Κάτι έχασε ο Κόκε...
«Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη» χθες το απόγευµα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου οι δύο «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης, ο Αρης και ο ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι 0-0 σε ένα παιχνίδι που είχε πάθος, δύναµη, ταχύτητα.
Είχε και πολλά λάθη και µάχες στον χώρο του κέντρου, αλλά δεν είχε φάσεις, δεν είχε ποδοσφαιρική ποιότητα και έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγµατα, το τελικό αποτέλεσµα ήταν το πιο δίκαιο για τις δυο οµάδες. Ο Αρης παρατάχθηκε όπως αναµένονταν, µε ένα 4-2-3-1, όπου διακριθέντες ήταν µόνον οι αµυντικοί της οµάδας, αφού στο κέντρο οι Φατί, Πορτίγια, Κόκε, Χαβίτο και Τόχα διαγωνίζονταν ποιος θα κάνει το µεγαλύτερο λάθος, ενώ ο Τσέζαρεκ περίµενε µάταια να φτάσει η µπάλα µε αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Υπήρχε µια εµµονή να παίζεται η µπάλα στο κέντρο, µε αποτέλεσµα οι Χαβίτο και Τόχα να βγάλουν ελάχιστες αντεπιθέσεις από τα άκρα. Πάντως ο Αρης για ακόµη µια αγωνιστική, προβληµάτισε. Απέδωσε άναρχο ποδόσφαιρο και έδειξε ότι δεν έχει οµοιογένεια.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε µε ένα σχήµα έκπληξη. Στο4-2-3-1 που παρέταξε ο Μάκης Χάβος, στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μουσλίµοβιτς, παρά το ότι αναµένονταν να αγωνιστεί ο Αθανασιάδης, ο Σαλπιγγίδης ήταν παρτενέρ του, ο Τσουκαλάς αντί αµυντικό χαφ αγωνίστηκε ως δεξί χαφ, ο Βιεϊρίνια ως αριστερό και ο Ιβιτς που συνήθως παίζει µπροστά από τα αµυντικά χαφ, αγωνίστηκε ως παρτενέρ του Γκαρσία. Με το σχήµα αυτό, ο ΠΑΟΚ µπορούσε να παίξει µόνον άµυνα και το τελικό 0-0 ίσως να ήταν και το αποτέλεσµα για το οποίο προετοίµασε ο Μάκης Χάβος την οµάδα του.

Στο πρώτο ηµίχρονο, ο Αρης ήταν καλύτερος. Στο 13’ ο Φατί είχε ένα καλό σουτ το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 19’ ο Χαβίτο τροφοδότησε τον Τόχα, ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται από την πάσα αφού έκανε ένα κακό κοντρόλ και σχεδόν εξ επαφής το πλασέ του το απέκρουσε ο Χαλκιάς µε τα πόδια.

Στο 31’ δηµιουργήθηκε η πρώτη θεωρητικά καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, αφού ένα σουτ από καλή θέση του Βιεϊρίνια κατέληξε στα χέρια του Σηφάκη. Στο 34’ ο Μίσελ έδωσε στον Χαβίτο, ο οποίος έστρωσε στον Κόκε µέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όµως ο ισπανός επιθετικός έκανε σουτ που κοντράρισε πάνω στον Κοντρέρας. Στο 43’ οι φιλοξενούµενοι είχαν ακόµη µια αξιόλογη ευκαιρία, όταν το φάουλ του Γκαρσία υποχρέωσε τον Σηφάκη να διώξει την µπάλα σε κόρνερ.

Το δεύτερο ηµίχρονο ήταν πιο ισορροπηµένο. Τα λάθη αυξήθηκαν και η κούραση περιόρισε το παιχνίδι στο κέντρο του γηπέδου, µε την µπάλα να αλλάζει πόδια λόγω κακών επιλογών.

