Το σήριαλ της πώλησης της Alfa Romeo συνεχίζεται. Την περασμένη εβδομάδα τόσο ο πρόεδρος της Fiat Auto, John Elkann όσο και ο CEO της Sergio Marchionne στο Detroit δήλωσαν...
ότι η Alfa Romeo δεν πωλείται αλλά η Volkswagen φαίνεται ότι ακόμη την ονειρεύεται. Επίσημα μπορεί να συμβαίνουν αυτά, αλλά παρασκηνιακά φαίνεται ότι υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιριών για την πιθανή πώλησης της Alfa Romeo από την Fiat στο VW Group. Manager της Volkswagen, δήλωσε το Süddeutsche Zeitungότι οι συζητήσεις έχουνε προχωρήσει τόσο και ότι βρισκόμαστε μόλις μερικές εβδομάδες πριν την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας αυτής!

Ο Sergio Marchionne τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι ήταν αντίθετος σε μια τέτοια κίνηση, αλλά ο John Elkann, κληρονόμος του Gianni Agnelli, συνειδητοποιεί ότι η πιθανή πώληση της Alfa Romeo μπορεί να φέρει πολλά δις στα ταμεία του ομίλου. Η Fiat θα επενδύσει αρκετά δισεκατομμύρια στην Chrysler μέσα στα επόμενα χρόνια, που πλέον κατέχει το 25%, χρήματα που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή και όπως καταλαβαίνεις είναι δύσκολο να επενδύσει και χρήματα στο “προβληματικό παιδί” της, την Alfa Romeo.

Βέβαια υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις, όπως η πώληση ενός μέρους της Ferrari ή η πώληση της Magnetti Marelli αλλά το Fiat Group τις θεωρεί λιγότερο ενδιαφέρουσες σαν επιλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενώσεις των εργαζομένων της Alfa Romeo συμφωνούν σχετικά με την πιθανή πώληση της Alfa στην VW.

Από την άλλη, στο Wolfsburg, φαίνεται ότι έχουνε πάρει ζεστά το θέμα και τόσο ο CEO του ομίλου,Martin Winterkorn όσο και ο πρόεδρος Ferdinand Piech, επιθυμούν διακαώς την εξαγορά αυτή. Η Alfa Romeo, θα μπορούσε άνετα να καλύψει το κενό ανάμεσα στην Seat και στην Audi.

Αν τελικά γίνει η εξαγορά αυτή, τι θα γίνει με τα μοντέλα της Alfa; Καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν αρκετά κοινά μοντέλα με αυτά της Volkswagen. Σίγουρα τα MiTo και Guillietta δεν κινδυνεύουν αλλά σχεδόν όλα τα υπόλοιπα μοντέλα (GT, Brera, Spider, 159) πιθανότατα θα “πεθάνουν”. Τι θα γίνει όμως με την νέαGiulia η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2012, αλλά και το νέο SUV; Η VW θα έχει αρκετό χρόνο ώστε να αναπτύξει αυτά τα μοντέλα. Το τι θα γίνει τελικά με την Alfa είναι κάτι πού μόνο οι διοικήσεις των δυο εταιριών το γνωρίζουν. Όπως και να έχει οι Alfisti σε όλο το κόσμο δεν νομίζω ότι χαίρονται και πολύ με την κίνηση αυτή.

http://www.autoblog.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top