Την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά του από τον Παναθηναϊκό... στους δώδεκα βαθμούς έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Μετά τα τελευταία γεγονότα η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ δεν πήρε εισιτήρια για τους οπαδούς της. Νωρίτερα η ΑΕΚ καλείται να βρει τον καλό της εαυτό απέναντι στον φιλόδοξο Εργοτέλη, προκειμένου να μη διακινδυνέψει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ.

Ένα σχετικό άγχος θα πρέπει να υπάρχει και στον ΠΑΟΚ που υποδέχεται την Καβάλα, παρότι έχει ένα παιχνίδι λιγότερο με τον σημερινό αντίπαλο της ένωσης. Τελευταίο χαρτί για τη Λάρισα που υποδέχεται τον Αρη, ο οποίος θέλει βαθμούς για να προλάβει το τρένο των πλέι οφ. Μάχη επιβίωσης στις Σέρρες, όπου ο Πανσερραϊκός φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά τα σημερινά ματς:

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ 15:00 NOVASPORTS 2 ΓΗΠΕΔΟ ΣΕΡΡΩΝ

Προϊστορία: 0-1-1 Α’ Γύρος: Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός 0-2 Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Το ματς μπορεί να παρομοιαστεί και με το... χορό του Ζαλόγγου, καθώς όποιος χάσει χάνεται! Ιδιαίτερα ο Πανσερραϊκός παίζει το τελευταίο του χαρτί για να κρατήσει ζωντανές τις ελάχιστες ελπίδες παραμονής του. Τα «λιοντάρια» θα πρέπει να έχουν ξεχάσει την τελευταία φορά που κέρδισαν, καθώς αυτό έγινε πριν από έντεκα αγωνιστικές, δηλαδή πριν από τρεις μήνες (στις 18 Νοεμβρίου 1-0 τον Αρη). Από την άλλη πλευρά οι Πελοποννήσιοι είναι χωρίς τρίποντο από τις 5 Ιανουαρίου (3-0 τον Εργοτέλη), ενώ δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη με το Μανώλη Δερμιτζάκη στον πάγκο τους.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - A.E.K. 17:15 NOVASPORTS 2 ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

Προϊστορία: 0-3-2 Α’ Γύρος: ΑΕΚ-Εργοτέλης 3-1 Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Ραντεβού με την είσοδο στα πλέι οφ έχει ο Εργοτέλης! Με τρίποντο θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να κάνει την υπέρβαση. Τα... κοπέλια δείχνουν να βρίσκονται σε φόρμα, καθώς προέρχονται από δυο σερί εντός έδρας νίκες και με δεδομένο ότι ο αγώνας της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ αναβλήθηκε, το ματς με την ένωση είναι το τρίτο συνεχόμενο εντός. Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Εργοτέλης δεν έχει κερδίσει ποτέ την ΑΕΚ στις συναντήσεις τους στη μεγάλη κατηγορία. Η ένωση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς έχει φέρει τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα (δυο ήττες και μια ισοπαλία) και καλείται να... ξυπνήσει αν δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την συμμετοχή της στα πλέι οφ. Ηδη οι οπαδοί με τη χθεσινή υποδοχή των παικτών στο Ηράκλειο φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα.

Π.Α.Ο.Κ. – ΚΑΒΑΛΑ 17:15 NOVASPORTS 3 ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ

Προϊστορία: 17-1-0 Α’ Γύρος: Καβάλα-ΠΑΟΚ 0-1 Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί για μια θέση στα πλέι οφ θέλει ο ΠΑΟΚ και με δεδομένο ότι έχει ένα παιχνίδι λιγότερο η νίκη κόντρα στην Καβάλα είναι μονόδρομος. Αλλωστε ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να ξεκινήσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμολογικό αβαντάζ και ο σημερινός αγώνας προσφέρεται να το κάνει, καθώς για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ανοίξει τη βαθμολογική... ψαλίδα με τον πέμπτο της βαθμολογίας. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από καλή εμφάνιση στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ, όμως θα πρέπει να ασχοληθεί και με το... Greece Λιγκ, όπου «μετρά» τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη. Με δεδομένη τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στην Κέρκυρα, η Καβάλα χρειάζεται βαθμούς για να... επανέλθει σε τροχιά πλέι οφ. Όμως στην Τούμπα έχει 17 ήττες και μόνο μια ισοπαλία, στις 13/12/09.

ΛΑΡΙΣΑ – ΑΡΗΣ 19:30 NOVASPORTS 2 ΓΗΠΕΔΟ AEL FC Arena

Προϊστορία: 11-10-6 Α’ Γύρος: Αρης-Λάρισα 1-1 Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών) Χωρίς επιστροφή είναι ο αγώνας για τη Λάρισα.

Αν η Θεσσαλική ομάδα δεν κερδίσει τον Αρη, τότε... πνίγεται στα νερά του Πηνειού. Οι «βυσσινί» πήραν... θάρρος μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Ξάνθη, όμως θα πρέπει να ξεκινήσουν ένα σερί νικών. Η αποστολή τους δεν είναι και τόσο εύκολη, επειδή έχουν κόντρα την παράδοση των τελευταίων ετών, καθώς δεν πανηγύρισαν τρίποντο στα τελευταία επτά παιχνίδια, ανεξαρτήτου έδρας, με αντίπαλο τον Αρη. Οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν με ιδανικό τρόπο, εξαιτίας του... πάρτι των οπαδών τους στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι το ευρωπαϊκό τους ταξίδι, όμως θα πρέπει να… τρέξουν αν θέλουν να ξανακερδίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς απέχουν έξι βαθμούς από τη ζώνη των πλέι οφ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:30 NOVASPORTS 1 ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Προϊστορία: 8-16-29 Α’ Γύρος: Ολυμπιακός-Πανιώνιος 5-0 Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Ευκαιρία για το +12 έχει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, μετά τη χθεσινή γκέλα του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη έντεκα σερί νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ με αντίπαλο τον Πανιώνιο «μετρούν» 15 σερί νίκες, ανεξαρτήτου έδρας. Ο Ολυμπιακός θέλει να καταρρίψει το ρεκόρ των σερί νικών που ο ίδιος κατέχει στο πρωτάθλημα, το οποίο είναι 16 τρίποντα και το κατέχει η ομάδα του 2005-06 με προπονητή τον Σόλιντ.

Το δεύτερο ρεκόρ αφορά την καλύτερη άμυνα όλων των εποχών βάσει τερμάτων που έχει δεχτεί. Το 2009 ο Ολυμπιακός, επί Βαλβέρδε, είχε δεχτεί 14 γκολ και μέχρι τώρα η εστία του έχει παραβιαστεί έντεκα φορές. Ακόμη υπάρχει και το διπλό ρεκόρ με τις πιο πολλές νίκες και τους περισσότερους βαθμούς που κατέχει ο Ολυμπιακός του 2000-01 με 25 νίκες και 78 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος «καίγεται» για βαθμούς, ενώ ο Τάκης Λεμονής αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του.


theplayer.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top