Στη φωτογραφία ο δολοφονημένος από την έκρηξη που προκάλεσε η  επιστολή - βόμβα Υπασπιστής του τότε Υπουργού, κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Γιώργος Βασιλάκης. Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του ήδη καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα για το πακέτο-βόμβα που απεστάλη τον περασμένο Ιούνιο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αποτέλεσμα από την έκρηξη να δολοφονηθεί ο υπασπιστής του τότε υπουργού, Γιώργος Βασιλάκης.

Ο 45χρονος Βασίλης Παλαιοκώστας εμπλέκεται στην υπόθεση του παγιδευμένου φακέλου, επειδή όπως ανακοίνωσε η αστυνομία βρέθηκε αποτύπωμα του στον παγιδευμένο με εκρηκτικά επιστολικό φάκελο που στάλθηκε ταχυδρομικά στον τότε Υπουργό.
Η φονικη έκρηξη με θύμα τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη είχε γίνει στις 24 Ιουνίου του περασμένου χρόνου. Με βάση το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σήμερα από τον 13ο Ανακριτή Αθηνών ο Βασίλης Παλαιοκώστας κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή, ανθρωποκτονία με πρόθεση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση και θανατηφόρα έκρηξη.
Ο καταζητούμενος κακοποιός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, εμπλέκεται και στην υπόθεση της αιματηρής καταδίωξης που έγινε την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι στην περιοχή της Βοιωτίας. Αποτυπώματα του βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, μάρκας AUDI A 4, που εγκαταλείφθηκε το μεσημέρι έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας, ύστερα από καταδίωξη. Οι δράστες κατά την διάρκεια της καταδίωξης άνοιξαν πυρ με πολεμικό τυφέκιο κατά αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας απο τους αστυνομικούς που μετείχαν στην επιχείρηση καταδίωξης.
Η εξερεύνηση του αυτοκινήτου και των αντικειμένων που εγκαταλείφθηκαν σ΄αυτό συνεχίζονται ενώ η προανάκριση διεξάγεται απο τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).


tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top