Τι είναι το sexting; Πώς γίνεται η ανταλλαγή γυμνών φωτογραφιών και προκλητικών σέξι μηνυμάτων μέσω κινητού που καταλήγει στο σεξ μεταξύ των εμπλεκόμενων;
Πόσο δημοφιλές είναι το σεξτινγκ;

Η νέα μόδα που έχει υιοθετήσει η νεολαία σε όλο τον κόσμο ακούει στο όνομα Sexting και ουσιαστικά πρόκειται για ανταλλαγή ερασιτεχνικών γυμνών φωτογραφιών που βγάζουν οι ίδιοι και στην συνέχεια τις στέλνουν σε φίλους τους μαζί με γραπτά μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με έρευνα του Teenage Research Unlimited, το 22% των έφηβων κοριτσιών και 18% των αγοριών έχουν στείλει δικές τους γυμνές φωτογραφίες σε φίλους και γνωστούς τους ή τις έχουν δημοσιεύσει οι ίδιοι στο διαδίκτυο, ενώ συνολικά το ένα τρίτο των νέων ηλικίας 20-26 ετών έχει ακολουθήσει την μόδα του Sexting. Οι ερευνητές δηλώνουν ότι αυτό αποτελεί ένα νέο είδος φλερτ, το οποίο απ’οτι φαίνεται είναι πολύ δημοφιλές καθώς το 39% των εφήβων και το 59% των νέων δηλώνει ότι έχει στείλει πρόστυχα μηνύματα για να φλερτάρει με κάποιον της ηλικίας του.

Πολλές φορές βέβαια οι sexy γυμνές φωτογραφίες πέφτουν σε λάθος χέρια με αποτέλεσμα να διοχετευτούν σε μεγάλο αριθμό ατόμων ή ακόμη και στο Internet χωρίς την άδεια του απεικονιζόμενου. Για παράδειγμα νεαρές κοπέλες αυτοφωτογραφίζονται σε σέξι πόζες και στέλνουν τις φωτογραφίες στον φίλο τους ως μέρος ερωτικού παιχνιδιού, όταν όμως χωρίσουν στη συνέχεια ορισμένοι νεαροί είτε για εκδίκηση ή για άλλους λόγους δημοσιεύουν τις φωτογραφίες της πρώην κοπέλας τους στο διαδίκτυο.

Το sexting είναι η νέα μόδα που γίνεται συνήθως από άτομα νεαρής ηλικίας και εφήβους. Πρόκειται για ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων τολμηρού περιεχομένου αλλά και προκλητικών φωτογραφιών με κυνικό στόχο το άμεσο σεξ. Η λέξη sexting προέρχεται από το πάντρεμα της λέξης sex και της λέξης texting όπως λέγεται το γραπτό μήνυμα στα αγγλικά.

Το sexting ξεκίνησε περίπου το 2005 και στην Αμερική έχει αναπτυχθεί τόσο -κυρίως στα σχολεία- που έχει καταφέρει να αναστατώσει γονείς και καθηγητές. Πλέον έχει γίνει μόδα και στους ενήλικους ενώ έχει προκαλέσει και πικάντικα ροζ σκάνδαλα στη showbiz.

Πρόσφατο παράδειγμα η φρεσκοχωρισμένη Eva Longoria η οποία ανακάλυψε, ψάχνοντας το κινητό τηλέφωνο του άντρα της φωτογραφίες και μηνύματα άκρως σεξουαλικού περιεχομένου. Όπως φάνηκε εκ των υστέρων, ο Τony Parker ήταν φανατικός οπαδός του sexting.

To sexting κατέστρεψε και έναν άλλο γάμο διάσημου, προκαλώντας μεγάλο ροζ σκάνδαλο στην Αμερική. Αυτόν του πρωταθλητή του γκολφ Tiger Woods. Πολλά ήταν τα σκανδαλοθηρικά sites που έφεραν στο φως τα πικάντικά μηνύματα και τις προκλητικές φωτογραφίες που του έστελνε η ερωμένη του, αλλά και αυτός σε εκείνη.

Οι καιροί αλλάζουν το φλερτ με τα μάτια αλλάζει πρόσωπο, γίνεται ψηφιακό και σκληρό. Ούτε καντάδες, ούτε λουλούδια ούτε βλέμματα με νόημα. Απλά ένα μήνυμα τολμηρό, μία ημίγυμνη φωτογραφία και «το πιασες το νόημα»: «Θέλω να κάνουμε σεξ». Ίσως είναι κυνικό. Ίσως σε ευαίσθητες ηλικίες επικίνδυνο. Αλλά είναι νέα τάση, που ίσως τα επόμενα χρόνια γίνει καθημερινότητα.



Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Sexting... Η νέα μοδα! http://24wro.blogspot.com/2010/12/sexting-sexting.html#ixzz17pwnwAyx

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top