Ο Νίκος Αλέφαντος τα λέει «μαγικά» και σχολιάζει την εμφάνιση του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη. Τι λέει για τον παικταρά Μιραλάς, τον άθλιο Παναθηναϊκό, τον... μεθυσμένο Τοροσίδη και τον «λίγο» Κουμορτζί!

• Να ξεκινήσω από τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε χρονικά το παιχνίδι του. Γίνεται μια τέτοια κατάσταση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχεις κάνει 4 καλά ντέρμπι στη σειρά, με αποκορύφωμα το ματς στο Καραϊσκάκη όπου μετά το 37' ήσουν πολύ καλός και σου ακυρώθηκε γκολ καθαρό, φώναξες, έκανες άνω κάτω την Ελλάδα, βάζεις εισιτήριο 10 ευρώ για να έρθει ο λαός σου να διαμαρτυρηθεί, και τι κάνεις; Φτάνεις να διασυρθείς απ’ τον Ατρόμητο! 1-3 μπορούσε να λήξει το ματς! Κι ενώ είχες ηθικό. Αυτά που είπε ο Φερέιρα ήταν ανέκδοτα. Δηλαδή αν έχανες 2-0 ή 3-0 από τον Ολυμπιακό, τι ηθικό θα είχες; Καλύτερο;

• Πώς να κάνεις την προπαγάνδα σου με τέτοια εμφάνιση; Μπήκες μέσα στο γήπεδο και ήσουν πάλι ο Παναθηναϊκός της φετινής σεζόν, ο χάλια Παναθηναϊκός. Μετά το πρώτο 15λεπτο, το κέντρο του Παναθηναϊκού ήταν χάλια. Ο Νίνης περπάταγε, ο Κατσουράνης ανύπαρκτος ανασταλτικά, ο Καραγκούνης όλο να κουβαλάει την μπάλα, ποδόσφαιρο παλιάς εποχής, ο Σιμάο δεν έχει μάθει καθόλου μπάλα ακόμα! Λάθη επί λαθών, στα δέκα μέτρα έδινε λάθος πάσα. Ο Σισέ δεν ακούμπησε μπάλα, τα σέντερ μπακ του ΠΑΟ προβληματικά, ο δε Γκοβού που του έγραψαν ύμνους, δεν είχε καμία σχέση με τον Γκοβού της Λιόν. Ήταν ένας Παναθηναϊκός τραγικός, ανύπαρκτος, απογοήτευσε όλο τον κόσμο του.

• Ο Παναθηναϊκός έδωσε την ευκαιρία στον Ατρόμητο να κάνει το πιο καλό παιχνίδι του φέτος. Έπαιξε επιτέλους όπως πρέπει να παίζει ο Ατρόμητος. Όχι πασίτσα στην πασίτσα και να πηγαίνουμε να βγούμε μπρος μένοντας γυμνοί πίσω. Ο Ατρόμητος στο ΟΑΚΑ έκλεισε τους διαδρόμους, περίμενε στο μισό γήπεδο, χτύπαγαν στην κόντρα κι έβγαιναν ακόμα και με τέσσερις μπροστά, έβγαιναν και από τα άκρα, πήγανε πολύ καλά τα σέντερ μπακ του, τον δε Τάτο δεν μπορούσαν να τον σταματήσουνε!

• Πάμε τώρα στον Ολυμπιακό. Ποιος Ολυμπιακός, δεν υπήρχε, τι να συζητάμε… Τι να πεις…

• Πολλές αλλαγές θέσεων βλέπω στον Ολυμπιακό, σας είχα πει πριν το ματς στο Καραϊσκάκη ότι ο Ολυμπιακός περνάει κρίση και ότι βλέπω πράγματα που δεν μου αρέσουν… Τα είδαμε τι πήγαμε να πάθουμε στο Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό…

• Ο Μιραλάς ήταν ό,τι καλύτερο, μέσα στην περιοχή πρέπει να παίζει, το φωνάζω κάθε φορά, κάνει απίθανα πράγματα με την μπάλα.

• Ο Τζιμπούρ πρέπει να βελτιωθεί, δίνει εξετάσεις. Δεν είναι ούτε ο πολύ γρήγορος ούτε ο πολύ τεχνίτης, το πρόβλημα είναι ότι αλλάζουν θέσεις συνεχώς, αλλά όταν αλλάζεις θέσεις, το κάνεις για να παίζεις όμορφα, όχι για να γίνεσαι μπουλούκι! Μπερδεύονται διότι δεν απλώνονται στα άκρα, δεν πλευροκοπούν, ο Ολυμπιακός παίζει χωρίς εξτρέμ! Ο Ριέρα όλο πάει προς τον άξονα να κάνει το δεκάρι, άμα συνεχίσει έτσι, του χρόνου στο Τσαμπιονς Λιγκ με καλούς αντιπάλους δεν θα ακουμπάει την μπάλα. Ή θα την ακουμπάει και απλώς θα τη δίνει, όμως αυτό το κάνουν και παίκτες που κοστίζουν ένα εκατ. ευρώ, όχι 20 εκατ. ευρώ. Τον Αμπντούν τον βλέπετε τι κάνει; 

• Στη φάση της αποβολής του ο Ριέρα λειτούργησε ανοήτως, διότι αυτό που έκανε ήταν μπροστά στον επόπτη. Δηλαδή σε χρυσοπληρώνει ο Ολυμπιακός για να μην παίζεις; Αυτά πρέπει να τα βρει με τον προπονητή του τώρα, ας τα βρουν μεταξύ τους οι Ισπανοί. Εντάξει, για Ουρτάδο δεν σχολιάζω, ένα ματς τον είδα και δεν χρειάστηκα δεύτερο, μίλησα από την αρχή. Πώς φέρνουν αυτούς τους παίκτες στον Ολυμπιακό; Ο δε Μανιάτης δικαιώνει όσα έλεγα πριν από τη μεταγραφή. Μεθυσμένος να είναι ο Τοροσίδης, ένα χρόνο φυλακή να μπει, μόλις βγει και παίξει θα είναι καλύτερος από τον Μανιάτη!

• Οπωσδήποτε πρέπει να βρει τερματοφύλακα ο Ολυμπιακός για το Τσάμπιονς Λιγκ. Έβλεπα αυτόν της Λα Κορούνια, μόνος του κράταγε τη Ρεάλ.

• Κουμορτζί; Έλα μωρέ, ποιος Κουμορτζί, ήθελαν να τον φορτώσουν κι αυτόν στον Ολυμπιακό, δεν είναι αυτά χαφ για Ολυμπιακό, μόλις πάει μπροστά, γυρίζει το… Πάσχα πίσω!

• Από τον Πανιώνιο ένας παίκτης μου άρεσε, αυτός ο αριστερός μπακ ο Κοντοές. Υπάρχει φτώχεια στους Έλληνες αριστερούς μπακ, αυτός είναι γρήγορος, τεχνίτης, με πολύ πάθος στο παιχνίδι του, στεγνός και όχι πινέζας. Αθλητής είναι.

• Το πρωτάθλημα το παίρνει δικαιότατα ο Ολυμπιακός, αν δεν το πίστευα, δεν θα το έλεγα. Το πρωτάθλημα το παίρνει γιατί ήταν φέτος καλύτερος από τους άλλους.
http://www.katimagiko.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top