Στο 49’ ο Αρης είχε µια πολύ καλή στιγµή, µε το σουτ του Χαβίτο να χτυπά στο κεφάλι του Γκαρσία και να καταλήγει κόρνερ. Στο 53’ ο Φατί επιχείρησε ένα σουτ όµως η µπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ ενώ και ο Βανγκέλι είχε στο 58’ ένα καλό σουτ από το ύψος της µεγάλης περιοχής.

Η καλύτερη φάση του δευτέρου ηµιχρόνου έγινε στο 90’ όταν ο υπέρµετρα ορεξάτος Καστίγιο έκανε ένα σουτ βολίδα µε το αριστερό, το οποίο πέρασε εκατοστά πάνω από τη συµβολή των δοκών της εστίας του Χαλκιά.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ...
Στο πρώτο ηµίχρονο, ο Αρης ήταν καλύτερος, στην επανάληψη και οι δυο ήταν για χασµουρητά...

Πένθιµη σιωπή από τον ΠΑΟΚ

Ο ΜΑΚΗΣ ΧΑΒΟΣ και οι ποδοσφαιριστές τουΠΑΟΚ δεν έκαναν δηλώσεις µετά το τέλος του αγώνα, λόγω του θανάτου του πατέρα του Κοντρέρας. «Εχετε πληροφορηθεί το δυσάρεστο γεγονός που συνέβηστην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Για τον λόγο αυτό δεν θα ήθελα να κάνω δηλώσεις για το παιχνίδι», δήλωσε ο Μάκης Χάβος και αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος µε τη σειρά του δεν ήταν ικανοποιηµένος από το αποτέλεσµα, παρ’ ότι έµεινε ευχαριστηµένος από τους παίκτες του. «Εγινε ένα δυνατό παιχνίδι στο πρώτο ηµίχρονο, το οποίο ήταν αµφίρροπο» είπε ο υπηρεσιακός προπονητής του Αρη και συνέχισε: «Στο δεύτερο ηµίχρονο επικρατήσαµε κατάκράτος απέναντι στον ΠΑΟΚ. Είχαµε πολλές φάσεις όπου θα µπορούσαµε να σκοράρουµε µε ελεύθερασουτ, τα οποία όµως δεν βρήκαν στόχο. ∆υστυχώς στο ποδόσφαιρο κερδίζεις όταν βάζεις την µπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες µου ήταν καλύτεροι από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, τους αδικεί όµως το αποτέλεσµα. Παρ’ όλα αυτά δεν µπορώ να µη δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες µου για την προσπάθειά τους». Ο Γιάννης Μιχαλήτσος ρωτήθηκε και για το ντεµπούτο του Καστίγιο, για να πει: «Αν σκεφτούµε ότι ο ποδοσφαιριστής για έναν µήνα δεν έκανε τίποτε και συµµετέχει σε προπονήσεις τις τελευταίες δέκα ηµέρες, δεν µπορεί να µη δηλώσω ικανοποιηµένος από την προσπάθεια που κατέβαλε».


Χαρτοπόλεµος στην υποδοχή των δύο αντιπάλων

ΣΚΗΝΕΣ από την «κόλαση του ∆άντη» εκτυλίχθηκαν κατά την είσοδο των δύο οµάδων στον αγωνιστικό χώρο. Εκατοµµύρια χαρτάκια έπεσαν στον χώρο, ενώ ένα σόου µε βεγγαλικά εξελισσόταν στον ουρανό πάνω από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

∆εκάδες πυρσοί άναψαν στα δύο πέταλα, ενώ σε κάποια στιγµή πήραν φωτιά τα χαρτάκια που είχαν δηµιουργήσει ένα παχύ στρώµα στο κάτω µέρος της θύρας 3 και χρειάστηκε η χρήση πυροσβεστήρων και µάνικας µε νερό προκειµένου να σβήσει η φωτιά.

