Χειμωνιάτικο θα είναι από σήμερα το σκηνικό του καιρού, καθώς ο υδράργυρος θα συνεχίσει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα με πολλές περιοχές της χώρας να είναι "ντυμένες" στα λευκά.
Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών απαραίτητη είναι η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων σε οχήματα που κινούνται σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στα ορεινά τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού.
Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, αύριο, Πέμπτη αφού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Τάσο Αρνιακό, οι λίγες πρωινές συννεφιές από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα βρέξει τοπικά στη δυτική Ελλάδα, ενώ τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικά μέσα στη νύχτα.
Καταιγίδες θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ιόνιο, ενώ χιόνια θα πέσουν στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.
Οι νότιοι άνεμοι στο Ιόνιο τη νύχτα θα φθάσουν τα 8 και ενδεχομένως τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 2 έως 14 και στα νησιά από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Νεφώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, που αργότερα θα πυκνώσουν, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν βροχές. Οι αρχικά ασθενείς άνεμοι θα γυρίσουν νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Ίδιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο να πέφτει στους -4 βαθμούς.
Ωστόσο, λόγω του παγετού τα σχολεία της Φλώρινας θα "ανοίξουν" τις πόρτες τους μία ώρα αργότερα, στις 09:00.


Παρασκευή
Κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια σε όλα τα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά αργότερα από το απόγευμα στη δυτική και νότια χώρα θα αρχίσουν να εξασθενούν.
Ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια που θα φθάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -3 ώες 8 στα κεντρικά από 0 έως 14 και στα νησιά από 6-17 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Βροχές στα πεδινά με πιθανότητα χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά. Βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στα 6 και ενδεχομένως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και της Θεσσαλονίκης με τον Βαρδάρη να πνέει 6 με 7 μποφόρ και τον υδράργυρο να πέφτει στους -4 βαθμούς Κελσίου.


newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top