Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και υπό τη σκληρή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνεχίζεται, στις επιτροπές...

 και κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά δεν εθελοτυφλούμε, κοιτάμε την πραγματικότητα κατάματα και τολμάμε να συγκρουστούμε με αγκυλώσεις του παρελθόντος» , τόνισε κατά την ομιλία του ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κ. Μακρυπίδης, κατηγορώντας παράλληλα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπερθεματίζει στα εύκολα και γίνεται λαγός στα δύσκολα.

«Πρόχειρο» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο εισηγητής της ΝΔ, Νίκος Βρούτσης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει αθέτηση υποσχέσεων, αδιαφάνεια, αναποτελεσματικότητα και παλινωδίες.

«Πρόκειται για ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο σκούπα», υποστήριξε ο Γιώργος Μαυρίκος από το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι με τις ρυθμίσεις «η κυβέρνηση γυρίζει το ρολόι της ιστορίας αιώνες πίσω και θέλει να μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε Νταχάου». Πυρά εξαπέλυσε όμως και κατά της ΝΔ λέγοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν είναι μεμονωμένη προσπάθεια αλλά βασίζεται σε προηγούμενες ρυθμίσεις της ΝΔ, όπου η γενική τάση είναι η ενίσχυση της αυθαιρεσίας για το μεγάλο κεφάλαιο.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε και ο ΛΑ.Ο.Σ. όπου ο εισηγητής του Παύλος Μαρκάκης δήλωσε: «προτιμούμε να πτωχεύσουμε οι Έλληνες περήφανοι παρά ταπεινωμένοι».

Για ωμό εκβιασμό έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουπλής.

Στο στόχαστρο και οι εισηγμένες ΔΕΚΟ

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε επίσης ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα αποστείλει στις εισηγμένες ΔΕΚΟ μια επιτολή που θα τους ζητά να γίνουν ανάλογες κινήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκεκριμένη κατάσταση της κάθε επιχείρησης. «Και οι εισηγμένες ΔΕΚΟ πρέπει να συμβάλουν, στη γενική συνέλευση η κυβέρνηση θα ασκήσει το δικαίωμα της για να εγκρίνει αυτές τις αλλαγές

Όλα τα κόμματα πάντως άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη ρύθμιση που διαγράφει χρέη ύψους 24 δισ. ευρώ καλώντας τη να εξηγήσει τι χρέη και ποιους αφορά η διαγραφή.

Απαντώντας ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η διαδικασία διαγραφής γίνεται με κάθε διαφάνεια και με πλήρη ανάρτηση και δημοσιοποίηση όλων και διευκρίνισε ότι η διαγραφή αφορά χρέη ανεπίδεκτα είσπραξης, ύψους 22 με 24 δις ευρώ και ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα που είτε δεν υπάρχουν πια είτε αδυνατούν να πληρώσουν.

Η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, κατά την τοποθέτησή της υποστήριξε ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που απορρέουν από το μνημόνιο αποτελούν διαρθρωτικό ορόσημο για την εκταμίευση της 4ης δόσης και πρόσθεσε ότι με τις εργασιακές ρυθμίσεις που θεσπίζει το πολυνομοσχέδιο δημιουργείται ανάχωμα ώστε να μην οδηγηθούν επιχειρήσεις στο κλείσιμο και χαθούν θέσεις εργασίας. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στην εργασία, mε το ν/σ δημιουργούμε ένα νέο πλαίσιο στις εργασιακές σχέσεις και το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την ωριμότητα των εταίρων και των συμβαλλομένων μερών, κατέληξε η Υπουργός

skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top