Την ώρα που οι μπάρες στα διόδια "ανοίγουν" για τις τιμές, τα εισιτήρια των συγκοινωνιών "τραβούν" την ανηφόρα και οι συνδικαλιστές των ΜΜΜ βρίσκονται σε διάλογο με τους εκπροσώπους του υπουργείου,  θα διατίθενται από σήμερα οι "φουσκωμένες" ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Οι κάρτες θα βρίσκονται στη διάθεση του επιβατικού κοινού από αύριο, Δευτέρα, και θα έχουν έχουν ισχύ μέχρι 31/1/2012.
Το κόστος των εν λόγω καρτών θα είναι 450 ευρώ, έναντι 350 που ήταν πέρυσι, μετά τις αυξήσεις που αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για μείωση των ελλειμμάτων στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών.
Η κάρτα του συγκεκριμένου ποσού καλύπτει για τον επιβάτη όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό μέχρι το σταθμό «Κορωπί» και τον Προαστιακό στο τμήμα της γραμμής του Μαγούλα - Πειραιάς - Κορωπί.
Από αύριο, Δευτέρα, θα διατίθεται επίσης και η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ αξίας 200 ευρώ. Εξαιρούνται οι γραμμές express του Αεροδρομίου και το τμήμα Βάρκιζα - Σαρωνίδα της γραμμής Ε22.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και εκπροσώπων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο, Δευτέρα, ο γγ του υπουργείου κ. Χάρης Τσιόκας θα συναντηθεί με συνδικαλιστές του Μετρό, του Τραμ και των Τρόλεϊ, καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, οι οποίοι και θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.
Αυξήσεις στα διόδια
Από τα μεσάνυχτα θα ισχύσουν οι νέες αυξημένες τιμές στα διόδια που είχαν ανακοινώσει στις αρχές του μήνα οι εταιρείες παραχώρησης που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.
Στο δρόμο Κόρινθος - Καλαμάτα τα δίκυκλα θα πληρώνουν στο Σπαθοβούνι 1,70 ευρώ, τα ΙΧ 2,40 ευρώ, τα μεσαία φορτηγά 6,20 ευρώ και τα μεγάλα 8,70 ευρώ.
Στην Νεστάνη οι τιμές θα είναι αντίστοιχα 1,60, 2,30, 5,90 και 8,20 ευρώ ενώ στην Ασέα οι τιμές θα είναι 1,30, 1,90, 4,80 και 6,70 ευρώ.
Στα διόδια της Ελευσίνας τα δίκυκλα θα πληρώνουν 2,20 τα ΙΧ 3,10 τα μεσαία φορτηγά 7,90 και τα μεγάλα φορτηγά 11 ευρώ.
Αντίστοιχές θα είναι οι τιμές στα διόδια του Ισθμού στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια του Ζευγολατιού στο ρεύμα προς Πάτρα και το Ρίο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Χωρίς λεωφορεία
Η εβδομάδα εκτός από τις αυξήσεις ξεκινάει και με νέα ταιλαιπωρία καθώς, η Αθήνα θα μείνει χωρίς λεωφορεία για πάνω από πέντε ώρες και συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να πάρουν αποφάσεις σχετικά με την πορεία του διαλόγου.

newsbomb.gr
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top