Για δεύτερο παιχνίδι των τελικών της Α1 βόλεϊ ανδρών στη Θεσσαλονίκη, ο Ολυμπιακός...
νίκησε τον Ηρακλή, αυτή τη φορά με 3-0 σετ. Πλέον, οι ερυθρόλευκοι μεταφέρουν τη σειρά στο κλειστό του Ρέντη, εκεί που την Δευτέρα με εμφάνιση ανάλογη των δύο πρώτων αγώνων, θα είναι έτοιμοι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και το νταμπλ στη φετινή σεζόν.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά τη Δευτέρα (2/5) στην Αθήνα, με τα δύο επόμενα (εφόσον χρειαστούν) παιχνίδια να διεξάγονται στο κλειστό του Ρέντη. Το πρώτο ματς, πάντως, στην «ερυθρόλευκη» έδρα θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αποτέλεσμα της τιμωρίας του Ολυμπιακού για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον πρώτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.



Παίρνει και πρώτα σετ ο Ολυμπιακός

Αν και η νίκη για τον Ηρακλή ήταν μονόδρομος, οι παίκτες του «Γηραιού» μπήκαν μουδιασμένα στο παρκέ και έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πάρει προβάδισμα με 4-1, με τον Φρέντι Μπρουκς να καλεί τάιμ άουτ για να «ξυπνήσει» την ομάδα. Οι «κυανόλευκοι» όμως βρίσκονταν εκτός ρυθμού και η διαφορά μεγάλωσε, φτάνοντας στο 8-3 υπέρ της ομάδας του Γιάννη Καλμαζίδη. Το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ του Μπρουκς αφύπνισε τον Ηρακλή και με πρωταγωνιστές τους Μπίλινγκς, Κανέλλο και Προύσαλη κάλυψαν την διαφορά φτάνοντας το σκορ στο 12-13, εκμεταλλευόμενοι τις λάθος υποδοχές των «ερυθρολεύκων». Κάπου εκεί, ο Τζούριτς ανέλαβε δράση. Ο διαγώνιος του Ολυμπιακού με τους πολύτιμους πόντους του έδωσε αέρα 6 πόντων, 21-15. Ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να αντιδράσει και οι Πειραιώτες κέρδισαν έπειτα από αρκετό καιρό, πρώτο σετ, εύκολα με 25-17.

Τα λάθη πληρώνονται...

Με αρκετά λάθη ξεκίνησε το δεύτερο σετ. Κιρόγκα από τον Ηρακλή, Γιαμπλόνσκι από τον Ολυμπιακό ήταν οι αδύναμοι κρίκοι και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι. Χάρη στα δυνατά καρφιά του Μπίλινγκς αλλά και τις επιθετικές απαντήσεις από τον Τζούριτς, το ματς εξελίχθηκε σε προσωπική μονομαχία των δύο παικτών που είχαν υψηλά ποσοστά σε πόντους. Όταν το σκορ έφτασε στο 19-19, ένα κρίσιμο λάθος από τους Ηρακλειδείς αρκούσε στον Ολυμπιακό να πάρει κεφάλι στο σκορ με ένα πόντο διαφορά. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν, δύσκολα μεν, στο 25-23.

Θρίλερ και στο τέλος... Ολυμπιακός!

Στα ίδια μήκη κύματος άρχισε το τρίτο σετ. Ο Ηρακλής έψαχνε τρόπους για να πάρει μια διαφορά «ασφαλείας» αλλά πότε ο Τζούριτς, πότε ο Φιλίποφ και πότε ο Ντεσπέιν έφερνε το ματς στα ίσια. Αν και ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει προηγηθεί με 17-15, οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με τον Ντεσπέιν να «σπάει» το μπλοκ των «κυανόλευκων». Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη πήρε ένα μικρό προβάδισμα αλλά ο Ηρακλής ήθελε να πουλήσει το τομάρι του ακριβά. Οι δύο αντίπαλοι προσέφεραν ένα συγκλονιστικό τέλος, χρειάστηκαν δέκα ματς-μπολ για να πάρει ο Ολυμπιακός το τρίτο σετ με 35-33, και να φέρει την σειρά στου Ρέντη, με τις πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα υπέρ του αφού προηγείται με 2-0 στις νίκες.

Τα σετ: 17-25, 23-25, 33-35

Ηρακλής (Φρέντι Μπρουκς): Όουενς 9 (9/18 επ., 50% υπ. - 38% άριστες), Κράβαρικ 7 (4/8 επ., 3 μπλοκ), Προύσαλης 1, Κιρόγκα 9 (9/17 επ., 57% υπ. - 39% άριστες), Μπίλινγκς 21 (20/34 επ., 1 άσο), Κανέλλος 5 (2/7 επ., 2 μπλοκ), Εφραιμίδης Ν. -λ 68% υπ. - 52% άριστες) / Γκόρτσανιουκ, Σμαραγδής 2, Μπαμπαλιούτας, Χαραλαμπίδης

Ολυμπιακός (Γιάννης Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 20 (13/27 επ., 4 άσοι, 3 μπλοκ, 42% υπ. - 33% άριστες), Φιλίποβ 4 (2 άσοι, 2 μπλοκ), Εστράδα 8 (4/4 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Τζούριτς 22 (21/37 επ., 1 άσο), Γιαμπλόνσκι 6 (5/9 επ., 1 μπλοκ, 48% υπ. - 27% άριστες), Κουζούνης -λ 71% υπ. - 57% άριστες) / Κοκκινάκης, Φράγκος, Χαριτωνίδης.

* Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες του Ολυμπιακού πως αγωνίζονταν με στομαχικές διαταραχές.

Μιχάλης Ηλιού



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top