..ο καφές έχει ευεργετικές ικανότητες ?Είναι πλέον γνωστό ότι ο καφές, εφόσον βέβαια καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες, όχι μόνο δεν βλάπτει αλλά έχει και πολλές ευεργετικές ιδιότητες....
Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “American Journal of Clinical Nutrition” έδειξε οτι η κατανάλωση 2-3 φλιτζανιών ροφημάτων με καφεϊνη, μπορεί να μειώσει κατά 31% τις πιθανότητες από καρδιοπάθεια. Επιπλέον μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες καρκίνου του παχέως εντέρου, σύμφωνα με άλλη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο “International Journal of Cancer”. Τέλος μην ξεχνάτε ότι είναι πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και φυτικών ινών. Για περισσότερα οφέλη δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές.
Προτιμήστε καφέ φίλτρου αντί για στιγμιαίο, καπουτσίνο ή εσπρέσσο. Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που καταναλώνουν καφέ φίλτρου έχουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης αλλά και τριγλυκεριδίων σε σχέση με όσους πίνουν καφέ που δεν παράγεται με φίλτρο. Μερικοί ερευνητές το αποδίδουν στο γεγονός ότι το φίλτρο συγκρατεί κάποιες “ένοχες” ουσίες του καφέ.
Αντικαταστήστε το “συμβατικό” καφέ με βιολογικό. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβός, αλλά περιέχει μέχρι και κατά 40% περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες. Θα τον βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, αλλά και σε καταστήματα που πωλούν καφέ.
Ανακατέψτε με τον κανονικό καφέ κάποιο υποκατάστατο, όπως καφέ από κριθάρι ή σόγια. Θα λάβετε περισσότερη πρωτεϊνη και περισσότερες φυτικές ίνες, αλλά λιγότερη καφεϊνη.

http://clikare.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top