«Ο άντρας που προσέχει το αυτοκίνητό του, προσέχει και τη γυναίκα του»... Με αυτή την ατάκα μεγάλωσες και πίστευες ότι έτσι είναι τα πράγματα. Το αυτοκίνητό σου λοιπόν το έχεις καλογυαλισμένο. Πολλές φορές όμως τη γυναίκα σου, αν και δεν την παραμελείς, δεν την καταλαβαίνεις καθόλου.

Το αμαξάκι σου όμως σχεδόν σου μιλάει και εσύ απλώς το αγνοείς. Για άκουσέ το λίγο πιο προσεχτικά. Μπορεί να σε βοηθήσει να τις καταλάβεις και, επιτέλους, να μπορείς να τις χειριστείς καλύτερα. Γιατί, όπως ένα αυτοκίνητο, άλλο χειρισμό θέλει ο απλός και άλλο ο turbo κινητήρας. Αλλιώς μπαίνεις στις στροφές με ένα τετρακίνητο και αλλιώς με μια πισωκούνα.


Ποτέ μην παίρνεις του φίλου σου




Ισχύει τόσο για αυτοκίνητα, όσο και για γυναίκες. Του φίλου σου η κοπέλα, είναι άβατο, το λέει ο άγραφος νόμος της ανδρικής φιλίας. Αν κάνεις το λάθος και τον παραβείς, η τιμωρία θα έρθει και θα είναι σκληρή. Όσο για το αυτοκίνητο, σίγουρα ο φίλος σου του φέρθηκε καλά, ή έτσι εσύ νομίζεις; Γιατί αν ισχύει το πρώτο, είμαστε εντάξει, αλλά αν ισχύει το δεύτερο, τότε τι κάνεις; Το αποδέχεσαι και γίνεσαι η χαρά του μάστορα ή πας έξω από το σπίτι του και το αφήνεις, έτσι για να πιάνει μια θέση parking.


Δεν αλλάζουν πολύ από το πρωτότυπο



Όσο και αν το θέλεις, ό,τι πληρώσεις παίρνεις με το αυτοκίνητο. Ό,τι μετατροπές και αν κάνεις στο fiatάκι, να γίνει Mercedes αποκλείεται. Άρα, καλό είναι να γνωρίζεις τι έχεις ψωνίσει και να το αποδέχεσαι όπως είναι.

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τις γυναίκες. Αποκλείεται να επιλέξεις κοντή και μελαχρινή και να θες να γίνει ψηλή και ξανθιά. Εάν είναι νευρική, υστερική, στρίγγλα, δύσκολα θα αλλάξει. Το ίδιο, για να μην είμαστε άδικοι, αν η επιλογή σου είναι μια κοπέλα ευγενική, ήρεμη και ψύχραιμη. Τα πράγματα είναι όπως τα βλέπεις και όχι όπως τα φαντάζεσαι.



Εντυπωσιακά αυτοκίνητα και γυναίκες κοστίζουν



Δεν γίνεται να κυκλοφορείς με Porsche ή με Maserati και να μην πέφτουν τα βλέμματα όλων πάνω σου. Αν δεν το φυσάς όμως, έκανες λάθος που διάλεξες τέτοιο αυτοκίνητο. Δίχως να το καταλάβεις, θα δουλεύεις για να του βάζεις βενζίνη και θα τρέμεις την ώρα που θα πρέπει να το πας για σέρβις. Θα γίνεις κυριολεκτικά ο σκλάβος του.’

Το ίδιο συμβαίνει και με την πανέμορφη, δίμετρη κουκλάρα. Για να την περπατήσεις παραπάνω από μερικές φορές, για να κάνεις κάτι πιο special μαζί της, χρειάζεται να διαθέτεις κάτι παραπάνω από λέγειν, καλούς τρόπους και θάρρος. Η όμορφη γυναίκα έχει απαιτήσεις και δικαιολογημένα. Ένας φίλος συνηθίζει να λέει ότι έχεις δύο επιλογές: Ή διαλέγεις το παξιμάδι και το τρως μόνος σου, ή διαλέγεις την τούρτα και παίρνεις ένα κομμάτι!



Απαραίτητο το test drive



Είναι κουτό να αγοράσεις αυτοκίνητο, απλώς και μόνο επειδή σου αρέσει εξωτερικά. Πρέπει να το βάλεις μπροστά και να το κάνεις μια βόλτα. Να δεις τα γκάζια του, τα φρένα του, τα κρατήματά του. Ειδικά αν είναι μεταχειρισμένο.

Έτσι και με το έτερον ήμισυ. Πώς θα κάνεις μια επιλογή ζωής, αν πρώτα δεν δοκιμάσεις τον άνθρωπό σου; Πώς ξέρεις ότι ταιριάζετε, αν δεν ζήσετε για λίγο μαζί; Ακόμα και για ξεκίνημα μιας σχέσης, δεν γίνεται από το πρώτο ραντεβού να καταλάβεις με τι έχεις να κάνεις. Είναι κρίμα να πιστέψεις ότι she’s the one και αργότερα να της δείχνεις τον ουρανό με τα αστέρια και εκείνη να κοιτάει το δάχτυλό σου.



