Από τους πρωτοπόρους των ταινιών πορνό και της αντίστοιχης κινηματογραφικής βιομηχανίας, ο Τζόν Λέσλι, πέθανε απο καρδιακή προσβολή στο σπίτι του στην Καλιφόρνια σε ηλικία 65 ετών.
 
Βραβευμένος ως ηθοποιός στον χώρο του και με το δικό του αστέρι στο «Legends of Erotica Hall of Fame» στο Λας Βέγκας, είχε πάρει μέρος σε περισσότερες από 300 ταινίες στην χρυσή εποχή του πορνό, την περίοδο 1970- 1980.

 Ο κατα κόσμο Τζόν Νούτσο άρχισε την καριέρα του στα πορνό το 1970 στο Σαν Φρανσίσκο και κατόπιν εξελίφθηκε σε επιτυχημένο σκηνοθετη ταινιών του είδους.
Με ρόλους σε ταινίες ενηλίκων όπως οι «Cry for Cindy», «Talk Dirty to Me», καθιερώθηκε στη δεκατία του '80 ως ένας απο τους κορυφαίους πρωταγωνιστές πορνό.  

Ως σκηνοθέτης έδωσε αναβάθμισε αισθητικά τις ταινίες ενηλίκων για την καλλιτεχνική ματιά που είχε και την ικανότητα να αναδεικνύει ταλαντούχους ηθοποιούς. «Όλοι ήθελαν να παίξουν στις ταινίες του διότι έπαιρνε στα σοβαρά τη δουλειά του κι έδινε σημασία στις λεπτομέρειες.
 
Έχοντας δουλέψει ως ηθοποιός, δεν ήταν καταπιεστικός σκηνοθέτης αλλά άφηνε τους ηθοποιούς του ελεύθερους στα γυρίσματα γεγονός που το αναγνώρισαν εκείνοι».

TA NEA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top