10: Γκρίζα αλεπού
Η Γκρίζα αλεπού, μπορεί να τρέξει με 67.5 χιλιόμετρα την ώρα. Είναι μικρόσωμες με μακρύ τρίχωμα και τρέφονται κυρίως με μούρα, αλλά και μικρά ζώα. Έχουν δυνατή όσφρηση και συνήθως κυκλοφορούν την νύχτα.
9: Κογιότ
Τα κογιότ μπορούν να τρέξουν με 69 χιλιόμετρα την ώρα. Κυνηγούν μικρά θηράματα, όπως τα κουνέλια και οι σκίουροι. Τα κογιότ μπορούν να βρεθούν σχεδόν παντού στον κόσμο. Τα κογιότ έχουν χαρακτηριστικό ουρλιαχτό το όποιο τα έχει κάνει και τόσο διάσημα.
8: Cape Hunting Dog
Το αφρικανικό άγριο σκυλί, όπως αλλιώς αποκαλείτε τρέχει με 72 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτά τα σκυλιά, δεν είναι εξημερωμένα και κυνηγάνε με τον ίδιο τρόπο όπως τα αρπακτικά ζώα μιας σαβάνας.
7: Άλκες
Οι άλκες μπορούν να τρέξουν με 74 χιλιόμετρα την ώρα. Οι άλκες είναι κυρίως ειρηνικά ζώα, και τα περισσότερα κατοικούν στις πεδιάδες και τα δάση της Ουάσιγκτον. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος ελαφιών στον κόσμο.
6: Quarter horse
Το Quarter horse μπορεί να τρέξει με 76 χιλιόμετρα την ώρα. Το quarter horse είναι ιδανικό για μικρές αποστάσεις, και κατά συνέπεια ένα πολύ δημοφιλές άλογο κούρσας. Το αμερικανικό Quarter horse αναπαρήχθη αρχικά από Αραβικά και Τούρκικα άλογα.
5: Λιοντάρι
Ο βασιλιάς των ζώων μπορεί να τρέξει με 80 χιλιόμετρα την ώρα. Ζουν κυρίως σε αγέλες και κάποιοι τα παρομοιάζουν με μεγάλες γάτες. Η διάρκεια ζωής του είναι γύρο στα 14 χρόνια.
4: Γαζέλα Thomson
Η γαζέλα Thomson, που πήρε το όνομα της από τον εξερευνητή Joseph Thomson μπορεί να τρέξει με 82 χιλιόμετρα την ώρα. Ομομάζονται και "tommies" και ζουν συνήθως 15 χρόνια.
3: Άγρια Γκνου
Το άγριο Γκνου "Wildebeests", μπορεί να τρέξει με 82 χιλιόμετρα την ώρα παρά το βάρος του. Τα νεογέννητα Γκνου, έχουν κίτρινο-καφετί χρώμα και παίρνουν το ενήλικο χρώμα σε περίπου 2 μήνες από την γέννησή τους.
2: Αντιλόπη Pronghorn
Οι αντιλόπες Pronghorn, ένα άλλο ζώο της σαβάνας, μπορούν να φθάσουν στην ταχύτητα των 98 χιλιόμετρων την ώρα. Μπορούν να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσει χωρίς ξεκούραση, με ταχύτητα 45-50 χιλιόμετρα την ώρα.
1: Τσιτάχ
Το τσιτάχ είναι το γρηγορότερο ζώο επί εδάφους στον πλανήτη. Τρέχει με 112 χιλιόμετρα την ώρα. Μπορεί να αναπτύξει αυτήν την ταχύτητα σχεδόν αστραπιαία, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. Το τσιτάχ έχει πολύ αδύνατο σώμα γιαυτό και αποφεύγει τα υπόλοιπα αρπακτικά της σαβάνας


link

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top