n Ο Κώστας Χαλκιάς έχει δηµιουργήσει κακή παράδοση µέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Πέρσι, µόλις βγήκε για ζέσταµα, δηµιουργήθηκε ένταση µε τον φροντιστή του ΠΑΟΚ που πήγε να του στήσει τις µπάλες και άνδρες της ασφαλείας του γηπέδου, ενώ φέτος ο τερµατοφύλακας του ∆ικεφάλου δέχθηκε στο κεφάλι µια δεσµίδα µε χαρτάκια και αναγκάστηκε να επιστρέψει στα αποδυτήρια και να βγει στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά αργότερα µαζί µε την υπόλοιπη οµάδα. Από τα µεγάφωνα ακούστηκαν αµέσως µηνύµατα που καλούσαν τους οπαδούς του Αρη ναπροστατεύσουν την οµάδα τους. Μάλιστα, στη θύρα 1 από όπου πετάχτηκε η δεσµίδα µε ταχαρτάκια, λίγα λεπτά αργότερα επικράτησε σύγχυση, αφού ανακάλυψαν τον ανεγκέφαλο που πέταξε τη δεσµίδα. Στις αρχές του δευτέρου ηµιχρόνου, ο Χαλκιάς δέχθηκε µια κροτίδα στη µικρή περιοχή του και στράφηκε προς τον διαιτητή της αναµέτρησης, όµως εκείνος του έδειξε να επιστρέψει στη θέση του για να ξεκινήσει το παιχνίδι.

*** Ο Σέρχιο Κόκε συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να πετά κάτω το σηµαιάκι του ΠΑΟΚ το οποίο παραδοσιακά ανταλλάσσουν οι αρχηγοί των δυο οµάδων λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα. Μόνο που φέτος δεν το πέταξε κάτω µε µίσος όπως είχε κάνει στην περσινή αναµέτρηση, αλλά το άφησε να πέσει ντριµπλάροντας προηγουµένως τον φροντιστή του Αρη που περίµενε για να το πιάσει.


Φεύγει µε πίκρα στην πατρίδα...

Ο ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΧΑΒΙΤΟ έπειτααπό4½ χρόνιαστο «Κλεάνθης Βικελίδης» φόρεσε χθες για τελευταία φορά τη φανέλα του Αρη, αφού από σήµερα θα είναιπαίκτης της Λα Κορούνια. Ο ισπανός µεσοεπιθετικός, το συµβόλαιοτου οποίου λήγει το καλοκαίρι, επιστρέφει στην πατρίδα του µέχρι το τέλος της περιόδου. Η µεταγραφή του Χαβίτο θα αποφέρει στον Αρη το ποσό των 150.000

ευρώ, ενώ αν ηΛα Κορούνια θελήσει νατον κρατήσεικαι µετά το καλοκαίρι οι Κίτρινοι θα πάρουν ακόµη 250.000 ευρώ.

«Ηταν παιδικό µου όνειρο να αγωνιστώ στην Πριµέρα Ντιβιζιόν», δήλωσεο Χαβίτο χθες µετά το τέλος του αγώνακαι συνέχισε: «Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι µουµε τον Αρη. Μας έµεινεµια πικρήγεύση από την ισοπαλία στοµατς µε τον ΠΑΟΚ. Αξίζαµε περισσότερα µέσαστο γήπεδο.Πιστεύω ότι σταθήκαµε άτυχοι. Τώρα θα παίξω για τους επόµενους έξι µήνες στη Λα Κορούνια και µετά θα δούµε τι θα γίνει. Εχω κάνει µια πρώτησυζήτηση µε τονΟλυµπιακό για να αγωνιστώ εκεί του χρόνου, αυτή τη στιγµή όµως το µυαλό µου είναι µόνον στη Λα Κορούνια και την Πριµέρα Ντιβιζιόν. Από τον Αρη και τα 4½ χρόνια που βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη κρατάωπολύ ευχάριστες αναµνήσεις. Με αγάπησαν οι φίλαθλοι και τους λάτρεψα και εγώ. Ηµουν µέλος της οικογένειας του Αρη.Πιστεύω ότι η οµάδα θα πάει ψηλά. Θα πάει εκεί όπου της αρµόζει. Το µήνυµά µου προςτον κόσµο είναι να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την οµάδα,κυρίως σε άσχηµες στιγµές, όπως αυτές που περνάµε τώρα».


tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top