Iδιώτες «μάνατζερ» που θα δίνουν τις συμβουλές τους στους εφοριακούς, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα λάβουν ως αμοιβή το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Προκειμένου να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, να αυξηθούν τα έσοδα από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς το κοινό, τους επόμενους 15 μήνες τόσο οι εφοριακοί όσο και η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργού θα πάρουν... μαθήματα από ιδιώτες.

Στο πλαίσιο αυτό έρχεται και η διακήρυξη διαγωνισμού με τον τίτλο «Σύμβουλος για την εφαρμογή μέτρων πάταξης της γενικευμένης φοροδιαφυγής και επίτευξης βιώσιμης φορολογικής συμμόρφωσης». Η διακήρυξη δόθηκε την περασμένη Παρασκευή στη δημοσιότητα και σύμφωνα με αυτή, οι ιδιώτες σύμβουλοι/μάνατζερ θα λάβουν ως αμοιβή το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ!
Το σχέδιο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής (Σχέδιο δράσης) προβλέπει εστιασμένες εντατικές προσπάθειες σε πέντε κρίσιμους τομείς:
- Αυστηρή παρακολούθηση της υλοποίησης των νέων φορολογικών μέτρων που περιλαμβάνονται στον πρόσφατο φορολογικό νόμο, με λεπτομερή χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ουσιαστικό έλεγχο προόδου και ανασκόπηση αποτελεσμάτων, ώστε να διασφαλίζεται η επίτευξη των στόχων της φορολογικής πολιτικής.
- Είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, με έμφαση στους μεγαλύτερους οφειλέτες, αλλά και συντονισμός με τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης με στόχο την εκμετάλλευση συνεργείων στην είσπραξη οφειλών.
- Εξασφάλιση της φορολογικής συμμόρφωσης των μεγαλύτερων φορολογουμένων και μεταξύ άλλων αναδιοργάνωση των κέντρων ελέγχουν μεγάλων φορολογουμένων.
- Πάταξης της φοροδιαφυγής φορολογουμένων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ελεύθερων επαγγελματιών με υψηλά εισοδήματα, με ελέγχους που βασίζονται σε ανάλυση κινδύνου, αλλά και δίωξη των σημαντικότερων παραβατών.
- Πρόγραμμα συστηματικής παρακολούθησης των υποχρεώσεων υποβολής δηλώσεων και πληρωμών παρακρατούμενων φόρων (κυρίως ΦΠΑ) για να βελτιωθεί η συμμόρφωση προς τις εν λόγω υποχρεώσεις.
 dete.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top