Άκου το αυτοκίνητο και τη γυναίκα σου περισσότερο



Μην θεωρείς τίποτα δεδομένο. Το καλύτερο αυτοκίνητο να έχεις, πρέπει πάντα να το παρακολουθείς, να ακούς τους ήχους του και τα τριξίματά του. Μόνο έτσι θα προλάβεις να εντοπίσεις μια βλάβη πριν σε αφήσει στη μέση του δρόμου και ταλαιπωρηθείς.

Πάρε τη γυναίκα σου στα σοβαρά και άκου αυτά που σου λέει. Μέτρα τις αντιδράσεις και τις αλλαγές της. Όσο και αν νομίζεις ότι όλα πάνε καλά, μπορεί να σου στέλνει το μήνυμα και εσύ απλώς να μην δίνεις σημασία. Μην απορείς που ο κερατάς το μαθαίνει πάντα τελευταίος. Είναι επειδή δεν άκουγε ότι του έλεγε η γυναίκα του εδώ και καιρό.



Κάποιες φορές η συντήρηση είναι πεταμένα λεφτά



Μπορεί να το έχεις χρόνια και να το πονάς, αλλά έρχεται η στιγμή που δεν αξίζει άλλο να το συντηρείς. Το σαραβαλάκι σου διαρκώς θα σου τρώει χρήμα. Μια πληγή θα κλείνεις και δέκα θα ξεφυτρώνουν. Άρα καλό είναι να το αποσύρεις και να αγοράσεις ένα καινούργιο.

Έρχεται η στιγμή που σε μια σχέση συμβαίνει κάτι ανάλογο. Που το πράγμα δεν τραβάει άλλο, που κανείς από τους δύο δεν περνάει καλά και τα πάντα γίνονται από συνήθεια. Τότε είναι η ώρα να καταλάβεις ότι πρέπει να εμπιστευτείς το ένστικτό σου. Εάν σου λέει να απομακρυνθείς, πάψε να συντηρείς χαμένες υποθέσεις και γύρισε σελίδα στη ζωή σου. Σε αντίθετη περίπτωση, συνέχισε να προσπαθείς, να ξέρεις όμως πως το τέλος είναι κοντά.



Πρώτο αυτοκίνητο, όπως πρώτος έρωτας



Αποκλείεται να το ξεχάσεις. Την πρώτη φορά που το έβαλες μπροστά, που το οδήγησες. Το πρώτο αυτοκίνητο είναι σαν την πρώτη γυναίκα. Απλώς αξέχαστο και αξεπέραστο.

Έτσι και με εκείνη. Αναπολείς τις πρώτες σας στιγμές με νοσταλγία. Μπορείς να θυμηθείς ακόμα και λεπτομέρειες, τι φορούσε, πού ήσασταν. Δεν είναι καταπληκτικό; Μια γλυκιά ανάμνηση



Τρακάρισμα



Το αυτοκίνητό σου, μετά από ένα σοβαρό τρακάρισμα, δεν θα είναι ποτέ το ίδιο. Όσο και αν προσπαθήσεις, ότι και αν κάνεις, το αμάξι θα βγάζει προβλήματα.

Αντίστοιχα, μια μεγάλη κρίση σε μια σχέση προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Ας πούμε, απάτη. Μετά δεν θα είναι το ίδιο. Όσο και αν το ζευγάρι θέλει να ξαναπροσπαθήσει, δύσκολα θα ξαναφτιάξει το ειδυλλιακό τοπίο που υπήρχε πριν από το γεγονός.



Η επίδειξη χάνει την ουσία



Το super αυτοκίνητο, όπως και η super σεξοβόμβα, δίνουν τροφή για επίδειξη. Θέλεις να το κυκλοφορήσεις να το καμαρώσουν το cabrio που μόλις πήρες, θέλεις να περπατήσεις την κυρία σε όλα τα στέκια σου και να σε δείχνουν οι φίλοι που θα περνάς από δίπλα με την κούκλα με το super μίνι. Μόνο που αυτό το show off, μόνο καλό δεν κάνει στις σχέσεις. Τις αφήνει ρηχές και επίπεδες και έτσι στην πρώτη κρίση, στην πρώτη μικρή δυσκολία, διαλύονται.





Να προτιμάς την τακτική συντήρηση



Όσο καλό και αν είναι το αυτοκίνητό σου, μην το εγκαταλείπεις στην τύχη του. Όταν κάνει τα χιλιόμετρά του, να του αλλάζεις τα λαδάκια του και να το πηγαίνεις στο μηχανικό σου για το σέρβις του.

Το ίδιο ισχύει και στις σχέσεις. Μην αφήνεις στην τύχη της μια σχέση, όσο και αν νιώθεις σιγουριά για την κοπέλα σου. Να είσαι στοργικός, τρυφερός και να δείχνεις ενδιαφέρον για τις ανάγκες και τις επιθυμίες της. Μόνο έτσι έχεις πιθανότητες να περάσεις καλά μαζί της και να μείνεις καιρό κοντά της. Αν είσαι τυχερός μπορεί και για ολόκληρη ζωή.


thegreekz.com



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top