕ και χρησιμοποιούνται μόνο από τον Ισραηλινό Στρατό ενάντια στους Παλαιστινίους, τότε αυτό είναι ... σύννομο!!!
   Ή δηλητηρίαση των πολιτών με επικίνδυνα αέρια από την Αστυνομία είναι νόμος, φίλοι μου! Ακόμη κι όταν γνωρίζουμε καλά ότι αυτά δε στρέφονται μόνο ενάντια στους "κουκουλοφόρους", αλλά κυρίως ενάντια στους ειρηνικους διαδηλωτές και φυσικά ενάντια στους κατοίκους των περιοχών όπου γίνονται τετοιου είδους επιθέσεις.
   Με λίγα λόγια, για τον καθένα ισχυρό-νταβατζή έχει φτιαχτεί και ένας νόμος να τον προστατεύει και όταν δεν έχει φτιαχτεί ακόμη ο ανάλογος, η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται Τυφλή, όπως πάντα και οι δικαστές κάνουν τη δουλειά για την οποία τους θέλει το Κράτος: να προστατεύουν τα καθιερωμένα και τα κατεστημένα.



  Στην Ελλάδα ο καθένας εάν και εφόσον νιώθει και είναι ισχυρός, μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει γνωρίζοντας ότι είτε θα βρει παραθυράκι στο νόμο είτε θα παρακάμψει το νόμο, εάν και εφόσον δεν βρεθεί παραθυράκι.
  

ΥΓ.: Η ανομία και η ανισονομία έχουν εισχωρήσει παντού. Παράδειγμα χθεσινό η αθώωση του Ολυμπιακού, που όντας ισχυρός στα όργανα διοίκησης του ποδοσφαίρου "κατάφερε" να πείσει τους αθλητικούς δικαστές ότι δεν δάρθηκαν οι 'φιλοξενούμενοι' παίκτες του Παναθηναικού, ότι δεν έπεσε μολότωφ στον αγωνιστικό χώρο, ότι δε δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση οι νέγροι του Παναθηναικού, ότι δεν καθυβρίστηκαν παίκτες του, ότι δεν έγινε σχεδόν τίποτα δηλαδή και έπεσε στα... μαλακά!
   Και όταν μάλιστα τα παραπάνω έγιναν μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.
Κι όταν μάλιστα για... πταίσματα μπροστά στα όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο, η δαμόκλειος σπάθη του Νόμου έχει πέσει ως πέλεκυς στα κεφάλια των υπόλοιπων συλλόγων, πλην του γνωστού...
--
http://toixo-toixo.blogspot.com/2011/02/blog-post_25.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top