1. ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ
Απλά πράγματα. Ο φοιτητής κάθεται πίσω από έναν καλά διαβασμένο συνάδελφό του και “απολαμβάνει” τη θέα.
Για προχωρημένους:
Ολόκληρη παρέα κάθεται ο ένας πίσω από τον άλλον και οι απαντήσεις του μπροστινού μεταφέρονται “τρενάκι” προς τα πίσω.
Ολόκληρη παρέα κάθεται ο ένας πίσω από τον άλλον και οι απαντήσεις του μπροστινού μεταφέρονται “τρενάκι” προς τα πίσω.
2. WALKMAN
Εφαρμόζεται κυρίως σε μαθήματα που έχουν πολύ μπλα-μπλα. Ο φοιτητής έχει ηχογραφήσει τη θεωρία σε κασετοφωνάκι. Το μόνο που έχει να κάνει την ώρα της εξέτασης είναι play… fast forward… pause. Απαραίτητο προσόν: μακριά μαλλιά (για να κρύβουν τα ακουστικά).
Για προχωρημένους: Discman.
3. ΚΙΝΗΤΟ
Η τελευταία λέξη στις αντιγραφές. Ο φοιτητής αφήνει το στυλό και πιάνει το κινητό. Στέλνει με SMS την ερώτηση και περιμένει με αγωνία την απάντηση. (Προσοχή: πάντα στο αθόρυβο!)
Για προχωρημένους: Hands-free, μακριά μαλλιά κι ένας φίλος που βρίσκεται έξω από την αίθουσα και υπαγορεύει και υπαγορεύει… μέχρι να του τελειώσει η κάρτα.
4. ΣΚΟΝΑΚΙΑ
Η πιο διαδεδομένη μέθοδος. Ο φοιτητής έχει τις σημειώσεις, σε σμίκρυνση, κρυμμένες πάνω του: στα παπούτσια, στις τσέπες, κάτω από την φούστα, μέσα από την μπλούζα, στη τσάντα, στο κράνος, στο πακέτο των τσιγάρων, στην κασετίνα κλπ.
Προς το τέλος της εξέτασης, τα σκονάκια που περιέχουν τα θέματα που έπεσαν γίνονται ανάρπαστα. Μεταφέρονται από χέρι σε χέρι με ταχύτητα και αλληλλεγύη μέχρι να βρουν όλοι αυτό που τους λείπει.
Για προχωρημένους: Ο νοικοκύρης φοιτητής έχει φροντίσει να βιβλιοδετήσει τα σκονάκια και να φτιάξει σελίδα με τα περιεχόμενα.
5. ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ
Η μέθοδος που περιλαμβάνει έναν τουλάχιστον εξωτερικό συνεργάτη (εξ’ ου και “συνεργείο”). Περιλαμβάνει τρία στάδια:
1) Την έξοδο των θεμάτων από το αμφιθέατρο,
2) Τη λύση τους από τον συνεργάτη, και
3) Τη μεταφορά των λυμένων θεμάτων πίσω στον ενδιαφερόμενο.
2) Τη λύση τους από τον συνεργάτη, και
3) Τη μεταφορά των λυμένων θεμάτων πίσω στον ενδιαφερόμενο.
Η έξοδος των θεμάτων μπορεί να γίνει είτε από τον εξεταζόμενο (σε μία έξοδο για «τουαλέτα»), είτε από έναν από τους συνεργάτες που μπαίνει -και καλά- για να γράψει, αντιγράφει τα θέματα, δίνει λευκή κόλλα και φεύγει. Οι συνεργάτες πίνουν φραπέ και λύνουν τα θέματα με την ησυχία τους. Όταν τελειώσουν, ειδοποιούν τον εξεταζόμενο φίλο τους (συνήθως με μήνυμα στο κινητό) και αυτός βγαίνει ξανά για «τουαλέτα» («Από το άγχος με έπιασε συχνοουρία, κύριε!»). Τα σκονάκια τον περιμένουν στο καζανάκι.
Για προχωρημένους: Οι συνεργάτες έχουν φροντίσει να έχουν λευκή κόλλα του μαθήματος (με σφραγίδα) και γράφουν τις απαντήσεις κατευθείαν εκεί. Έτσι το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να την παραλάβει (κάτω από την μπλούζα του), να την αλλάξει με την παλιά του κόλλα και να την παραδώσει. Για σίγουρη επιτυχία, η λύση των θεμάτων ανατίθεται σε έναν φροντιστηριάκια έναντι αμοιβής.
6. ΕΔΡΑΝΟ
6. ΕΔΡΑΝΟ
Ο φοιτητής πηγαίνει στην αίθουσα αρκετή ώρα πριν την εξέταση, βρίσκει ένα καθαρό έδρανο και γράφει πάνω του. Πολύ συχνά χρειάζεται να σβήσει τις σημειώσεις που είχε κάνει ο προηγούμενος.
Για προχωρημένους: Ο φοιτητής ξεβιδώνει το έδρανο την προηγούμενη μέρα, το παίρνει σπίτι του και το φέρνει “έτοιμο” τη μέρα της εξέτασης.
7. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ
Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στη φιλία. Αντί να πάει να γράψει ο φοιτητής, πάει ένας φίλος του που ξέρει πολύ καλά το μάθημα. Εφαρμόζεται κυρίως σε μαθήματα που δε γίνεται αυστηρός έλεγχος στα τρίπτυχα (φοιτητική ταυτότητα).
Για προχωρημένους: Κανένας αυστηρός έλεγχος δε στέκεται εμπόδιο σε μια αληθινή φιλία. Η φωτογραφία του φοιτητή βγαίνει σπό το τρίπτυχο και στη θέση της μπαίνει η φωτογραφία του φίλου (ναι, πρόκειται για πλαστογραφία!)
Αν στείλετε αντικαταστάτη, μην ξεχάσετε να αλλάξετε την φωτογραφία σας στο τρίπτυχο!
ΠPOΣOXH!
Βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε αντιγραφή είναι η επιλογή της κατάλληλης θέσης στο αμφιθέατρο. Για να πιάσουν οι φοιτητές τις “καλές” θέσεις πηγαίνουν στο αμφιθέατρο ως και 4 ώρες (!) πριν την εξέταση και τις καπαρώνουν. “Καλές” θέσεις θεωρούνται αυτές που είναι μακριά από την έδρα και τους διαδρόμους που πηγαινοέρχονται οι επιτηρητές. Οι θέσεις “πίσω και κέντρο” είναι ιδανικές. Εντούτοις η πίσω-πίσω σειρά καλό είναι να αποφεύγεται, διότι θεωρείται ύποπτη και εύκολα “μετακινήσιμη”.
+BONUS ΜΕΘΟΔΟΙ:
MONO ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!