Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν για δεύτερη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους.


Τα φαρμακεία όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά επί τρεις ημέρες -Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή-, ενώ εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει το  διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), προκειμένου να αποφασίσει αν θα κλιμακωθούν οι απεργίες.

«Ζητάμε ριζική αλλαγή των επίμαχων άρθρων του νομοσχεδίου διαφορετικά από την μεθεπόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσουμε και θα αποφασίσουμε να προτείνουμε στα μέλη μας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Επιπλέον, θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη καθώς τα συγκεκριμένα άρθρα είναι αντίθετα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία» δηλώνει στα NEAonline, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Πιο σκληρή στάση κράτησε ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από την Δευτέρα. Έτσι, από αύριο και για ολόκηρη την εβδομάδα, τα φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνος Κούβαρης, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων (ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), τα οποία δεν έχουν προχωρήσει σε πληρωμές τους τελευταίους πέντε μήνες.

«Ο αγώνας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες. Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου και θα συνεχίσουμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα που θα αποφασιστούν σε επόμενες συνεδριάσεις», ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποίησε ότι θα κινητοποιηθούν τα δημόσια νοσοκομεία, αν οι φαρμακοποιοί αρνηθούν τη διάθεση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Λοβέρδος, απαντώντας σε επερώτηση του ΚΚΕ για την δημόσια υγεία, «αν πάνε να μας εκβιάσουν θα το αντιμετωπίσουμε μ’ αυτό τον τρόπο. Θα κινητοποιήσουμε τοπικά δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφθούν ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές κάποιων ανθρώπων που στήνονται στην ουρά».

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος απηύθυνε έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν την απεργία τους και τους κάλεσε σε διάλογο ενόψει του πολυνομοσχεδίου που ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της επόμενης εβδομάδας με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Στη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έπεσαν στο τραπέζι οι προτάσεις για πανελλαδική απεργία διαρκείας ή για αναστολή χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους των Ταμείων εκείνων που δεν εξοφλούν αμέσως τις οφειλές τους.

tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top