Επάγγελμα : Μπράβος

Δουλειά της νύχτας. Εχει τα πλεονεκτήματά της αλλα και τα πολλά μειονεκτήματα. Ενας Μπράβος μας αποκαλύπτει ορισμένες πτυχές του επαγγέλματός του. Οπως και να έχει πρέπει να έχεις τα "κότσια" για να ασχοληθείς με το επάγγελμα και όχι μόνο.Χρειαζεται μυαλό και συνεση για να "μην φάς το κεφάλι σου" και "πάς αδιάβαστος".Οπως λενε και οι παλιότεροι μυημένοι : "Η νύχτα είναι νύχτα"

Διαβάστε

....Τα γυμναστήρια και οι σχολές πολεμικών τεχνών, είναι τα «θερμοκήπια» των αποκαλούμενων φουσκωτών. Από εκεί τους «ψαρεύουν» οι παλιότεροι μπράβοι για να καταλήξουν στα νυχτερινά κέντρα. Η έλευση εκατοντάδων νεαρών από την πρώην Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του ΄90 πρόσφερε νέο αίμα και άλλη διάσταση στο... επάγγελμα, νεαρούς που είχαν στόχο να βγάλουν γρήγορα χρήματα εκμεταλλευόμενοι την έφεσή τους σε σκληρά αθλήματα, όπως η πυγμαχία, το καράτε και η πάλη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΜΠΡΑΒΟΣ

«Είσαι 18-20 χρόνων και μπορείς να βγάζεις 50-100 ευρώ κάθε βράδυ,γυναίκες, παρέες με ακριβά γούστα. Βρίσκεσαι μέσα στην καλή ζωή με
αντάλλαγμα να δίνεις καμιά μπουνιά αν ποτέ χρειαστεί. Ο καιρός περνάει και έχεις την ψευδαίσθηση ότι είσαι ο πρώτος μάγκας. Πηγαίνω σε άλλα μαγαζιά και όχι μόνο δεν περιμένω στην ουρά με την παρέα μου, αλλά θα έχω και το καλύτερο τραπέζι. Μου αρέσει να με φοβούνται. Και η δουλειά μας αυτό είναι, φόβος. Να τον εμπνέεις και όταν χρειαστεί να τον επιβάλλεις», λέει ο 35χρονος σήμερα Δημήτρης. Πιστόλια, σιδηρογροθιές, κλομπ, πεταλούδες και καλά δουλεμένα μπράτσα που αφήνουν τον «στόχο»
αναίσθητο είναι από τα βασικά εργαλεία της δουλειάς.



αποκαλούμενη "πόρτα". Αυτοί που δουλεύουν στο πόστο αυτό, συνήθως επιλέγονται να είναι "ντουλάπες" και "σκιαχτικοί", δηλαδή μεγαλόσωμοι και τύποι που όταν τους βλέπεις να καταλαβαίνεις πως δεν σε παίρνει για αστεία. Αυτοί πρέπει να σταματούν τους μεθυσμένους απ΄ έξω ενώ σε μερικά μαγαζιά ζητούν να προσέχεις την ανα λογία στον αριθμό αντρών- γυναικών που θα μπουν. Εννοείται πως κάθε μαγαζάτορας θέλει περισσότερες γυναίκες μέσα, αυτό όμως εξαρτάται από τη φιλοσοφία του μαγαζιού. Τα περισσότερα τώρα δεν θέλουν να τρομάξουν τον κόσμο από την αρχή και επιλέγουν λιγότερο σωματώδη παλικάρια».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΠΡΑΒΩΝ

Κατηγορία «πολεμιστές».
«Αυτοί κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά. Βρίσκονται συνεχώς σε ενδοσυνεννόηση με τον υπεύθυνο ασφάλειας του μαγαζιού και αναλαμβάνουν να σταματούν τους καβγάδες προτού γίνουν αντιληπτοί από τους θαμώνες. Κανένας μαγαζάτορας δεν θέλει το μαγαζί του να γίνεται σαλούν».

ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Κατηγορία «μπράβος». «Έτσι μας αποκαλείτε όλους. Ο μπράβος όμως είναι αυτός που θα αναλάβει κι άλλες βρώμικες δουλειές για το αφεντικό του. Βασικά θα του προσφέρει προστασία όποτε το ζητήσει. Στα καθήκοντά του όμως είναι να στέλνει τα μηνύματα του αφεντικού. Και όταν λέμε μηνύματα εννοούμε να ρίξει ξύλο στον «στόχο», να πυροβολήσει για εκφοβισμό, να κάψει κανένα μαγαζί ή αυτοκίνητο. Οι μπράβοι θα πάνε να εισπράξουν χρήματα, θα μοιράσουν τα ναρκωτικά, θα αναλάβουν την προστασία των μαγαζιών. Η επόμενη βαθμίδα είναι ο νονός της νύχτας. Στην Ελλάδα όμως τα πράγματα είναι λίγο άνω- κάτω. Ο μπράβος εύκολα γίνεται νονός και στη συνέχεια καταλήγει νεκρός».

Αναδημοσίευση Troktikaras

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top