Η ΑΕΚ δίνει μάχη για να τακτοποιήσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να έρθει στην ...Αθήνα ο Μίτσελ για να υπογράψει. Παλεύει την μεταγραφή του Βέλλιου, ενώ ψάχνεται και για άλλες περιπτώσεις. Ωστόσο μέχρι ο Μανόλο Χιμένεθ να δει ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα να περνάει το κατώφλι των Σπάτων, κρατάει μικρό… καλάθι. Και για μια ακόμα φορά επανέλαβε πως η μεταγραφική πολιτική της ΑΕΚ θα είναι πολύ προσεκτική και τα αποτελέσματα της, θα τα δεχθεί χωρίς να διαμαρτυρηθεί αλλά προσπαθώντας να προσαρμοστεί σ’ αυτά. 

«Είναι πολλοί παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Γνωρίζετε τι θέλω εγώ. Το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι να ξέρουμε τι μπορεί να έρθει. Και να προσαρμοζόμαστε στην πραγματικότητα. Δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθώ, θα δουλέψω. Αν μου δώσετε ένα εργαλείο για να σκάψω μια τρύπα, θα το κάνω με το εργαλείο. Αν όχι θα σκάψω με το χέρι. Ότι και να γίνει, η ΑΕΚ θα βγαίνει με έντεκα επαγγελματίες στον αγωνιστικό χώρο. Αλλιώς θα κάνω δελτίο εγώ και μπορώ να παίξω για 30 λεπτά». 
Πάντως ο Χιμένεθ σχεδόν επιβεβαίωσε πως ο Φγιόλουσον θα αποκτηθεί, επισημαίνοντας μάλιστα πως τέτοιου είδους παίκτες αναζητά η ΑΕΚ. 

«Ο Φγιόλουσον έχει πολύ καλά προσόντα. Έχω πει ότι πρέπει να προσαρμοζόμαστε στην πραγματικότητα της ΑΕΚ. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να ζητάμε παίκτες όπως ο Πικέ. Νέος παίκτης, με δίψα για ποδόσφαιρο και καλά προσόντα. Βλέπουμε και έναν Μανωλά πολύ διαφορετικό και έναν Μάκο πολύ διαφορετικό. Αυτή είναι η δουλειά. Θα προσαρμοστούμε με την πολιτική που υιοθετούμε σαν ομάδα. Ποδοσφαιριστές που έχουν μέλλον και που οικονομικά να είναι στις δυνατότητες της ομάδας. Αν έρθει κάποιος δανεικός, να έχει οψιόν για αγορά το καλοκαίρι, ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε. Και επειδή υπάρχει έλλειψη χρημάτων, η δουλειά είναι αυτή που φέρνει αποτελέσματα. Και υπάρχουν και τα αφεντικά της ομάδας, που προσφέρουν πολλά. Και μπορεί να μην φαίνεται αυτό και πολλά πράγματα δεν φαίνονται προς τα έξω. Είναι η πρώτη φορά που μιλώ γι αυτούς και θέλω να ευχαριστήσω και τους δυο κυρίους. 
Στο κέντρο της άμυνας είναι ο Μανωλάς και ο Δέλλας . Από την μια η εμπειρία και από την άλλη το μέλλον. Δεν είναι εύκολο να είσαι ίσος μ’ αυτούς, πολύ περισσότερο καλύτερος απ’ αυτούς. Και αφού δεν μπορούμε να φέρουμε έναν παίκτη επιπέδου Τσάμπιονς λιγκ, θα ψάξουμε για νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.  Πιστεύουμε πολύ στον σχεδιασμό αυτόν. Δεν θα είναι σίγουρα μια οικονομική ζημία όπως στο παρελθόν. 
Όσο για τον Μίτσελ, ο Χιμένεθ ξεκαθάρισε πως για να έρθει, θα πρέπει να μπει οπωσδήποτε και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι. 
«Ο Μίτσελ είναι ποδοσφαιριστής που από ότι φαίνεται θέλει να έρθει. Ξέρω πως υπάρχει και ενδιαφέρον από ισπανικές ομάδες. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε ισπανικές ομάδες. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει. Είναι για έξι μήνες. Πρέπει να προσαρμοστεί γρήγορα και είναι δύσκολο. Και αν έρθει, θα πρέπει να υπάρχει και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι»

«Να μην σκέφτονται οι παίκτες μου το ντέρμπι»

Βεβαίως εκτός από μεταγραφικά, ο Χιμένεθ μίλησε και για τα αγωνιστικά. Και εκτός από την βελτίωση που βλέπει στην ομάδα, ζήτησε από τους παίκτες του να μην αφήσουν το μυαλό τους να τρέξει από τώρα, στο ματς της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο. 
«Την τύχη πρέπει να την κυνηγήσεις. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά εμείς. Ευτυχώς τα αποτελέσματα αρχίζουν και φαίνονται. Με ένα καλό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Αυτή είναι η γραμμή που θέλουμε. Η τύχη ευνοεί εκείνους που δουλεύουν. Υποχρέωση μας πάντα είναι να προσπαθούμε να δίνουμε τα πάντα. Μερικές φορές τα πράγματα βγαίνουν καλά, κάποιες φορές όχι. 
Έχουμε τρεις σημαντικούς αγώνες σερί. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στην διάθεση μας. Θα προσαρμοστώ μ’ όσους παίκτες έχουμε, για να μπορέσουμε να κάνουμε. Αυτοί που θέλαμε να είναι εδώ και δεν είναι εδώ, δεν είναι στο χέρι μας να έρθουν. Συνεχίζουμε με απουσίες, αλλά είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει. 
Δεν έχω ορίσει ακόμα την ενδεκάδα. Ο Ντιόπ επιστρέφει στην αποστολή. Θα προσπαθήσω μ’ όλα τα μέσα να δούμε ποια είναι η ιδανική ενδεκάδα για να κερδίσω. Αυτό που μ ανησυχεί είναι να σκέφτονται οι παίκτες μου το ματς της Τετάρτης. Αυτό θα είναι μεγάλο λάθος»

«Ενδιαφέρονται ομάδες για παίκτες μας»

Μπορεί να αρνήθηκε να δώσει ονόματα. Μπορεί να μην αποκάλυψε τις δικές του εισηγήσεις. Όμως ο Χιμένεθ δεν έκρυψε πως υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, για την απόκτηση παικτών της ΑΕΚ. 
«Έχω ενημερωθεί για αρκετούς παίκτες που ενδιαφέρουν ομάδες. Αλλά ότι πληροφορία έχω, μένω μεταξύ μας. Όταν μου ζητούν μια άποψη, την λέω. Με πληρώνουν για να προπονώ, αλλά αν μου ζητήσουν την άποψη μου, θα την πω».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top