Ένας υποστηρικτής της αντιπολίτευσης τρέχει με την αλβανική εθνική σημαία μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία την Παρασκευή στα Τίρανα. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ έξω από κεντρικό κτίριο της κυβέρνησης της Αλβανίας καθώς περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι προσχώρησαν σε μια διαδήλωση απαιτώντας πρόωρες εκλογές.
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε εκτεταμένες συγκρούσεις αντικυβερνητικών έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού στην αλβανική πρωτεύουσα την Παρασκευή στις χειρότερες και βιαιότερες διαμαρτυρίες εδώ και μια δεκαετία.
Αξιωματούχοι του Υπουργείου υγείας επιβεβαίωσαν ότι τρεις άνθρωποι πέθαναν από τραύματα που δέχτηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών της αντιπολίτευσης και των ΜΑΤ έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα. Περίπου 30 πολίτες είναι τραυματίες απο τα επεισόδια ενω και 25 αστυνομικοί αλλά και μέλη της φρουράς του Σαλί Μπερίσα τραυματίστηκαν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασαν τη «βαθιά λύπη» για τις βίαιότητες, οι οποίες έρχονται ως αποτέλεσμα , έπειτα από μήνες έντασης μεταξύ των Σοσιαλιστών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και αναζωπυρώθηκαν αυτή την εβδομάδα όταν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από κατηγορίες για διαφθορά.
Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους την Παρασκευή για να απαιτήσουν από τον Μπερίσα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές μετά την παραίτηση του αναπληρωτή πρωθυπουργό Ιλίρ Μέτα .
Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ένα βίντεο που δέιχνει τον αναπληρωτή πρωθυπουργό,κ. Μέτα να συζητάει με έναν συνάδελφο του για το πως θα επηρεάσουν την ανάθεση της σύμβασης για την κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

http://www.7news.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=42395:-55-&catid=83:2010-03-15-11-52-17&Itemid=245

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top