https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUrddIdTPQfo9QFANrQM_FJMVYKgiJzw7L4g5wuBpbDZDmQNdMwYxYdqja9dWM9mVPACKZroVEl-AQU4_UEAlXme9UO7Qz-vRakzGoo14aOssr3jEzfZUozEKI-CNX4UykW0jfw2iv8tg/s400/Depression.jpg"Φαινόμενο που το διαπιστώνει κανείς από την καθημερινή εμπειρία"... χαρακτηρίζει ο ο διευθυντής του Ψυχιατρικού Τμήματος του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Βιδάλης, τηναλματώδη αύξηση της τάξεως του 30% των προσερχόμενων στα εξωτερικά ιατρεία, οι οποίοι πάσχουν από...


διάφορες διαταραχές αλλά κυρίως από κατάθλιψη. Η οικονομική κρίση, η απογοήτευση, η αύξηση της ανεργίας, η έλλειψη της δυνατότητας για την κάλυψη των αναγκών, " όλα αυτά είναι στοιχεία που προκαλούν κατάθλιψη" τονίζει ο κ. Βιδάλης επ’ αφορμή του Πανελλήνιου Συνέδριο Ψυχιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο που ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

" Υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις της κατάθλιψης, από τη δυσθυμία έως τα σοβαρά περιστατικά. Για τα δύσκολα περιστατικά, που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση, συνεχώς έρχονται νεότερα φαρμακευτικά σκευάσματα. Και επειδή προέχει ο τομέας των συναισθηματικών διαταραχών κυκλοφορούν νέα αντικαταθλιπτικά φάρμακα" εξηγεί ο κ. Βιδάλης

Άμεση είναι η σύνδεση της κατάθλιψης και της ιδέας της καταστροφής και της κατάρρευσης με την πλειοψηφία των περιστατικών αυτοκτονίας.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα 22 περιστατικά απόπειρας αυτοκτονίας, που αντιμετωπίστηκαν στο νοσοκομείο Κομοτηνής σε διάστημα μιας τριετίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ιατρών Μ. Γυμνόπουλου, Κ. Τερζή, Χ. Σίμογλου, Ε. Κανιώτη και Δ. Γυμνόπουλου της Χειρουργικής Κλινικής και του Ψυχιατρικού Εξωτερικού Ιατρείου του Νοσοκομείου Κομοτηνής στο διάστημα 2007-2009 εισήχθησαν στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου ύστερα από απόπειρα αυτοκτονίας συνολικά 22 άτομα, εκ των οποίων τα 10 έπασχαν από κατάθλιψη και είχαν ιδέες αυτοκαταστροφής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top