Το «Rock and Roll Hall of Fame» μπορεί να σνόμπαρε τους Bon Jovi, όμως το διάσημο ροκ συγκρότημα συνεχίζει να κάνει επιτυχίες και να απολαμβάνει την αποδοχή του...




 κοινού. Η χρονιά που πέρασε, μάλιστα, τους εξασφάλισε την πρώτη θέση στη λίστα των συγκροτημάτων με τα περισσότερα έσοδα από συναυλίες.

Το αμερικανικό συγκρότημα από το Σέιριβιλ του Νιου Τζέρσι πούλησε στην παγκόσμια περιοδεία του εισιτήρια αξίας 201,1 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως έγραψε το περιοδικό «Pollstar». Κάτι που μάλλον αποτελεί απάντηση σ’ εκείνους που δεν το ψήφισαν για να μπει το 2011 στον «ναό» της ροκ μουσικής. Η επιτυχία των Bon Jovi θεωρείται ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένου ότι προωθούσαν ένα άλμπουμ του 2009 το οποίο δεν έκανε μεγάλες πωλήσεις. Και όλα αυτά σε εποχή οικονομικής κρίσης.

Στη δεύτερη θέση της λίστας πέρασαν οι σκληροί ρόκερ του συγκροτήματος AC/DC, αφήνοντας πίσω τούς U2, τα έσοδα των οποίων προέρχονται αποκλειστικά από συναυλίες στο εξωτερικό. Οι AC/DC εισέπραξαν 177 εκατομμύρια δολάρια και οι U2 160,9 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι U2 ήταν το 2009 στην κορυφή της λίστας με 311 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενοι από τους AC/DC με 227.

Και μετά την κυριαρχία των ροκάδων, έρχεται η νέα «πριγκίπισσα της ποπ». Δεν είναι άλλη από τη Lady Gaga, η επιτυχία της οποίας αποτιμάται οικονομικά στα 133,6 εκατομμύρια δολάρια. Η εκκεντρική τραγουδίστρια του «Poker Face» εργάστηκε πιο σκληρά από κάθε άλλο μουσικό που βρέθηκε στο Top 10, δίνοντας εκατόν τριάντα οχτώ συναυλίες, τα δύο τρίτα των οποίων ήταν στο εξωτερικό.

Αντιθέτως, οι Bon Jovi έκαναν μόνο ογδόντα συναυλίες, οι AC/DC σαράντα και οι U2 μόλις τριάντα δύο. Την πρώτη πεντάδα της λίστας έκλεισε το συγκρότημα της hard rocκ, Metallica, με εισπράξεις 110,1 εκατομμύρια δολάρια και εξήντα συναυλίες.

Στο «Pollstar» αναφέρεται ότι το 2010 οι εισπράξεις όσον αφορά τις πενήντα τοπ περιοδείες μειώθηκαν κατά 12%, στα 2,93 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόνο οι περιοδείες στο εξωτερικό βελτίωσαν τα έσοδά τους, και αυτό χάρη στην αγάπη του κοινού που ζει στην Ασία και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης



espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top