Οι εκπτώσεις στις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου -έναντι των χρηματιστηριακών αρχών- δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην οδό Αθηνών. Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.396,58 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,63%.

Την ίδια ώρα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνέχιζαν την άνοδο, ενώ ανοδικά κινούνταν και η Νέα Υόρκη. Υποχώρηση σημείωνε ο χρυσός, καθώς κεφάλαια από τα ομόλογα και τις μετοχές κατευθύνονται στις μετοχές.

Οι πιέσεις στη μετοχή της Πειραιώς αποτυπώθηκαν από την αρχή της συνεδρίασης (έως και 16%) και τελικώς έκλεισε με απώλειες 11%. Πάνω από 5% η πτώση στην Τράπεζα Κύπρου, στη MIG, ενώ η Eurobank έχανε 4,57%.

Απώλειες 4,17% στην Αγροτική Τράπεζα, 3,36% στην Alpha Bank και 2,37% στο Ταχυδρομικό. Κέρδη 2,76% για τον ΟΤΕ και οριακά κέρδη σε Μότορ Όιλ και Jumbo.

Ένα θετικό στοιχείο της πτώσης είναι το γεγονός της ότι λ.χ . οι τραπεζικές μετοχές έπεφταν με χαμηλό τζίρο. Πάντως, έναντι των τελευταίων συνεδριάσεων, ο όγκος ανήλθε στα 73 εκατ. ευρώ. 



  http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=98208

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top