http://www.tlife.gr/files/Image/SxeseisKaiSex/2010/12/resized/proin_h_633_451.jpgΈξαλλη! Όχι, το καταλαβαίνω, είσαι έξαλλη. Και πως να μην είσαι άλλωστε. Η πρώην του έχει αρχίσει ξαφνικά τα... τηλέφωνα. Χριστουγεννιάτικα. Δήθεν για ευχές, δήθεν την έπιασε συναισθηματική κρίση... Έχεις εκνευριστεί αφόρητα.
Και δεν καταλαβαίνεις τι θέλει. Γιατί ενοχλεί;
Σύμφωνα με την ψυχολόγο Χρυσούλα Μαυράκη ενοχλεί γιατί:
-Δεν το έχει ξεπεράσει.
-Θέλει να τον κρατάει κολλημένο στο άρμα της για να αισθάνεται επιβεβαίωση.
-Κατάλαβε ότι έκανε μια μεγάλη βλακεία και τον έχασε.
-Αντί να κοιτάξει να κάνει μια καινούρια σχέση προσπαθεί να χαλάσει τη σχέση του πρώην της, από απλή εκδικητικότητα.
Τι να κάνεις;
Κάπου στα παραπάνω βρίσκεται και η αλήθεια της δικής σου περίπτωσης. Το θέμα είναι όμως ότι πρέπει να προσέξεις λίγο στον τρόπο που θα αντιμετωπίσεις το θέμα. Σαφώς και έχεις επηρρεαστεί από αυτό. Όμως, η ψυχολόγος σου δίνει τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσεις την κατάσταση και φυσικά την πρώην.
Μπορεί να φαντασιώνεσαι ότι πας, την βρίσκεις και της τσαμπουκαλεύεσαι. Μπορεί να φαντασιώνεσαι ότι τη μειώνεις και φεύγεις νικήτρια. Όμως, πριν παρασυρθείς κι άλλο άκου την κ. Μαυράκη.
“Εσύ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να της μιλήσεις, να την μαλώσεις, να την ειρωνευτείς ή να την επιπλήξεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την αγνοήσεις επιδεικτικά, να την αποδυναμώσεις με την αδιαφορία σου, να πεις στον καλό σου ότι η συμπεριφορά της σε ενοχλεί και να το χειριστεί εκείνος. Σταθερά και κοφτά ώστε να μην τον ενοχλεί”
Εκείνος όμως δεν της το κόβει. Γιατί;
Κι αυτό είναι που σε κάνει ακόμα χειρότερα. Τι συμβαίνει; Τι γίνεται στη σχέση σου; Τι κάνει ο σύντροφός σου και δεν της το ξεκόβει μια και καλή;
“Αν δεν της το κόβει δυστυχώς σημαίνει ότι είναι ανασφαλής, κολακεύεται από το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της, δεν το έχει ξεπεράσει εντελώς, συγκινείται πιθανά από την επαφή μαζί της και δεν σέβεται τη σημερινή του σχέση με σένα, θεωρώντας ότι έχει το δικαίωμα να κρατάει ζωντανή την προηγούμενη σχέση του ενώ ο μόνος ζωντανός οργανισμός αυτή τη στιγμή είναι η δική σας σχέση” εξηγεί η ψυχολόγος.
Τι θα έπρεπε να κάνει εκείνος...
Εφόσον τιμά και εκτιμά τη σχέση που έχετε σήμερα σύμφωνα με την κ. Μαυράκη πρέπει:
-Να κόψει κάθε επαφή μαζί της.
-Να δείξει σταθερά και με δυναμισμό στην πρώην πως ό, τι έγινε τελείωσε. Ήταν καλό ή όπως ήταν όσο κράτησε, αλλά τώρα πια αυτό είναι παρελθόν. Και το παρόν, η πραγματικότητα, η μοναδική για εκείνον είναι η σχέση του.
Αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά ενός άντρα που σέβεται, τιμά τη σχέση του και αγαπά τη σύντροφό του. Οκ;
Κι αν εκείνος δεν δίνει καμία σημασία;
Αν εκείνη στέλνει μηνύματα, τηλεφωνεί κι εκείνος αδιαφορεί; Δεν απαντάει καν; “Αυτό είναι μια αρκετά καλή τακτική με την έννοια ότι δεν δείχνει να συμμετέχει σε όλο αυτό το πράγμα, αλλά δείχνει όμως και την έλλειψη δυναμισμού γιατί δεν αντιμετωπίζει ριζικά το θέμα και από την άλλη ότι κολακεύεται και αυτό σημαίνει ότι είναι ανώριμος και ανασφαλής -αν χρειάζεται δηλαδή να βλέπει ότι η πρώην του δεν μπορεί να τον ξεπεράσει για να αισθάνεται καλά ο ίδιος” απαντά η ψυχολόγος.
Ζηλεύεις όμως...
Φυσικά και ζηλεύεις. Περνάνε διάφορα από το μυαλό σου. Κι αν σε αφήσει; Κι αν τη θέλει ακόμα; Μήπως αυτός της έδωσε το δικαίωμα; Κι αν ξυπνήσουν τα παλιά συναισθήματα; Κι αν είναι καλύτερη; Άπειρες αρνητικές σκέψεις, φόβοι και άγχος...
Η κ. Μαυράκη σου λέει ότι “δεν πρέπει να ζηλεύψεις. Αλλά πρέπει να δεις το αν είναι ή δεν είναι καλός ο χειρισμός του, να δεις αν είσαι με τον κατάλληλο άνθρωπο. Γιατί ένας άνθρωπος που είναι ανασφαλής, ανώριμος, που δεν μπορεί να χειριστεί καταστάσεις, που ενώ είναι με σένα σήμερα εξακολουθεί να έχει παρτίδες με το παρελθόν δεν είναι ό, τι καλύτερο και ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς αν του αξίζεις”.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Τι να κάνεις όταν η πρώην ξαναεμφανίζεται και ενοχλεί! http://24wro.blogspot.com/2010/12/blog-post_8016.html#ixzz19QXOSmHZ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top