Το να έχει χρηματικές αξιώσεις κάποιος οικονομικά θιγόμενος πολίτης από το κράτος είναι λογικό, απεναντίας το να προσφεύγει ένας... επί σειρά ετών βουλευτής στη δικαιοσύνη για να του καταβληθούν αναδρομικά, δεν είναι. Μια τέτοια πράξη ιδίως σε μια τέτοια περίοδο οπού η χώρα περνά την σφοδρότερη κρίση στα χρονικά της λέει από μόνη της πολλά. Ενώ γύρω τους επιχειρήσεις πτωχεύουν, νοικοκυριά ωθούνται στην οικονομική εξαθλίωση, μισθοί περικόπτονται, φόροι αυξάνονται, τόκοι δανεισμού καλπάζουν, τιμές προϊόντων πρώτης και όχι μόνο ανάγκης γιγαντώνονται, συμβάσεις εργασίας και κατοχυρωμένα με αγώνες δικαιώματα εργαζομένων καταργούνται, και όλα αυτά στα πλαίσια της «σωτηρίας» της χώρας από την πτώχευση, αυτοί οι 800 κύριοι και κυρίες, που φαντάζομαι δεν θα ανήκουν μόνο σε 1 ή 2 κόμματα, δεν βρήκαν καταλληλότερη ευκαιρία να ζητήσουν τα αναδρομικά τους.

Περνά από το μυαλό μου ότι η αύξηση του κόστους ζωής και όλα τα προαναφερθέντα μέτρα τους ανάγκασαν ως έσχατη λύση να καταφύγουν σε αυτά τα ξεχασμένα αναδρομικά για να ανταποκριθούν στα δάνεια και τις ανάγκες των παιδιών τους. Μάλλον κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι βουλευτές των ετών μετά τη μεταπολίτευση προέρχονται από εύπορες οικογένειες και αν όχι κατάφεραν να αποκτήσουν αξιεπαίνως αξιόλογες περιουσίες αρκετοί περιέργως σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ κανένας δεν θα πει ποτέ ότι ο μισθός τους υπήρξε μικρός, εξάλλου ακόμα και τώρα ενώ όλοι οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί οι δικοί τους παραδόξως αυξάνονται συνεχώς. Εκτός πάλι αν όντως η χώρα βαδίζει και μάλιστα τάχιστα προς την κατακρήμνιση και αυτοί τρέχουν σαν τρελοί να αρπάξουν όπως και όπως από όπου μπορούν.

Γίνεται σαφές λοιπόν ότι αυτοί που μας κυβερνάνε και πιο συγκεκριμένα οι συγκεκριμένοι 800 βολευτές (μάλλον το υ είναι πλεονάζον), δε νοιάστηκαν ποτέ για τη χώρα και για τους πολίτες παρά μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον που η καλύτερη μετάφρασή του έρχεται με το οικονομικό κέρδος. Σε μια εποχή που συνάνθρωποί μας βρίσκουν διέξοδο από την ανέχεια και τους ογκώδεις λογαριασμούς που συγκεντρώνονται, στην αυτοκτονία!, αυτή την εποχή οι κύριοι υπαίτιοι όλων αυτών των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο Ελληνικός λαός, έκριναν σωστό να προσφύγουν για τα αναδρομικά τους..

Νιώθω μια απέραντη λύπη, αρχικά για το γεγονός ότι αυτοί οι κύριοι εκλέγονταν ως βουλευτές με τη δική μας ψήφο τόσο καιρό, για το ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή μας κυβερνά μια κλίκα δοσίλογων με αρχηγό τους έναν Προδότη (το Π κεφαλαίο καθότι δεν έχει υπάρξει ποτέ ένας, τέτοιου μεγέθους στην ένδοξη Ελληνική ιστορία), που έχουν την αναίδεια να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο παρότι τους έχουν πάρει όλοι πρέφα, αλλά περισσότερη θλίψη νιώθω για μένα και όλους τους συμπολίτες μου που ακόμα τους ανεχόμαστε αντί να βγούμε στους δρόμους, να ξεσηκωθούμε και να γίνουμε άλλο ένα ηρωικό κεφάλαιο της Ελληνικής ιστορίας ως ένας λαός που δεν δέχτηκε την υποδούλωση όπως και τότε έτσι και τώρα! Γιατί αν κάποτε για την υποδούλωση ενός λαού χρειάζονταν όπλα τώρα χρειάζονται μόνο οικονομικά μέσα, και αυτό προσπαθούν δυστυχώς να επιτύχουν. Ακόμα και οι «απολίτιστοι» άραβες και βορειοαφρικανοί μας έβαλαν τα γυαλιά! Ας ξεσηκωθούμε λοιπόν για τα ιδανικά μας, λίγοι χρειάζονται να κάνουν την αρχή, είμαι σίγουρος πως ένα τέτοιο κίνημα αμέσως θα έπαιρνε γολιάθειες διαστάσεις!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/800_06.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top